Zwembaden

Realisatie van Rotrix Zwembaden BVBA

Rotrix Zwembaden BVBA

  1. Sint-Janstraat 8c
  2. 2323 Hoogstraten (Wortel)
  3. +32 3 314 85 18
  4. info@rotrix-zwembaden.be
  5. http://www.rotrix-zwembaden.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 12 m x 5 m
  2. Afboording: gezaagde arduin
  3. Verwarming: CDH warmtepomp
  4. Afdekking: automatische afdekking uit zonnelamellen
  5. Varia: automatisch desinfectie en pH-regeling, energiezuinige ledonderwaterverlichting met roestvrijstalen armaturen

Exclusieve stijl genieten zonder zorgen

Rotrix Zwembaden kan terecht trots zijn op de realisatie van dit totaalproject in een villatuin in de groene Voorkempen. Het gaat om een overloopbad met een erg mooi en exclusief ontwerp dat tegelijk doordacht praktisch en energiezuinig is. Waarden die de zwembadbouwer uit Hoogstraten als geen ander weet te verzoenen. Hij viel er al meermaals mee in de prijzen in de wedstrijd voor de Belgische Zwembadbouwer van het Jaar.

Terras, poolhouse en zwembad werden samen vormgegeven in een eenheid die perfect aansluit bij de villa. De lijn is strak en hedendaags. Een dubbele rij reuzentegels van een vierkante meter rust rondom het zwembad. Siergraspalmen naast het poolhouse kondigen de oase aan. Hier vind je alles om het plezier van een zwembad in je tuin ten volle te beleven. Ligstoelen, heerlijk veel ruimte met zelfs een stukje grasweide, een overdekte buitenkeuken met zithoek en centraal als een wakende redder een uitnodigende bar. Wat mag het zijn? Een salade? Tapas? Een cocktail?

Praktisch en zuinig
Zwemmen kan naar hartenlust, het bad is twaalf meter lang en vijf meter breed. De boord waar het water overheen glijdt, werd gemaakt van op maat gezaagde arduin. Hij is smal en vermijdt daardoor slipgevaar. Samen met de traptreden, die de gehele breedte bestrijken, maakt dat het bad erg veilig en toegankelijk. Het totale energieverbruik wordt drastisch gedrukt. Om te beginnen dankzij een oerdegelijke warmtepomp van Belgische makelij (CDH). Bovendien steken de badwanden en -bodem in een jas van drukvaste isolatie. De automatische afdekking bestaat uit zonnelamellen: ze isoleren niet alleen maar geven ook zonnewarmte af aan het water. En dankzij een filter gevuld met AFM (‘Actief Filter Materiaal’) kan de automatische pomp op een veel lager toerental draaien. Desinfectie en pH-regeling verlopen volledig geautomatiseerd. Je hebt er nauwelijks omkijken naar.

Duizend en één kleuren
Ook op stille momenten zorgt een zwembad voor leven in de brouwerij. Daar zorgen de wind op het water en de natuurlijke lichtschakeringen voor, zeker in deze door loofbos omzoomde tuin. En zodra de avond intreedt, kan de energiezuinige ledonderwaterverlichting met roestvrijstalen armaturen het overnemen. Ze zit verspreid in het zwembad en op de brede trappen. De programmering ervan kan je zelf aansturen of gewoon op zijn beloop laten. Je tovert met de basiskleuren rood, groen en blauw een waterverhaal van duizend en één kleuren.