Draadloze zwembadrobots

HET ZWEMBAD PROPER IN EEN HANDOMDRAAI

Zwembadrobots zijn uiterst efficiënt in het opzuigen van vuiltjes die aan de skimmers zijn ontsnapt. Door deze apparaten regelmatig in te zetten, wordt de zwembadfilter een stuk minder belast. Zelfs verontreinigingen die onzichtbaar zijn voor het blote oog worden effectief aangepakt. Bovendien betekent een schoner zwembad dat er minder behoefte is aan onderhoudsproducten. Het gebruik van een zwembadrobot brengt dus tal van voordelen met zich mee. Zeker wanneer je kiest voor een draadloos exemplaar zonder gedoe met kabels. We zijn diep in het aanbod gedoken en hebben een selectie gemaakt van de toppers.

Tekst: Reine Driesen

 

​OFUZZI CYBER 1200 PRO
Een goede allrounder
De Ofuzzi Cyber 1200 Pro is een draadloze zwembadrobot die het geweldig doet in zwembaden met een vlakke bodem tot 100 m2. Het model is verkrijgbaar in blauw en oranje, maar het ontwerp blinkt voornamelijk uit dankzij het intuïtieve verlichtingssysteem. De lampjes op het apparaat veranderen afhankelijk van de status: normale werking wordt aangegeven door een knipperend groen licht, een snel knipperend groen licht geeft een lage batterij aan en een knipperend rood licht duidt op een probleem. Het apparaat laadt in slechts drie uur op, waardoor het tot wel drie volledige schoonmaakcycli op één dag kan voltooien. Het slimme navigatiesysteem zorgt ervoor dat er geen hoekjes of kantjes vergeten worden. Als de rand van het zwembad wordt bereikt, verandert het apparaat van richting en volgt het zijn pad terug, waardoor geen enkel plekje wordt vergeten. De Cyber 1200 Pro is uitgerust met twee zuigmonden en twee 50W-motoren, waardoor dit model 1,5 keer meer vuilopname biedt in vergelijking met zijn voorgangers. Wanneer de reinigingscyclus is voltooid of de batterij bijna leeg is, beweegt het apparaat naar de zwembadwand, waar je het gemakkelijk uit het water kunt vissen met behulp van de haak. Het apparaat is ongelooflijk gebruiksvriendelijk: draai gewoon aan de knop om het reinigingsproces te starten. Onderhoud is eenvoudig: na gebruik spoel je de filter en de basis van de machine af met water.
VOORDELEN:
> Snel opladen voor meerdere dagelijkse reinigingen
> Geschikt voor verschillende zwembadvormen en -maten
> Weinig onderhoud, eenvoudig de filter spoelen

       

 

AIPER SEAGULL PRO
Krachtig en efficiënt
De AIPER Seagull Pro is ontworpen om zeer efficiënt het zwembad te reinigen. Deze krachtige zwembadrobot heeft vier motoren, die samen goed zijn voor maar liefst 200 W en tot wel 300 liter zwembadwater per minuut kunnen filteren. Dankzij de krachtige motoren kan de zwembadrobot zeer efficiënt allerlei verschillende soorten vuil opzuigen. Van bladeren en takjes tot vuil en kiezels, niets is te zwaar voor deze machine. Maar ook de navigatietechnologie die de Seagull Pro gebruikt, is noemenswaardig. In plaats van een willekeurig patroon te volgen, zoals veel traditionele zwembadrobots dat doen, volgt het toestel een vast patroon om meer gebied te bestrijken met minder energieverbruik. Dit slimme navigatiesysteem WavePath zorgt voor een grondige reiniging van het zwembad. Seagull Pro is ontworpen met vierwielaandrijving waardoor de zwembadrobot in staat is om muren te beklimmen en effectief de waterlijn te schrobben. De batterijduur en oplaadtijd zijn cruciale factoren bij het kiezen van een zwembadreiniger, en ook op dit vlak stelt de robot niet teleur. Dankzij de interne 9000mAh-batterij kan het toestel tot drie uur aan een stuk reinigingen. Bovendien is de oplaadtijd verkort tot 90 minuten, waardoor je niet lang hoeft te wachten bij een platte batterij. De Seagull Pro is geschikt voor inbouwzwembaden tot 300 m2, en kan ook bovengrondse zwembaden aan. Zijn veelzijdigheid maakt het een geschikte optie voor een breed scala aan zwembaden.
VOORDELEN:
> Efficiënte vuilopname en filtratie
> Drie aanpasbare reinigingsmodi
> Korte oplaadtijd van 90 minuten

 

MOOLAN S1
Budgetvriendelijk
De Moolan S1 is een handige en budgetvriendelijke zwembadrobot voor zwembaden met een oppervlakte tot 110 m2 . Het toestel beschikt over twee krachtige motoren voor een degelijke reiniging. De twee grote waterinlaten en twee schrapers verwijderen efficiënt vuil, bladeren en kleine steentjes, waardoor het zwembad onberispelijk schoon achterblijft. Nog een opvallend kenmerk is de grote oplaadbare batterij van 5000 mAh. Met een volle batterij gaat het toestel tot 140 minuten mee, wat meer dan voldoende tijd is om het hele zwembad schoon te maken. Het apparaat is volledig opgeladen in 2,5 tot 3 uur tijd. Zodra de reinigingscyclus is voltooid, manoeuvreert de zwembadrobot zichzelf dankzij de zelfparkeerfunctie naar de rand van het zwembad. Dit maakt het eenvoudig om hem met een haak uit het water te halen. Verder zijn schoonmaken en montage ook zeer eenvoudig, het apparaat opent in twee stappen en dan kan je simpelweg alle onderdelen afspoelen met water. Wel is het belangrijk om te weten dat deze robot niet gemaakt is om aan de zwembadwanden omhoog te klimmen. Eveneens zijn hellingen van meer dan 15 graden niet weggelegd voor deze robot.
VOORDELEN:
> Efficiënte verwijdering van vuil en bladeren
> Gemakkelijke montage en reiniging
> Geschikt voor verschillende soorten zwembaden

      

 

 

AQUAMOTO SCRUBO PRO
High-end segment
De Aquamoto Scrubo Pro is een innovatieve zwembadrobot die belooft om inbouwzwembaden perfect schoon te maken. Met de nadruk op gemak en efficiëntie is deze draadloze reiniger een uitstekende toevoeging aan je schoonmaakarsenaal. Uitgerust met vierwielaandrijving kan het toestel moeiteloos de zwembadwanden beklimmen en tegels schrobben. Dankzij het drievoudige motorsysteem geniet je van een krachtige reiniging. Toegegeven, de 8600mAhbatterij gaat slechts 90 minuten mee, maar dat is meer dan genoeg om de meeste particuliere zwembaden tot 15 meter in lengte te reinigen. De dubbele schrobborstels verwijderen effectief vuil van de zwembadbodem, -wanden en tegellijnen. Het ontwerp maakt het gemakkelijk om de filter te reinigen en eventueel te vervangen als dat nodig is. Verder maakt het toestel gebruik van een intelligent reinigingssysteem. De ingebouwde computers gebruiken een interne gyroscoop en versnellingsmeter om de vorm van het zwembad te berekenen en de optimale reinigingsroute te bepalen, waardoor een maximale reinigingsdekking wordt gegarandeerd. Deze functie onderscheidt de zwembadrobot van andere op de markt. Daarenboven zorgt de ingebouwde zelfparkeertechnologie ervoor dat het apparaat zichzelf na het reinigen naast een muur parkeert, waardoor je hem gemakkelijk uit het zwembad haalt.
VOORDELEN:
> Uitstekende reinigingsprestaties
> Intelligent reinigingssysteem
> Probleemloos plug-and-play-ontwerp
> Zelfparkeertechnologie

ZODIAC® FREERIDER™
Uiterst wendbaar
Het nieuwe Freerider™-model van Zodiac ® heeft geen kabel meer, maar blinkt nog steeds uit op vlak van prestatie. De zwembadrobot is autonoom en uiterst wendbaar dankzij de twee tractiemotoren. Het toestel biedt een optimale reiniging van de bodem, zwembadwanden en waterlijn dankzij de gepatenteerde cyclonale zuigtechnologie. Het fijnste vuil wordt moeiteloos opgevangen door de spiraalvormige borstels en het progressieve filtersysteem dat werkt op twee niveaus. Door de krachtige lithiumionbatterij kan deze zwembadrobot een reinigingscyclus van 2,5 uur voltooien, terwijl hij in slechts 4 uur wordt opgeladen. Het ergonomische ontwerp en het handige oplaadstation dragen bij aan het gebruiksgemak. Bovendien biedt de wificonnectiviteit de mogelijkheid om de zwembadrobot op afstand te bedienen. Deze zwembadrobot is niet alleen praktisch en hanteerbaar, maar beschikt ook over een haak om hem snel uit het water te kunnen halen. Voor extra gebruiksgemak is er een interface op de achterzijde gebouwd waarmee je de laadstatus van de batterij kan controleren, de reinigingsmodus selecteren en een reinigingscyclus starten. Met zijn twee krachtige tractiemotoren, slimme ingebouwde sensoren en gebruiksvriendelijk ontwerp, biedt de Freerider™ een uitstekende reinigingsdekking. Het toestel is geschikt voor alle typen zwembaden, van bouwkundig bad tot monoblok. Zolang de afmetingen binnen de 12 x 6 meter zijn, is deze zwembadrobot een goede keuze.
VOORDELEN:
> Zeer wendbaar model
> Lange reinigingscyclus van 2,5 uur
> Ergonomisch ontwerp
> Wificonnectiviteit

 

ZODIAC® SPABOT™
Eerste draadloze robotreiniger voor spa’s
Spa’s hebben veel hoekjes en kantjes die niet gemakkelijk te bereiken zijn tijdens het schoonmaken. Met de Spabot™ wil Zodiac® een oplossing bieden voor dit probleem. De Spabot™-robot is ontworpen met het oog op prestaties en gebruiksgemak en reinigt moeiteloos alle soorten vaste of opblaasbare spa's tot 3 x 3 m. Het toestel beschikt over een krachtige lithiumionbatterij en gebruikt reinigingstechnologie die zorgt voor een maximale zuiverheid en een goede waterkwaliteit van de spa. De robot borstelt actief de vloer, zetels, sproeiers, wanden en waterlijn in 60 minuten. Bovendien weegt de Spabot™ slechts 2,5 kg waardoor je hem zonder zware inspanningen in en uit het water haalt.

 

 

AIDOT ENHULK, DRAADLOZE STOFZUIGER
Een goed alternatief
Draadloze zwembadrobots zijn over het algemeen een uitstekend keuze. Maar voor wie met precisie een vuil plekje in het zwembad wilt schoonmaken, is er een hele goede manuele optie: de draadloze zwembadstofzuiger AiDot Enhulk. Hoewel dit toestel technisch gezien geen robot is, is het een goed alternatief voor de eerder genoemde opties in dit artikel. De Enhulk werkt als een steelstofzuiger die je onder water gebruikt. Het toestel is uitgerust met een zuigkop van 24 cm, waardoor je snel en nauwkeurig alles schoon kunt maken wat je zwembadrobot per ongeluk heeft achtergelaten. Dankzij de telescopische steel, kan je het toestel moeiteloos tot dieptes van bijna 2,5 meter gebruiken. En door het zuigvermogen van 4200 l/h mag je zeer krachtige prestaties verwachten. De AiDot Enhulk wordt geleverd met twee verschillende soorten filterzakken. Eén die speciaal is ontworpen voor zand en een andere die perfect is voor algemeen vuil, insecten en bladeren. In tegenstelling tot zwembadrobots die een algemene veegbeweging maken in je zwembad, kan je de Enhulk inzetten voor hoekjes, trappen en kantjes. Zand, kleine steentjes en vuil op de bodem worden zorgvuldig opgezogen zonder dat je er een tweede keer overheen moet gaan. De 20V-batterij heeft voldoende vermogen voor maximaal een uur gebruik. Het opladen duurt slechts 90 minuten, wat betekent dat je hem kunt opladen en weer volledig gebruiken met minimale downtime. Kortom, de AiDot Enhulk is goed om bij de hand te hebben voor schoonmaakklusjes die te ingewikkeld zijn voor een traditionele robotzwembadreiniger.
VOORDELEN:
> Veel zuigkracht voor een breed scala aan vuil
> Ongelooflijk snelle oplaadtijd
> Tot 60 minuten gebruik op één lading
> Voorzien van een spleetfunctie voor moeilijk bereikbare gebieden
> Relatief licht van gewicht en goed in balans

   

 

HOE WERKEN DRAADLOZE ROBOTZWEMBADREINIGERS?
Deze zwembadrobots werken op oplaadbare batterijen, waardoor ze volledig draadloos zijn. Ze hebben stuk voor stuk geavanceerde navigatiesystemen, een sublieme zuigkracht en efficiënte borstels om de zwembadbodem, -wanden en de waterlijn te reinigen. Het vuil wordt verzameld in een ingebouwde filter die je gemakkelijk kunt legen. De gebruiksduur van draadloze zwembadrobots varieert afhankelijk van het model en de batterijcapaciteit. Over het algemeen kunnen ze tussen de 90 tot 180 minuten draaien op een volle batterij, wat meer dan voldoende tijd is om de meeste particuliere zwembaden schoon te maken. Onderhoud omvat meestal het uitspoelen van de filter en het afspoelen van de bodem na elk gebruik. Controleer regelmatig op slijtage aan de borstels, wielen en andere onderdelen en vervang deze indien nodig.