Zoek het in de SCHADUW

Hoe heerlijk het ook vertoeven is in de zon, een zekere voorzichtigheid is geboden. Maar dat betekent niet dat je binnen moet gaan zitten! Creëer in je tuin verrassende schaduwplekken en geniet des te meer van het buitenleven. Met een goede parasol, een overdekt terras of een heuse buitenkamer kan je zowel telewerken als vakantie houden.

 

AZORE

In de collectie van Jardinico wordt dit jaar de Azore toegevoegd. Een vrijhangende parasol die 360° rond zijn as draait. Dit bedien je makkelijk met de pedaal aan de onderkant van de mast. Je kantelt de paraplu in de hoogte met een zelfvergrendelend tandriemsysteem en naar links of rechts met een hendel. Zo volg je de zon doorheen de dag, voor de perfecte schaduw op je terras. Qua kleur zijn zowel licht als donker mogelijk met wit frame en beige doek, een grijze combinatie of helemaal zwart.

 

FLEXY

Is het een afdak of is het een parasol? De Flexy-parasol is eigenlijk beide! Met een afmeting van 300 × 488 cm zorgt hij voor een groot schaduwoppervlak. Het frame is zilverkleurig aluminium en kan gecombineerd worden met een betonverankering of terrasplaat uit de collectie van Borek. Het Sunbrella-doek is bovendien uv-bestendig. De Flexy is uitgevoerd met een opendraaier om de parasol open en dicht te schuiven en kan schuin worden gezet voor een ideale positie ten opzichte van de zon. Hij is tevens verkrijgbaar in een uitvoering met verlichting, een windsnelheidsmeter en elektrische bediening met radiografische besturing. Flexibel voor elk moment van de dag!

 

ENSOMBRA

Waai jezelf een beetje koelte toe met deze designparasol van Odosdesign voor Gandiablasco. Het openen en sluiten van een waaier was de inspiratie voor dit model. En die eenvoudige handeling komt terug in de opeenvolgende lamellen die je naar believen opent. Er zijn 8 kleuren om uit te kiezen, voor een speels en kleurrijk accent op je terras.

 

SHADE PRO

De avond wordt bijzonder sfeervol met de Shade Pro die EMU vorig jaar introduceerde. De grote parasol bevat een ingebouwd verlichtingssysteem bestaande uit 4 ledbalken. Met een afstandsbediening kies je de gewenste lichtintensiteit en kleurwarmte. De Shade Pro is verkrijgbaar in twee formaten (3x3 m of 3x4 m) en in een aantal kleurvarianten. Dankzij de gasveer en het hefboomsysteem open en sluit je de parasol met een minimum aan kracht. Het knappe design is wel een krachtpatser op je terras!

 

PARAFLEX UX FULL BLACK

Umbrosa viert in 2022 haar 15de verjaardag. De eerste muurparasol die toen ontwikkeld werd, is er vandaag in een volledig zwarte uitvoering. Zo past de Paraflex UX beter bij de moderne architectuur waar vaak zwarte ramen of accenten in gebruikt worden. De parasols van Umbrosa worden nog steeds in de vestiging te Roeselare ontworpen en ontwikkeld alvorens ze verdeeld worden over meer dan 80 landen. Happy birthday aan een sterk Belgisch merk!

 

PAVILION

In dit daybed van Monica Armani voor Tribù filtert het Sunvision-canvas het zonlicht zonder het te blokkeren. Je schuift dit gepatenteerde textiel open tegen het dak van aluminium of teak lamellen. Deze lopen mooi door aan het hoofdeinde. Het slanke frame is verkrijgbaar in twee kleuren en optioneel zijn bijzettafeltjes en transparante gordijnen. Hemelbed 2.0!

 

AMAI

Amai voor dit magnifieke, amazing idee! Het nieuwe ontwerp van Extremis is zo veelzijdig dat we er even bij moeten gaan zitten. Of staan. Of beide … De tafel tussen de twee A-vormige frames is in no time verstelbaar van een zit- naar een statafel en terug. De bovenkant van het frame herbergt een slim zonnescherm voor overdag en ledverlichting voor ‘s avonds. Dankzij de stopcontacten blijf je zelfs buiten geconnecteerd. Aan één frame is plaats voor 8 stoelen, en voeg je extra frames toe, dan kan je de togetherness uitbreiden tot in het oneindige.

 

SOLANOX

De lamellen van de nieuwe Solanox Cabana van Tuuci hebben een bereik van 135°. Hierdoor kan je de zon naar believen binnenlaten of buitenhouden. De geautomatiseerde besturingseenheid van dit Automated Louvered Roof of ALR heeft een wind- en regensensor die detecteert wanneer de lamellen gesloten moeten worden. Regenwater wordt via een geïntegreerd gootsysteem direct naar de grond afgevoerd. De lamellen zijn van corrosiebestendig aluminium en roestvrij staal met maritieme kwaliteit. Afwerking kan met de exclusieve Aluma-TEAK™-finish of met weerbestendige poedercoatkleuren. Zo zit je in stijl in je nieuwe buitenruimte!

 

VERSA UX SAND

Met zijn afgerond hoeken en zachte kleur past de Versa UX Sand perfect in elke mediterraanse tuin. Het design straalt rust en sereniteit uit, en dat is net wat een tuin met organische vormen nodig heeft. Tegelijkertijd zorgt het houten accent aan de parasolvoet voor een mooi samenspel met het hout dat in veel tuinmeubilair terugkomt. De subtiele glans in de limestone-lak geeft net die extra sparkle aan je terras.

 

RENSON OUTDOOR OFFICE

Telewerken zal hoe langer hoe meer een standaard worden in het huidige bedrijfsleven. Wat dacht je van een home office in de tuin? Extra zuurstof voor je brein! De terrasoverkapping van Renson is hier de ideale oplossing voor. De wanden kunnen naar believen open of dicht en door de daklamellen te kantelen, bepaal je zelf hoeveel zon of schaduw je wenst. Verder naar behoefte aan te vullen met verwarmingselementen en geïntegreerde leds. Een dag op het werk was nog nooit zo een beleving.