Zwembaden

Realisatie van DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv
  1. Haarbemdenstraat 2
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 (0)11 25 04 92
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 10 m x 4,24 m
  2. Bodemplaat: 25 cm
  3. Muren: 25 cm
  4. Materiaal: gegoten betonnen kuip
  5. Boordsteen: Valser kwartsiet
  6. Varia: loungetrap, polycarbonaat solarrolluik, ledverlichting, 2 warmtewisselaars (1 op zonnepanelen, 1 op CV), automatische waterbehandeling

 


Loepzuiver

Perfecte harmonie tussen woning en zwembad

De Cock E & C bestaat sinds 1965 en kan terugblikken op meer dan 3.000 gerealiseerde zwembaden. Het bedrijf kan een pak ervaring in de weegschaal leggen. Of je nu kiest voor een openlucht- of een overdekt zwembad, traditioneel of overloop of zelfs een swimspa, De Cock E & C zorgt ervoor dat je zwembad aan al je wensen beantwoordt. Sedert meer dan 25 jaar maken ook sauna’s, stoombaden en massagebaden/whirlpools deel uit van hun activiteiten zodat je voor je hele wellnessgebeuren bij deze Hasseltse firma gebeiteld zit.

Steeds meer mensen willen een tuin en een zwembad dat perfect past bij de rest van de woning. Nog voordat de ruwbouw van deze moderne woning in Kessel volledig klaar was, zat Carlo De Cock al samen met de klant en zijn architect om een droomzwembad te ontwerpen. De bouwheer koos voor Valser kwartsiet om de gevels van zijn woning te bekleden en wilde dit materiaal graag terugzien in .n rond het zwembad. Het resultaat is een bouwkundig zwembad met spleetoverloop. Niet enkel de zwembadbekleding maar ook het terras en de overloopboordsteen zijn volledig gemaakt met het gewenste materiaal. Eenheid siert. De Cock E & C werd in 2012 voor dit project niet voor niets met Goud beloond in de categorie +75.000 euro - de koninginnenklasse - van de wedstrijd Belgische Zwembad-, Sauna- en Zwemvijverbouwer van het Jaar.

Kuip met Valser naturstein bekleding

Het bad van 10,00 x 4,25 m is anderhalve meter diep en heeft een gegoten betonnen vloerplaat en betonnen wanden van 25 cm dik met dubbele bewapening. Het gat tussen de kuip en de bouwput werd opgevuld met licht gestabiliseerd breekzand. Het zwembad is volledig bekleed met Valser kwartsiet, inclusief de trap met dubbele zitbank die over de gehele breedte loopt, en drie tussentreden in de hoek. Het water wordt verwarmd met een warmtewisselaar. Om temperatuurschommelingen te voorkomen, koos de bouwheer voor een automatisch rolluik met goed isolerende polycarbonaatlamellen. Deze lamellen zijn erg helder van kleur en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Van het rolluik is overdag trouwens niet veel te zien dankzij een wand met voorzetschermen die opnieuw afgewerkt is met dezelfde natuursteen als de rest van de zwembadbekleding. De overloop staat in verbinding met een buffertank door middel van een speciale sturing. Als verlichting koos De Cock E & C samen met de klant voor drie gekleurde ledspots met een RVS-afwerking. De skimmers en spuitkoppen kregen dezelfde afwerking in roestvrij staal.

Automatische ontsmetting

Voor de filterinstallatie koos de klant in samenspraak met De Cock E & C voor een Dinotec-filter type Comfort 75 met een zeswegkraan en een geluidsarme, zelfaanzuigende pomp type BADU 90. Deze filter is niet met zand, maar met gerecycleerde glaskorrels (AFM) gevuld. Dit zorgt voor een betere filtering en zuiver, helder water met een verminderd gebruik van chloor. AFM heeft bovendien ook een langere levensduur dan het traditionele filterzand. Om de waterkwaliteit optimaal te houden, werd geopteerd voor een volautomatische ontsmettingsinstallatie. De Dinotec Logo Visual houdt de waterkwaliteit permanent in de gaten en stuurt indien nodig de automatische dosering bij van de ontsmetting op basis van chloor en een pH-corrigerend product (zwavelzuur of natriumhydroxide).

Sauna

In het poolhouse achteraan in de tuin vind je niet enkel de technische installatie, maar ook nog een sauna van 2,45 x 2,05 m. Deze sauna is aan de binnenzijde afgewerkt in rood cederhout, heeft afgeronde banken met onderbankafdichting en een drielatsrugleuning met ingewerkte verlichting. De klant koos voor een 9 kW oven en infraroodstralers in het plafond. Hierdoor kan hij zowel van een traditionele sauna als van een helende infraroodsessie genieten. Extra sfeer krijgt de sauna door twee ge.ntegreerde luidsprekers en een panoramische glasgevel van hittebestendig veiligheidsglas.