Trends in de tuin

Trends, innovaties, nieuwe kleuren en stijlen. Nog nooit was de sfeer van ons buitenleven zo belangrijk. We leven nu meer dan ooit in onze eigen tuin. Niet alleen even relaxen, maar ook werken, eten, de kids entertainen en vrienden ontvangen. En dus moet die tuin navenant ingericht zijn. 

 

Schommelen en dommelen voor jong en oud

In veel outdoor collecties zien we de schommel in een designversie opduiken. Hoe leuk is dat?! Vind je de echte schommel net iets te gewaagd dan kan een schommelstoel of hangmat je ook zachtjes in slaap wiegen …

1. ZWEVEN OP EEN ZEEBRIES
In de nieuwe collectie van Ethimo: een schommel verkrijgbaar als aparte hangstoel om aan een stevige tak of tuinrek te bevestigen of in tweevoud met een volledig frame. De collectie haalt zijn inspiratie uit de maritieme wereld en combineert teak met ambachtelijk geweven touw in visgraatmotief. www.ethimo.com

 

2. EEN (KINDER)DROOM

In alle mogelijke fluokleuren, in één- of tweezit en in verschillende modellen. Het aanbod schommels van het kleurrijke merk Paola Lenti is een droom voor jong en oud. 

www.paolalenti.com

 

3. ECOLOGISCH DUTJE
Een ecologisch dutje doe je in de Path Hammock. Volledig gemaakt uit handgevlochten PET-garen. Helemaal duurzaam en speciaal geschikt voor continu buitengebruik.

www.fermliving.com

4. KLEIN MAAR FIJN
De Duo rock chair van Manutti. Twee frames uit gebogen aluminium, worden schijnbaar verbonden met touwwerk. Laat de subtiele golfbeweging je eindeloos meenemen in je mijmeringen.

www.manutti.com

 

5. 3-IN-1
Van Cane-line is deze heerlijke schommelsofa Cave. Schaduw boven je hoofd, plaats voor 2 of 3 personen en zachtjes wiegen. En hij ziet er bovendien spectaculair uit!

www.cane-line.com

 

6. BOSSPEL

De Forest-collectie, is verrijkt met een schommelstoel. Het grafisch patroon in aluminium, dat verkrijgbaar is in 14 kleuren, is een expliciete verwijzing naar het spel van licht en schaduw in een bos. De sledes van de schommelstoel zijn uit irokohout.

www.fastspa.com

7. KLEIN EN GROOT

Ook de Wave schommelstoel/hangmat van Royal Botania is een machtig ontwerp! Hier wil je toch nooit meer uit opstaan? 

www.royalbotania.com

 

8. NATUURLIJK

Vlei je rustig neer in de schommelstoel Kodo. De hoge rugleuning en diepe kussens maken hem extra comfortabel. Met teakhouten sledes en verkrijgbaar in verschillende zachte natuurkleuren. 

www.vincentsheppard.com

 

9. IN DE JUNGLE

Een hangende loungestoel van Dedon die zowel leuk is om naar te kijken als om te gebruiken. De open vorm is luchtig, licht en uitnodigend.

www.dedon.deKunst uit cortenstaal
Cortenstaal zien we vaker en vaker opduiken. Het materiaal wordt gebruikt voor stevige constructies en in de architectuur. Maar ook voor kunstenaars is dit een geliefd materiaal door zijn typische uiterlijke kenmerken. Dus waarom niet in de tuin?

1. HIPPE HOTTUB

Nieuw van Alpha Wellness Sensations is deze hottub uit cortenstaal. Even stoer als hij kunstig is! Houtgestookt, zodat je in de tuin kan genieten van een heerlijk warm bad. 

www.alpha-wellness-sensations.be

 

2. SFEERVOLLE WARMTE

De terrasverwarmers van POB zijn eveneens in cortenstaal verkrijgbaar en creëren letterlijk een warme sfeer. 

www.stroomop.be

 

3. PRIVACY

Heb je nood aan privacy en is een haag of bomenrij geen optie? Wat dacht je van een muur of een wand in cortenstaal. De schuttingen kunnen met de mooiste motieven gemaakt worden en zo ontwerp je een kunstig cosy hoekje in je tuin.

www.geroba.be

 

4. HOUTOPSLAG

Een andere manier om het architecturale aan het functionele te koppelen is een houtopslag in cortenstaal. Dit zien we bij verschillende merken in verschillende vormen terug. 

www.rb73.nlTuinkamer 2.0
Enter de tuinkamer 2.0! Vele ontwerpers hebben zich over het concept gebogen en met wat voor resultaten. Van een daybed dat je kan afsluiten over verschillende tentmodellen tot een heuse nieuwe kamer 

1. WINNAAR 1

Van Ethimo is deze prijswinnende HUT. Een moderne tipi die uitnodigt tot een zalig privé momentje. Vlei je neer, sluit het gordijntje en sta als herboren een half uurtje later weer op.

www.ethimo.com

 

2. WINNAAR 2

De Vineyard, door Ramón Esteve, werd winnaar van de Wallpaper* Design Award 2021 in de categorie outdoor settings. De piramidale vorm bestaat uit een aluminium structuur met 2 dikke matrassen die je apart kan rechtzetten.

www.vondom.com

 

3. MINI HUISJE

Een ander soort tent ontdekken we bij Atelier Tradewinds. De vorm van deze Shelter is geïnspireerd op de huisjes die kinderen tekenen, met een puntdakje en een vierkante gevel. Een heel eenvoudig, maar iconisch design. Makkelijk te verplaatsen en op te bouwen op eender welke ondergrond. 

www.trade-winds.be

4. HEMELBED 1

De Casilda van Talenti is een daybed waar jij je kan afzonderen en uitrusten als dat even nodig is. Het gepoedercoate roestvrije stalen frame geeft een lichte indruk met de wapperende gordijnen, in tegenstelling tot de royale volumes van de kussens. 

www.talentisrl.com

 

5. HEMELBED 2

Eveneens een daybed dat je kan afsluiten, zien we bij Gloster. De Cabana uit de Lodge-collectie is een privécocon, waarvan je naar believen de screens kan aflaten. Het dak en de achterwand kunnen in teak of aluminium en voor de kussens heb je keuze uit verschillende luxueuze stoffen.

www.gloster.com

 

6. DÉ KAMER

Het spraakmakende Duitse designduo komt op de proppen met een echte buitenkamer. Letterlijk. De Kamer (The Room, der Raum) is kant-en-klare microarchitectuur. Gemaakt van hoogstaand kwalitatief hout. Het glazen raam zorgt voor een spectaculair uitzicht en het gordijn beschermt je privacy. 

www.tarantik-egger.comTapijten zorgen voor de finishing touch!
Binnen wordt buiten. Buiten wordt binnen. Ons interieur versmelt met ons exterieur. De gezelligheid die we binnen hebben gecreëerd willen we buiten natuurlijk ook. Een vloerkleed kan een enorme decoratieve blikvanger zijn, bijna als een soort kunst op de vloer. Warm, cosy en zacht. 

1. ARTISANAAL

Gan, de tapijten- en accessoires lijn van het Spaanse Gandia Blasco, combineert duurzame materialen met artisanale technieken. De tapijten worden in India vervaardigd met natuurlijke vezels zoals wol en katoen en met gerecycleerd PET-materiaal. 

www.gan-rugs.com

 

2. GELINKT AAN HET LANDSCHAP

Tint, een verfijnd tapijt dat stijlvol opgaat in een natuurlijke buitenomgeving. Het Tint vloerkleed is verkrijgbaar in twee chromatische kleuren: een wordt gevormd door het mengen van verschillende tinten bruin en grijs, om de aarde en rotsen te symboliseren; het andere wordt gevormd door de vermenging van blauwe en groene tinten, die lucht, water, planten en vegetatie vertegenwoordigen.

www.rodaonline.com

 

3. GRAFISCH
De buitentapijten van Vondom hebben de meest uiteenlopende designs. Een ding hebben ze wel gemeen: ze zijn voor de durvers. Niet subtiel of opgaand in het geheel, gewoon het grafische middelpunt van je terras! 
www.vondom.com

4. SUBTIEL

Een subtielere versie van het vloerkleed zien we bij Cane-line. Maar het aanbod is enorm uitgebreid. Voor elke tuinset is er een passend model. Rond of rechthoekig; groot of klein; egaal of met zacht motief en een veelheid aan kleuren. 

www.cane-line.com

 

5. RECHT EN ZIGZAG

Parallelo is een modulair vloerkleed voor buiten en binnen, dat wordt gecreëerd door koorden in verschillende kleuren met elkaar te verbinden. Je kan zelf maximum 4 kleuren kiezen.

www.paolalenti.it

 

6. ASSORTI

Fast presenteert de nieuwe lijn buitentapijten Onda in drie kleuren: Arizona, Rock en Sunset. Het vloerkleed is verfraaid met twee zijstrepen in de kleurvariant Moon voor een visueel effect. De vloerkleden zijn ontworpen om bij alle framekleuren van het tuinmeubilair te passen. 

www.fastspa.com

 

7. GOUD WAARD

Een luxueus lounge-gevoel ervaar je met de buitentapijten in brons of zilver uit Twist-collectie van Manutti.

www.manutti.com

 

 

 

Basic bureau

Af en toe moet er ook gewerkt worden. Maar het is niet zo evident om je aan de buiten eettafel of in de sofa te installeren met je computer en benodigdheden. Beter is een kleine plek te voorzien die je specifiek voor het werk voorbehoudt. Veel heb je ervoor niet nodig. Met een kleine bureau of een steun voor je laptop en een stoel kom je al behoorlijk ver. 

1. ICONISCH

De Face a Face bureau van Fermob, het iconisch ontwerp van Pascal Mourgue heeft een ultramoderne makeover gekregen. Alles wat je nodig hebt (zoals stroomvoorziening, USB-poorten en opbergvakken), is aanwezig. Ben je het werk even beu? Dan klap je hem gewoon weer toe.

www.fermob.com

 

2. STERK

De Strong-collectie van Desalto is strak, maar gebogen; klein, maar groot; modern, maar tijdloos. Een ideale plaats om geconcentreerd aan het werk te gaan.

www.desalto.it

 

3. TÊTE À TÊTE

Hippe kleuren doen eens zo goed werken. En met deze Bistroo van Extremis creëer je ook op het kleinste terras een comfortabele werkplek. Zelfs voor 2!

www.extremis.com

4. HANDIG

Dit alles-in-één bureau is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Voorzien van een kommetje, een lamp, een lade en een magneetbordje.

www.simon-simone.fr

 

5. CREATIEVE KRUK

Met een metalen kern die zich in tweeën splitst om enerzijds een comfortabel gestoffeerde zitting te dragen en anderzijds een draaibaar blad, combineert AARON comfort en functionaliteit. De kruk met bijzettafel in één bestaat in 2 hoogtes, met of zonder voetensteun. 

www.lapalma.it

 

6. ORGANISCH WERKEN

Hoe prachtig is dit bureau uit teak van Gommaire. Hij doet hun visie, organic living, alle eer aan. Je zou spontaan een uurtje vroeger opstaan om vanachter je bureau het ochtendgloren van je tuin te beleven.

www.gommaire.com

 

LEES MEER TIPS IN ZwembadenPlus magazine