Zwembaden

Realisatie van Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA
 1. Bijenpad 29
 2. 2450 Meerhout
 1. +32 (0)14 75 00 62
 2. [email protected]
Zwembad paspoort
 1. Type: Skimmerbad
 2. Afmeting: 5 x 10 meter
 3. Type kuip: Beton, wanden 30 cm, bodemplaat 30 cm dubbel gewapend
 4. Boordsteen: Granieten tegels 100 x 30 cm
 5. Afwerking: Mozaïek waarvan de kleur door de klant werd samengesteld
 6. Afdekking: Solar polycarbonaat lamellen
 7. Verlichting: Adagio RGB led
 8. Verwarming: Hayward Warmtepomp in combinatie met solar lamellen
 9. Filter: Triton II clear pro 100
 10. Pomp: MJB 150 3-fasig met aparte frequentie sturing
 11. Desinfectie: Automatische pH & chloor dosering “Pool Basic”.

All-inn zwemplezier

De keuze van dit prachtig met mozaïek bekleed zwembad werd hoofdzakelijk bepaald door drie factoren: degelijkheid, duurzaamheid en last but not least gebruiksvriendelijkheid.

Alles onder controle 

Een mozaïek zwembad behoeft zonder meer een waterdichte betonnen kuip, en dus werd hier niets aan het toeval overgelaten. De wanden en trap werden waterdicht uitgevoerd in massief beton op een dubbel gewapende bodemplaat. Ook de fundering van het poolhouse werd in dit stadium mee gegoten om enerzijds onnodige kosten te vermijden en anderzijds de grove (beton)werken te bundelen bij de start van het project. Nadien werd het leidingwerk aangebracht en de buitenzijde aangevuld met stabilisé zodat verzakkingen en lekkage aan de leidingen werden uitgesloten. Voor de verlichting werd er gekozen voor een kwaliteitsvolle RGB led-verlichting die ’s avonds in combinatie met de prachtige mozaïek een feeërieke sfeer opwekt. De technische installatie moest voor gebruiksgemak zorgen zodat de familie volop kon genieten tijdens de vrije dagen. Een automatische pH- en chloorinstallatie “Pool Basic” zorgt voor dit gemak en de zekerheid dat qua hygiëne alles netjes onder controle blijft.

Energie een belangrijke factor 

Om de energiekosten binnen de perken te houden werd er onder meer een frequentie sturing geplaats die de pomp aanstuurt. De zwembadpomp hoeft hierdoor niet constant op volle vermogen te fungeren wanneer het bad zich in slaapstand verkeert. Om het zwemseizoen te optimaliseren werd een warmtepomp geplaatst die in combinatie met de solar lamellen het zwembad moeiteloos op temperatuur houdt op een milieuvriendelijke manier.

Mooi om naa r te kijken, heerlijk om in te relaxen 

Maar ook qua esthetiek werd er niets aan het toeval overgelaten. Zo werd het bad bekleed met een mozaïek die qua kleurschakering samengesteld werd door de eigenaars. De trap die tevens dienst doet als zitbank, is met dezelfde mozaïek bekleed. Hij verbergt ook de lamelafdekking die hier, in opgerolde toestand, netjes onder opgeborgen zit. Qua randafwerking werd er gekozen voor een slijtvaste granieten strook van 100 x 30 cm. Een extra RVS handrail geplaatst in de lengterichting zorgt voor extra veiligheid en een extra steun voor de afdekking.

Duurzame kwaliteit

De keuze van de materialen voor gebruik in en rondom een zwembad is cruciaal voor de levensduur ervan. Ontsmettingsproducten, vrieskou, hitte enz. zorgen voor een sterke belasting van het gekozen materiaal en zodanig waren voor dit project alleen de beste producten goed genoeg.