Zwembaden

Realisatie van Eddy Van de Kerkhof

Eddy Van de Kerkhof

  1. Winkel 42
  2. 2300 Turnhout
  3. +32 14 85 33 75
  4. info@eddyvandekerkhof.be
  5. http://www.eddyvandekerkhof.be
Zwembad paspoort
  1. Bodemplaat: dubbel gewapend beton en ruim 20 cm dik
  2. Wanden: gemetste betonblokken en 30 cm dik
  3. Pomp: type Whisperflo
  4. Filter: Triton II Clear Pro
  5. Afwerking: Ledverlichting en Belgische arduin

Project Gierle

Eddy Van De Kerkhof viel al meermaals in de prijzen bij de jaarlijkse zwembadbouwerwedstrijd. In 2012 nog haalde hij zilver in de categorie tot 30.000 euro. Eerder al legde hij beslag op de gouden medaille voor een wellness@home-project.

Wanneer we Eddy Van De Kerkhof contacteren, is hij bezig met de aanleg van een groot overloopbad, bekleed met moza.ek en met een zwevende trap. Het geeft aan dat de onderneming in staat is om niet alleen kleinere, maar ook grotere projecten tot een goed einde te brengen.

Vertrouwen

Het bad dat besproken wordt in deze technische fiche ligt in Gierle. Het ontwerp en de realisatie gebeurden volledig in eigen beheer. “Dat is misschien wel ons sterkste punt,” weet Eddy Van De Kerkhof. “Eens de werken zijn aangevat, geven wij de klanten de garantie dat alle werkzaamheden elkaar ook mooi opvolgen.” Van De Kerkhof ontwerpt de baden - en waar gewenst ook het terras en het poolhouse - volledig zelf. ”Mensen krijgen van mij ook steeds referenties van klanten waarvoor ik al een bad heb gebouwd. Tevreden klanten zijn voor mij immers ook een uitstekend uithangbord. Na de goedkeuring van de offerte krijgt de klant een gedetailleerd 3D-plan.” De werken stoppen overigens niet wanneer het bad is opgeleverd. Eddy Van De Kerkhof is terecht fier op zijn uitstekende naservice.

Techniek

Dit skimmerbad met een lichtgrijze liner past in een totaalproject. Ook het poolhouse en het terras werden door Van De Kerkhof gebouwd en aangelegd. Het kwam erop aan om het niveauverschil in de tuin te overbruggen. Dat gebeurde door de rolluikkast iets hoger dan het zwembad uit te bouwen. Deze kast ligt nu gelijk met het hogere niveau. De kinderen gebruiken dit ‘podium’ graag om in het bad te duiken. Trappen overbruggen het verschil met het lagergelegen zwembad. De betonnen bodemplaat van dit bad is dubbel gewapend en ruim 20 cm dik. De wanden bestaan uit gemetste betonblokken en zijn 30 cm dik. Naast een solarroldek worden ook zonnematten ingezet om het water op temperatuur te krijgen en te houden. De pomp is van het type Whisperflo en een Triton II Clear Pro staat in voor de filtering van het water. Dat wordt schoongehouden door middel van zoutelektrolyse. Ledverlichting en Belgische arduin geven het project net dat beetje meer cachet. Eddy Van De Kerkhof: “Veel mensen besteden liefst zo weinig mogelijk tijd aan het onderhoud van hun zwembad of poolhouse. Ze willen – en dat is begrijpelijk – in de eerste plaats genieten. Het is daarom dat wij de technische installatie zo veel mogelijk automatiseren. Het Intellipoolsysteem komt aan die verzuchting tegemoet en staat het zelfs toe het bad vanop afstand bij te regelen.” Ook voor het poolhouse stond Eddy Van De Kerkhof garant. De buitenkant is bekleed met zgn. ‘sidings’ van Eternit. Dat is een zeer esthetisch en onderhoudsvriendelijk materiaal dat bovendien verkrijgbaar is in diverse kleuren. In het poolhouse vindt niet alleen de technische installatie een onderkomen. De eigenaars kunnen er ook genieten van een overdekt terras.