TIJD OM TE SMULLEN

Buiten kunnen eten luidt écht het begin van de zomer in … Dat eerste ontbijt in de zon terwijl je de frisse ochtendlucht inademt, is een van de heerlijkste momenten van het jaar. Dan word je je weer bewust van de rijkdom van een tuin. Helemaal dankbaar wordt het als je ’s avonds na een lange werkdag de voetjes onder de terrastafel kunt schuiven. De nieuwste buitenkeukens laten je alvast watertanden!

 

NORMA

Het Italiaanse Roda komt met een handig te modelleren buitenunit op de proppen. Een module met lavabo kan aangevuld worden met een bartafel. De kookmodule komt op wielen zodat je die plaatst waar het je uitkomt. En na het afruimen past die netjes onder de bartafel. Het gasvuur heeft 5 kookzones, optioneel met grillplaat. Verder kan er nog een koelkast aan toegevoegd worden en houten snijplanken die perfect op het werkvlak passen. De deuren pas je aan in een kleur naar keuze. Deze Normabuitenkeuken won een Wallpaper* Design Award 2022 in de categorie ‘Best Outdoor Living’.

ATRIA

Het atrium, het hart van het huis, wordt met de nieuwe modulaire buitenkeuken van Abimis het hart van de tuin. Iedereen zal zich graag scharen rond dit ontwerp van Studio Delineo en Massimo Rosati. Harmonieus geproportioneerde volumes met een elegant spel van licht door de open architectuur. Discrete verstelbare poten zorgen voor maximale stabiliteit. Details die de keukenstructuur personaliseren, maken elk model uniek. Deze keuken wordt volledig gemaakt van roestvrij staal AISI 304 of AISI 316 dat dankzij de toevoeging van molybdeen bijzonder geschikt is voor omgevingen rijk aan chloor of zoute lucht.

 

MODULO

De Modulo-buitenkeuken van ENO verwelkomt twee nieuwe modules om de keuken verder uit te breiden: een gecombineerde module uitgerust met een oven en een 2-pits kookplaat en een module voor de nieuwe ingebouwde plancha, Tribu. Het roestvrijstalen deksel is extra plat en sluit naadloos aan op het werkblad voor een moderne uitstraling. Het Modulosysteem had al verschillende onderdelen en is beschikbaar in 3 varianten: inox/inox en zwart staal/grijs en zwart staal. Dankzij deze twee nieuwe toestellen zijn de mogelijkheden van je culinaire creaties onbeperkt!

 

TIKAL

Strakker dan strak is de buitenkeuken Tikal, een ontwerp van architect Nicola De Pellegrini voor Talenti. Het pure design is zowel robuust als elegant. De structuur is gemaakt van zinkmagnesium-staal en aluminium, bedekt met een speciale verf die bestand is tegen hoge temperaturen en een betonlook geeft. Ook deze keuken is modulair op te bouwen en met de bijhorende kasten wordt je terras volledig dinning-proof. Laatste nieuwe accent zijn de houten deurtjes uit accoya-hout, Tikal Wood.

 

FRAME

Voor Salvatore Indriolo is het frame de essentie van het ontwerp. De award-winnende keuken van zijn hand is nu verkrijgbaar in een outdoorversie. De buitenkeuken Frame is verkrijgbaar in 13 kleurafwerkingen en kan gepersonaliseerd worden met een ingebouwde gasbarbecue. Het model is basic, tot in de kern vereenvoudigd en duurzaam gemaakt uit metaal dat 100% recycleerbaar is en gekleurd met niet-toxische poederverven.

 

NINFEA

Als je buiten een uitgeruste keuken hebt, wil je natuurlijk niet steeds naar binnen lopen om servies, bestek of andere benodigdheden bij te halen. Enter de Ninfea-collectie van Fast! Een prachtige outdoor buffetkast, met of zonder opstaande rand. Het oppervlak is krasvrij, de deuren hebben een push&pull-systeem en de gravering bootst de natuur na. Zo sluit het ontwerp aan bij de andere tuinmeubels van Fast, maar ook op zichzelf past deze kast op elk terras.

 

AROSA/DAVOS

De Zwitserse barbecuespecialst OUTDOORCHEF komt dit seizoen met 2 nieuwe modellen, de Arosa 570 G Evo en de Davos 570 G Pro. Beiden zijn ze uitgerust met de Gourmet Burner Technology die het merk zo uniek maakt en een naadloze temperatuurregeling tussen 80°C en 360°C garandeert. Het innovatieve trechtersysteem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en constante temperatuur over de hele barbecue en op het rooster zodat het onnodig wordt om het voedsel te draaien. Wil je echt heet stoken, dan draai je de trechter naar de vulkaanstand. Zo bereik je een temperatuur tot 500°C. Ook op veiligheid wordt ingezet: het Gas Safety System vermijdt dat gas niet ontsteekt en ontsnapt.Qua look is de Arosa strak in grijstinten met een robuuste basis van gepoedercoat staal. De Davos krijgt door zijn matzwarte afwerking een premium look. De modellen kunnen geüpgraded worden met een Blazing en/of Cooking Zone Kit Plus voor extra grill- en kookfuncties. Zo zet je de barbecue helemaal naar je eigen culinaire hand.

 

EMBER

Cane-line heeft een nieuwe vuurschaal in de collectie dit seizoen. Het Scandinavische design van de Ember is zowel stijlvol als praktisch. Gemaakt uit gietijzer met speciale afvoeropeningen voor regenwater. Om de kampvuurervaring te maximaliseren voeg je het bijpassende grillrooster toe. Het ontwerp van Strand+Hvass is er in een klein en groot formaat.

 

 

 

NEVADO

Op de nieuwste vuurkorf van Fermob sluit je de avond kleurrijk af met wat marshmellows. Het aluminium onderstel is immers verkrijgbaar in 20 kleuren! Bijhorend de schattige houtblokhouder die ook dienstdoet als bijzettafel. De grote gebogen stalen haard kan in drie standen worden gekanteld om storende wind buiten spel te zetten. Met het deksel sluit je alles netjes af.

 

KAMAL

De nieuwe Kamal van Barbecook is een krachtige Kamado-barbecue. De keramische kuip is gemaakt op basis van mulliet, waarmee je met gemak de barbecue opwarmt tot boven 1000°C. Door de ingebouwde luchtregelaar en het topventiel kan je de temperatuur perfect regelen en via de geïntegreerde thermometer controleren. Er is een openklapbaar luikje in het rooster om kolen bij te vullen en de assen komen rechtsreeks in een asopvangpot terecht. Verder heeft deze bink handige zijtafeltjes, extra gietijzeren roosters en een grill die in de vaatwasmachine mag. De Kamal heeft naast een slim ontwerp ook een moderne uitstraling in Glossy Black of Matt Black met een artistieke textuur.