Zwembaden

Realisatie van LPW Pools

LPW Pools

  1. Nieuwlandlaan Zone B 436
  2. 3200 Aarschot
  3. +32 16 62 26 16
  4. info@lpw.be
  5. http://www.lpw.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 10 op 4 meter en 1,50 meter diep
  2. Boordsteen: grijs gevlamde granieten boord
  3. Verwarming: warmtepomp in combinatie met een Covrex© Classic afdekking

Project Lyon

Levenslang gemoedsrust dankzij gebruik van full vinylester.

LPW Pools maakt gebruik van vinylester materiaal en in al zijn lagen en combineert het geheel met een honingraatstructuur om het zelfdragend te maken. Op die manier onderscheidt LPW Pools zich van de traditionele zwembadbouwers en kan het zijn klanten een bad aanbieden dat levenslang meegaat.

Het zwembad in kwestie bevindt zich in de buurt van Lyon. De klant had een esthetisch zeer mooi bad gevraagd dat vrij snel in gebruik moest kunnen genomen worden. LPW koos daarom voor een vinylester monoblok zwembad van 10 op 4 meter en 1,50 meter diep.

Roldekkast op de bodem

Het bad – met een levenslange garantie - heeft een bijzonder mooie uitstraling dankzij de grijs gevlamde granieten boord, de onderwater ledverlichting en de esthetisch mooi afgewerkte trap die beslagen is met mooie aluminium strips omwille van de veiligheid. Een ander element dat zorgt voor de uitstraling van het bad is het feit dat de roldekkast zich op de bodem van het zwembad bevindt en dus niet zichtbaar is. 

Spiegelbad

Het zwembad is dan ook een spiegelbad en dat is een primeur binnen de monoblok zwembaden. Door de overloop langs vier zijden creëer je een adembenemend spiegeleffect. Bovendien wordt het water dat in de overloopgoten loopt, opgevangen in een buffertank waar het volledig behandeld en hergebruikt wordt.

Zelfreinigend

Voor het onderhoud beschikt het bad over een zelfreinigend systeem. Ingebouwde injectoren ter hoogte van de vloer duwen als het ware het vuil naar één kant waar het door sterke zuigers wordt afgevoerd. Op die manier moet de klant slechts een minimum aan tijd spenderen aan het onderhouden van zijn zwembad.

CovreX® Classic

Voor de verwarming van het water werd gekozen voor een warmtepomp in combinatie met een Covrex® Classic afdekking. Vermits het in het Zuiden van Frankrijk zelden echt koud is, was een Classic voldoende om de opgenomen warmte lang te behouden en het zwemmen op alle tijdstippen aangenaam te maken. De Covrex® afdekking is bovendien hagelbestendig, bijzonder veilig en beantwoordt aan de strenge Franse veiligheidsnormen.

Het overloopbad heeft een meetsonde die op ieder moment de toestand van het water meet en bijstuurt. De pH-meting en het doseren van de nodige hoeveelheid chloor gebeurt volledig automatisch. Het water wordt nog eens extra behandeld via een uv-filter.