Stemmige avonden in en om het zwembad

Ook na valavond valt er nog volop te genieten van de tuin en het zwembad of de zwemvijver. Naast de vaste onderwaterverlichting zorgen zowel mobiele als vaste armaturen aan wal voor de juiste sfeer. Of ga je voor drijvende verlichting met een magisch en kleurrijk effect? Zeer trendy! Anderen verkiezen de authenticiteit en charme van een échte vlam. Aan jou de keuze.

Outdoor drijfkaarsen
Echt kaarslicht in de vijver? Het kan met deze grote Finca drijfkaarsen van het Duitse Engels Kerzen, speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Dankzij hun grote wiek en doorschijnende structuur lichten ze mooi op, zelfs onder water. De kaarsen zijn verkrijgbaar in het wit en lichtgroen en in twee formaten (ø 26 x h 20 cm en ø 16,5 x 13 cm) die zich mooi laten combineren. De grote kaars heeft een brandtijd tot 70 uur terwijl de kleinere zo’n 25 uur voor sfeer zorgt. Doof de vlam door er een beetje vloeibare was over te gieten en de wiek vervolgens recht te zetten. Zo is de kaars klaar voor een volgend gebruik. Richtprijzen: € 84,50 en € 26,50 voor respectievelijk een grote en een kleinere kaars. 


Opblaasbaar
Wat drijft, geeft licht én is opblaasbaar? Het is het nieuwe gamma Loon Air van de Franse firma Link die ons al eerder verraste met een fraai gamma aan drijvende ledarmaturen in polyethyleen (Loon) én een gamma aan opblaasbare kussens (Wink). Met Loon Air wordt het beste uit deze twee productlijnen nu dus samengebracht. Het gamma omvat verschillende bollen (Balloon Loon Air) met een diameter van 22 tot 150 cm, afgeplatte bollen (Platoon Loon Air) met een doorsnede van 50 tot 80 cm, een kubus (Kube Loon Air), een bank van 2 m lang (Banc Loon Air) en zelfs een heuse drijvende fauteuil (Wink Air Nap). Alle opblaasbare elementen zijn bestand tegen schokken, UV en chloorwater en worden beschermd door een machinewasbare hoes. Wat de lichtbron betreft, heb je de keuze uit een led-multikleuren- module, herlaadbaar en met een autonomie van 10 uur (EZ Lite) en het iets duurdere Pro Lite dat tot 20 uur onafgebroken licht geeft. Laadsokkel en afstandsbediening meegeleverd. Richtprijs: vanaf € 59,90 voor EZ Ballon Air ø 25 cm, € 179 voor Nap loon Air.


Meubelen voor ‘verlichte’ geesten
Uit Spanje, meer bepaald uit Valencia, komen deze meubelen van Vondom. Dit designlabel is gespecialiseerd in objecten, zowel voor binnen als buitengebruik, gemaakt uit rotatiegegoten polyethyleen. Gemaakt uit één stuk! Dit volledig recycleerbaar materiaal is bestand tegen extreme temperaturen, van -60°C tot 80°C, en biedt ook weerstand tegen UV-stralen. Veel van de meubelen, maar ook vazen en potten, zijn te verkrijgen in een semi-transparante uitvoering met geïntegreerde verlichting. Naar keuze met een spaarlamp of ledverlichting die van kleur kan veranderen. Zo ook deze Vela-collectie ontworpen door de architect Ramón Esteve. Een nieuwe manier van verlichten die aan populariteit wint. Richtprijs: vanaf € 950 voor de tafel. 


Fascinerende vlam
Fakkels en olielampen zijn ook avondlijke sfeerbrengers bij uitstek. Eén van onze favorieten is deze Copenhagen-olielamp uit het gamma van het Deense Aristo. Mooi voor op tafel, maar net zo goed om het tuinpad mee op te lichten of voor aan de rand van het zwembad. De grote en fascinerende vlam schittert door het roosterwerk en zorgt voor een boeiend en steeds wisselend spel van licht en schaduw. De olielamp is verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal of met rustieke koperkleur en dit telkens in drie afmetingen: 13, 17 en 21 cm hoog. Zelfs het kleinste model heeft een brandduur van 6 à 8 uur terwijl de grootste olielamp wel tot 15 à 18 uur kan branden alvorens je moet bijvullen – zeer makkelijk met het trechtertje – met lampolie. Richtprijs: vanaf € 49,90 tot € 64,90 voor respectievelijk het grootste en het kleinste model. 


Romantische lichtsculpturen
Het Italiaanse Myyour zorgt gegarandeerd voor een waar spektakel in en rond het zwembad. Zo werd het gamma aan Baby Love-lampen uitgebreid met onder meer een dobberende roos. Best romantisch! Een druk op de knop van de afstandsbediening en de waterproof rozen - die zich gelijktijdig laten bedienen - brengen een wisselend kleurenspeltakel ten tonele. De batterij zorgt minimum voor 12 uur licht, waarna je ze kan opladen in het veilige laadstation. Ook nieuw van Myyour en zo mogelijk nog indrukwekkender is Penelope-lichtsculptuur, zowel verkrijgbaar in een uitvoering voor binnen als buiten. De slanke en avant-gardische vrouwenfiguur van maar liefst 2,1 m licht helemaal op en zorgt gegarandeerd voor bewonderende blikken. Design: Moredesign. Richtprijs: € 386 voor Baby Love Waterproof roos (ø 41 cm), prijs voor Penelope op aanvraag. 


Aanmeerpaal
Een heuse verlichte aanmeerpaal aan de rand van je zwembad? Het kan dankzij het Italiaanse en eigenzinnige Torremato. Deze nautisch geïnspireerde Bitta, slechts één van de vele blikvangers van 
dit jonge label, is uitgerust met de laatste powerled- 
technologie voor een indirecte sfeerverlichting. Verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: volledig uit grijs gietijzer, een versie die van top tot teen een roestkleurig patina meekreeg, een model met een top in essenhout gecombineerd met grijze gietijzeren basis of dezelfde top in samenspel met roestkleurige basis. Design: Enzo Berti. Richtprijs: € 1.781. 


‘Snelmeeneemlamp’
Van het Spaanse Vibia zijn deze mobiele Port-armatuur die voor licht zorgen waar jij het op dat moment wenst. Het is wat men noemt een ‘plug and play’ lamp. Gewoon in de stekker steken en klaar. Dankzij het geïntegreerde handvat laat de lamp zich makkelijk meenemen. Het armatuur garandeert een indirect, sfeervol en vooral boeiend lichtbeeld. Het is verkrijgbaar in een kleine (h 31 cm) en grotere uitvoering (h 45 cm) en in de kleuren mat wit en roestkleurig gelakt. Werkt met een spaarlamp. Design: Josep Lluis Xuclà. Richtprijs: € 472 en € 654 voor respectievelijk een klein en een groot Port armatuur. 


Magnetische aantrekkingskracht
Oefent deze Koala lamp van Modo Luce ook een magnetische aantrekkingskracht uit op jou? Slank, elegant én best vernuftig. De compacte lamp wordt door middel van een sterke magneet aan de metalen standaard bevestigd. Dit maakt dat je ze makkelijk kan verplaatsen en richten, net zoals jij dat wil. Of je gebruikt de lamp, waaraan de draad vastzit, gewoon los. De lamp zelf is verkrijgbaar in aluminiumkleur, mat wit of zwart en, iets pittiger, in oranjegeel, groen of turkoois. Een gekleurde kabel maakt het af. De volledige Koala-familie, best uitgebreid, omvat zowel binnen- als buitenarmaturen met onder meer een leeslamp, tafel-, vloer- en wandmodel. Best origineel is deze uitvoering met grondspies. Alle buitenmodellen zijn uitgerust met een led-multichip met warm wit licht. Design: Paolo Grasselli & Modo Luce R&D. Richtprijs: vanaf € 617.

Info 
Aristo: www.aristo.com - www.broostrading.be
Engels Kerzen: www.engels-kerzen.de - www.meyhui.be
Loon: www.my-loon.com - www.graham.be
Modo Luce: www.modoluce.com - www.ellito.com
Myyour: www.myyour.eu - www.zero-design.nl
Torremato: www.torremato.com - www.daver.be
Vibia: www.vibia.com - www.collective.be
Vondom: www.vondom.com