De Cock bouwt privé-wellnesskelder

“Perfectie in de kleinste details zorgen voor grote meerwaarde. Voor ons én klant.”

“Een welnesskelder, aangebouwd aan een achtiende-eeuwse bugerwoning die nauw aansluit bij de bestaande bakstenen booggewelven. Bovendien moesten de authentieke materialen het zwembad een klassiek uitstraling geven alsof het uit dezelfde periode als het huis stamde.”  Het verhaal van een bouwheer met een hele specifieke wens en wellnessbouwer De Cock E&C uit Hasselt die er wel raad mee wist.

“Toch voelden we ons niet beperkt door die hele reeks wensen”, zegt wellnessbouwer Carlo De Cock die het project realiseerde. “Integendeel. De klant had een duidelijk eindresultaat voor ogen qua look and feel, maar de concrete invulling ervan deden we in overleg met hem en de binnenhuisarchitect.”

 

Onderloopzwembad
Er was een meter extra diepte nodig om het zwembad te realiseren. Een delicate operatie die de aannemer uitvoerde. Die goot ook de betonnen kuip en bouwde daarna het gebouw er bovenop. “Om in die oude stijl te blijven, kozen we voor de afwerking van het zwembad voor handgevormde glasmozaiek. De bijna zwarte kleur in combinatie met ledverlichting geeft een bijzonder luxueuze uitstraling. De vloeropbouw is uitgevoerd in Dietfurter handgekapte natuursteen. Ze zijn gelegd in een verband waarbij verschillende formaten nodig zijn. De grootsten zijn 1m op 1m20 en wegen 150 kg per stuk. De klant wilde geen skimmerzwembad, doch een overloopzwembad vonden we er dan weer te modern uitzien in deze oude ruimte. Een onderloopzwembad bood uiteindelijk de uitkomst. Hierdoor fungeren de natuurstenen tegels meteen als zwembadrand.”

Aangenaam klimaat
De raampartijen kijken uit op de tuin aan de achterkant. Langs de straatkant gezien is dit niveau -1. Hoe authentiek en origineel de materialen er ook uitzien, de technieken die De Cock voor het zwembad gebruikte, zijn van het beste en meest recente wat er op de markt is. “Voor de luchtbehandeling kozen we voor Menerga, de Rolls Royce van de luchtbehandelingstoestellen. Een volautomatische waterbehandeling en keerspoeling vervolledigen het technische plaatje.  Een UV-lamp breekt de chloramine af in het water waardoor de typische chloorgeur verdwijnt. We hebben alles geïntegreerd wat nodig is om een aangenaam klimaat te scheppen. Je hebt totaal geen gevoel van vochtigheid in de zwembadruimte. Eigenlijk was de voorziene technische ruimte te klein. Maar door een ingenieuze stapeling is het ons toch gelukt om alles kwijt te kunnen.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)