Zwembaden

Realisatie van ClimaWorld

ClimaWorld

ClimaWorld
  1. Kalvekeetdijk 187
  2. 8300 Knokke-Heist
  1. +32 50 62 84 87
  2. [email protected]

Een swimspa buiten categorie

ClimaWorld verkoopt op maat gemaakte acryl en mozaïek zwembaden, spas, zwemspas, gesofistikeerde coverschuifsystemen en waterbehandelingssystemen aan particuliere consumenten. De combinatie van al die expertises vormt een zeer sterke troef om mensen te overtuigen om met dit bedrijf uit Knokke-Heist in zee te gaan. Temeer daar ze bij de wedstrijden Belgische Zwembad- Sauna & Zwemvijverbouwer al bij elke deelname in de prijzen vielen en in 2011 zelfs buiten categorie werden bekroond in de categorie swimspa’s.

De bekroonde swimspa is dan ook een absolute parel aan de kroon van het bedrijf. Via dit project werd duidelijk wat ClimaWorld allemaal in z’n mars heeft. Het is een unieke combinatie van swimspa, spa en een multifunctionele afdekking.

Sportief verwennen
Toen de jury het project bezocht was het vrij koud, maar toch nodigde de swimspa uit om een plons te wagen. Omdat het huis slechts beschikt over een kleine tuin, was het zaak om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. In eerste instantie werd daarom al gekozen voor een swimspa waarmee de bewoners zowel sportief aan de slag kunnen als zichzelf trakteren op een luxueuze verwenbeurt.

Ingenieuze cover
Speciaal aan dit project is de ingenieuze cover. Vermits de swimspa toch nog een substantieel gedeelte van de tuin in beslag nam, werd er geopteerd voor een cover die in feite bestaat uit een terras met tuinzetels dat in zijn geheel over de zwemspa kan geschoven worden wanneer die niet in gebruik is.

De swimspa zelf is een zelfdragende epoxy monoblok kuip die superieur bekleed is met mozaïek. Hij heeft een krachtige tegenstroominstallatie die de gebruiker in staat stelt om zowel gewoon als sportief te zwemmen.

Alarmsysteem
De technische installatie is geplaatst onder een automatisch luik dat netjes is weggewerkt in het terras. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat ClimaWorld onmiddellijk gewaarschuwd wordt wanneer er zich problemen voordoen in de ondergrondse technische ruimte. Het project was zodanig goed uitgewerkt en gebruikt dermate technologisch inventieve installaties dat de jury niet anders kon dan het ‘buiten categorie’ te plaatsen.