Zwembaden

Realisatie van DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv
 1. Haarbemdenstraat 2
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 (0)11 25 04 92
 2. [email protected]
Zwembad paspoort

 

 1. Type: over- & onderloopzwembad
 2. Afmeting: 11,65 x 4,78 x 1,40 m
 3. Type kuip: beton, wanden 25 cm, bodemplaat 25 cm dubbel gewapend
 4. Afwerking: boordsteen, terras en kuip in keramische tegels, Porselanosa 120 x 60 cm
 5. Buffertank: 5.000 l in beton met sturing AS Control.
 6. Afdekking: Rollo Solar - Polycarbonaat solar lamellen
 7. Verwarming: warmtewisselaar in combinatie metgeothermische warmtepomp
 8. Filter: hoogbedzandfilter type Senator 765/15 gevuld met AFM filtermateriaal en met een automatische zeswegskraan Besgo
 9. Pomp: Speck 90/20
 10. Desinfectie: Dinotec Logo Visual en Aqua Easy 20 UV-lamp
 11. Verlichting: 3 gekleurde led-lampen

Onderloop- & overloopbad met “plage”

Minimalistische klasse uitgevoerd in Porselanosa

Voor dit project werd vooraf alles tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend en gepland. Er werd gekozen voor groot formaat tegels van 120 x 60 cm. Deze strakke tegels, die ook werden gebruikt voor de gevelbekleding van de woning werden dus ook verder doorgetrokken naar het terras, de naastliggende muur, en het zwembad. De bizarre maat van dit zwembad: 11,65 x 4,78 en 1,4 meter diep blijkt dan ineens heel normaal gezien alle tegels perfect op elkaar moesten aansluiten.

Vanuit de woonkamer bekeken loopt dit strakke zwembad naadloos over in het achterliggend grasland. Aan deze zijde bevindt zich ook de trap, waarvan het rechter gedeelte, voorzien van bredere en langere treden, kan dienen als “plage” bij warm zomerweer. Het water stroomt langs de ene zijde weg onder de boordsteen, waar langs de andere zijde het over de boordsteen loopt en beneden, via een laag spierwitte keien, zijn weg naar de filter zoekt. Een zo genaamd onderloop- & overloopbad in ..n en een staaltje van pure zwembadtechniek. Door deze hoger gelegen zwembadrand en de strook keien onderaan worden dorre vlekken in het gazon vermeden.

Gebruiksgemak, kwaliteit en energievriendelijkheid primeert

Technisch is het bad opgebouwd vanaf een gestorte dubbel bewapende betonnen vloerplaat. De wanden, eveneens in gegoten beton, dienden perfect uitgelijnd te worden om de betegeling naderhand perfect te kunnen aansluiten bij de terrassen en de gevel. Voor de keuze van de technische installatie werd gebruiksgemak, kwaliteit en energievriendelijkheid vooropgesteld. Een volautomatische Dinotec filterinstallatie van Duitse topkwaliteit wordt aangestuurd door een energievriendelijke pomp van Speck. Een zeswegskraan van het merk Besgo zorgt voor een automatische backwash. De geothermische warmtepomp stuurt via een warmtewisselaar de gevraagde warmte naar het zwembad. De solarafdekking, netjes ingebouwd achter een voorzetscherm, zorgt voor een extra warmteboost overdag en ’s nachts voorkomt ze dat de opgewekte warmte verloren gaat.