Eddy Van de Kerkhof

Kenners van zwembaden weten dat Eddy Van de Kerkhof esthetisch inzicht koppelt aan technisch vernuft en zwembaden aflevert die vrijwel altijd een “Whaaw” effect oproepen. Zo ook voor dit project in Schilde waar de klant vroeg om een mooi overloopzwembad in natuursteen. Hij kreeg een absoluut pareltje in gezandstraald, Chinese graniet dat fonkelt als een edelsteen in de tuin. 

Het graniet werd op maat gezaagd voor dit specifieke project zodat de tekening in het zwembad mooi aansluit bij de in verstek gelegde tegels in Belgische arduin van het terras. Het rolluik werd eveneens weggewerkt in een nis, verstopt achter een op maat gemaakte natuurstenen plaat die hetzelfde uitzicht heeft als de wanden. Op die manier werd het esthetisch uitzicht bewaard en is het geopende rolluik niet zichtbaar. Voor het rolluik koos men voor een PC Solar Aquadeck met afstandsbediening. Voor de verwarming werd een duurzame keuze gemaakt met een warmtepomp.

BETROUWBAAR EN GEMAKKELIJK
Ook technisch is dit bad dik in orde. Eddy Van de Kerkhof koos hier voor absoluut gebruiksgemak met de betrouwbare Intellipool sturing. Het intelligente programma zorgt ervoor dat het water mooi en hygiënisch blijft door op tijd – maar enkel wanneer
nodig via de frequentie gestuurde IntelliFlo pomp – het water sneller of langzamer te verversen en de temperatuur te regelen. De klant hoeft met andere woorden vrijwel niets meer zelf te doen. En als hij al eens moet ingrijpen, dan kan dat van op afstand gebeuren via laptop, tablet of smartphone. De zwembadeigenaar heeft op die manier zo weinig mogelijk werk aan het zwembad en kan dus volop genieten. Eveneens voor het gemak in onderhoud werd de waterzuivering voorzien van zoutelektrolyse.

POOLHOUSE
Het zwembad wordt afgeboord door een schitterend poolhouse. Het zwembad werd eerst  uitgegraven waarna de betonnen kuip gegoten werd. Na het plaatsen van wanden, vloer en boordstenen werden de vloer van het poolhouse en terras samen geplaatst in dezelfde Belgische arduin  van 80 cm breedte op verschillende lengtes en met een dikte van 4 cm. Daarna werden in volgorde het poolhouse, het zwembad en het terras afgewerkt.

PERSOONLIJKE AANPAK
De reactie van de klant liegt er niet om: “De zwembadbouwer Eddy Van de Kerkhof bvba werd me aangeraden door een vriend die net door hem een zwembad had laten plaatsen. Deze vriend raadde Eddy aan omwille van zijn persoonlijke aanpak en correcte houding. Daar wij zelf op zoek waren naar een zwembad met zeer hoge kwaliteitseisen was dit een belangrijk argument. Het bouwen van een zwembad lijkt misschien eenvoudig maar er kan van alles misgaan en vaak kom je dit pas veel later te weten. Ook de goede werking (filtering, zuivering, Ph-gehalte, warmtepomp, …) is zeer belangrijk. Je wil namelijk onbekommerd kunnen genieten zonder je te moeten bezighouden met het afstellen en onderhouden van je installatie. Eddy Van de Kerkhof heeft ons weten te overtuigen met een goede prijs maar vooral met zijn persoonlijke aanpak. Hij was steeds zelf op de werf aanwezig en was altijd aanspreekbaar. We hebben veel gehad aan zijn professioneel advies over de techniciteit van het zwembad en de installatie. We hebben al volop genoten van ons zwembad en kenden weinig zorgen!”

 

 

Zwembad paspoort

Afmetingen: 12 x 4.5 x 1.6 m
Bodemplaat:  25 cm gewapend met dubbel net van 8 mm
Wanden: 30 cm gewapend betonkuip
Bekleding: Natuursteen Chinese Graniet gezandstraald
80 x 40 x 2 cm
Boordstenen: Natuursteen Chinese Graniet
gezandstraald
Pomp: Intelliflo Pentair
Filter: Triton II 100
Verlichting: 3 x RGB led verlichting

 

 

Eddy van de Kerkhof

Winkel 42

B - 2300 Turnhout

T + 32 (0) 14 85 33 75

[email protected]

www.eddyvandekerkhof.be