Ken uw waterkwaliteit

Hoe beter de kwaliteit van uw zwembadwater, des te kleiner de kans op algengroei en des te groter de levensverwachting voor uw zwembad of spa. Een goede watertester zou dus tot de standaarduitrusting voor uw zwembadonderhoud moeten horen. We zetten enkele handige én accurate apparaten op een rij. Kent u ze nog, of gebruikt u ze nog? De strips met kleurvlakjes die u in het water dompelt om het pH- of chloorgehalte van het water te bepalen? Na dat dompelen was het altijd enkele seconden tellen voordat u kon gaan vergelijken door de juiste kleur op de strip naast de juiste kleur op de verpakking te puzzelen. Als u daarin slaagde, had u een indicatie van het pH- en chloorgehalte. Net zoals we al lang niet meer met de hand onze garagepoort openen, ligt de tijd van het manuele testen achter ons. De markt biedt vandaag een ruime waaier aan testers die u toelaten met groot gebruiksgemak en aan de perfectie grenzende precisie het pH- en chloorgehalte en nog veel meer van het water in uw zwembad of spa te bepalen.

Betrouwbare partner 

Die digitale testers zijn een stuk betrouwbaarder dan de strips. Er is geen misverstand mogelijk bij het vergelijken van de kleuren. Licht of vocht kunnen ook het inschatten van de kleuren niet beïnvloeden. Het gamma digitale testers bevat bovendien al heel wat oplossingen die bereikbaar en bruikbaar zijn voor particulieren. Met deze eenvoudige testers controleert u handmatig, maar digitaal de kwaliteit van het zwembadwater. Zo’n apparaat vergt iets meer aandacht van de gebruiker dan een volledig automatische oplossing, maar het levert goede resultaten. En dat is wat u nodig heeft om de waterkwaliteit op en top te houden, voor uw waterplezier en de duurzaamheid van uw zwembad of spa.

SD90 Salt – robuuste tester

Deze handige jongen verzekert u van een precieze meting van het pH, chloor- of zoutgehalte. De robuust behuizing verdraagt een stootje. Met de intuïtieve scrollbar wisselt u snel en eenvoudig tussen de verschillende functies of geheugenslots. Tijdens het gebruik licht het scherm op en toont onmiddellijk naast de temperatuur, datum en tijd de gewenste meetgegevens. Die kunt u tot slot nog opslaan. Het geheugen laat toe tot 25 metingen te bewaren. De SD90 Salt werkt met vervangbare elektroden, waardoor een lange levensduur verzekerd is.

Precisie: 0,1°C, ± 3% FS

Afmetingen/gewicht: 44x33x205mm/180 gram

Beschermingsklasse: IP54

Voeding: 2 AAA-batterijen

Richtprijs: 266,2 euro (inclusief BTW)

 

Scuba II – klein maar veelzijdig

Deze kleine helper blijft drijven is waterbestendig en oogt leuk. Maar nog belangrijker dan zijn uitstraling is zijn gebruiksgemak. De meetkamer van de Scuba II even in het water dompelen, vervolgens de juiste tablet (reagens) toevoegen en na een druk op de knop verschijnt de juiste waarde duidelijk leesbaar op het scherm. Met deze elektronische tester op basis van het fotometrisch principe kunt u het gehalte van pH, chloor, alkaliniteit en cyaanzuur meten. De Scuba II is zo handig dat zelfs professionelen ervan houden. Na 5 minuten schakelt het apparaat automatisch uit.

Precisie: cyaanzuur: 20 mg/l, alkaliniteit: 50 mg/l, chloor: 0,1 en pH: 0,2

Afmetingen/gewicht: 70x45x145mm/ 165gram

Beschermingsklasse: IP 63

Voeding: 2 AAA-batterijen

Richtprijs: 169,4 euro (inclusief BTW)

 

Aquachek Trutest - Strookjeslezer

Zweert u toch nog bij de analysestrips, dan is de Trutest van Aquachek een dankbaar hulpmiddel om misinterpretaties te vermijden. Hoe? Eenvoudig, u dipt de analysestrip in uw zwembad of spa en vertrouwt het vervolgens aan de Trutest toe. Na enkele seconden geeft de aflezer een nauwkeurig numeriek resultaat. Geen risico dus op het verkeerd interpreteren van kleuren. De digitale aflezer kan chloor, vrije broom, pH en totale alkaliniet aflezen van analysestrips. 9 van die resultaten kunt u opslaan in het geheugen. Samen met de Aquachek Trutest krijgt u 25 analysestrookjes meegeleverd. Nadien bestelt u die bij voor 11,85 euro (50 strookjes chloor).

Precisie: chloor: 0,3 mg/l, pH: 0,1, alkaliniteit 30 ppm

Afmetingen/gewicht: 130x75x40mm/ 120gram

Beschermingsklasse: /

Richtprijs: 109,50 euro (inclusief BTW)

www.lmppoolparts.be

www.aquacheck.com

 

Checker Plus: handige jongen

Weet u voldoende met de pH-waarde van het water in uw zwembad of spa, dan is de Checker Plus een geknipte partner voor het werk. De nieuwe generatie van deze meter is eenvoudig te gebruiken en bedienen. Dat gebruiksgemak combineert hij met een groot scherm voor een perfecte aflezing. Het toestel kalibreert zichzelf met behulp van twee bufferwaardes opgeslagen in het geheugen. De pH-elektrode is vervangbaar, wat de Checker Plus een lange levensduur voorspelt.

Precisie: ±0,2 pH

Afmetingen/gewicht: 71 x 50 x 21 mm / 50 gram

Beschermingsklasse: /

Voeding: CR2032 Li batterij

Richtprijs: 54,45 euro (inclusief BTW)

www.hannainstruments.be

 

HI98130: PH- en zoutgehaltebepaling in één tester

De HI98130 is de ultieme combinatietester. Het apparaat meet de pH-waarde en het zoutgehalte en doet dat bovendien heel accuraat dankzij een grafiet conductiviteitselektrode. U hoeft dus niet langer van meter te wisselen voor routinemetingen. Het groot eenvoudig afleesbaar Lcd-scherm informeert u naast de meetwaarden ook over de batterijstatus. Het scherm schakelt na verloop van tijd automatisch uit. Aan deze tester heeft u jaren plezier, onder meer dankzij de vervangbare pH-elektrode.

Precisie: pH ±0.05, geleidbaarheid ±2% F.S., TDS ±0.5°C

Afmetingen/gewicht: 163 x 40 x 26 mm / 100 gram

Beschermingsklasse: waterbestendig, drijft

Voeding: 4x1,5V

Richtprijs: 153 euro (exclusief BTW)

www.hannainstruments.be

 

HI97104: Draagbare multiparameter voor precisiewerk in het veld

Deze draagbare fotometer zal de professionals onder u doen watertanden: meet met één toestel zowel pH, vrije en totale chloor, alkaliniteit en cyanuurzuur. Het innovatief optisch systeem laat toe snel en uiterst nauwkeurig metingen uit te voeren. De meter heeft een gebruiksvriendelijke helpmodus aan boord die u stap voor stap grafisch begeleidt bij het uitvoeren van een meting. De virtuele toetsen maken de bediening van het toestel heel intuïtief. De stabiele led-lichtbron staat garant voor betrouwbare meetresultaten. Een vergrendelingssysteem houdt de meetcuvetten in dezelfde positie in de houde. Precisie: alkaliniteit ± 5 mg/l, chloor totaal ± 0,03 mg/l, chloor vrij ± 0,03 mg/l, cyanuurzuur ±1 mg/l, pH ± 0,1

Afmetingen/gewicht: 142,5 x 102,5 x 50,5 / 380 gram

Beschermingsklasse: IP67

Voeding: 3 x alkaline 1,5 V AA

Richtprijs: 361,79 euro (inclusief BTW)

www.hannainstruments.be

 

Blue Check: Strookjes met een plus

Fluidra geeft de klassieke teststrookjes een upgrade. U blijft de strookjes op dezelfde manier gebruiken als vanouds, maar de betrouwbaarheid van het afgelezen resultaat verhoogt dankzij de Blue Connect-app. Het volstaat de waarden in te voeren in de gratis te downloaden applicatie. U krijgt meteen het resultaat van de wateranalyse en daar bovenop nog tal van tips voor de waterbehandeling. Daarnaast bewaart de app de historiek van eerdere analyses en geeft u informatie over het weer. Zo heeft u in één oogopslag alle nodige info om optimaal van uw zwembad te profiteren. De Blue Check-strookjes testen op 5 waarden: Vrij Chloor, pH, totale alkaliniteit, Stabilisator en totale hardheid.

Precisie: nvt

Afmetingen/gewicht: verpakking 240 x 95 mm/ 170 gram

Beschermingsklasse: nvt

Voeding: nvt

Richtprijs: Voor meer informatie over het dichtstbijzijnde verkooppunt, contacteer [email protected]