WellnessBouwer

Realisatie van T&A


T&A

  1. Klaus-Michael Kuehnelaan 9
  2. 2440 Geel
  3. +32 14 23 74 95
  4. info@aquatop.be
  5. http://www.t-and-a.be

Wellness paspoort
-->


Aquatop, de finishing touch die loont

Technics and Applications (T&A) maakt voor elk type zwembad of zwemvijver een elegante afdekking. Haar Aquatop lamellenrolluik bespaart je minstens 80 % in energieverbruik. Haar gewapend zeildoek van Aquaguard sluit hermetisch af en garandeert maximale veiligheid.

De argumenten voor een zwembadafdekking? Je vangt vuil op. Zwembadruimtes binnen moet je veel minder ontvochten. En, je drukt de energiekost van je zwembad fors. “Het grootste energieverlies gebeurt langs de oppervlakte, door transmissieverlies en verdamping” zo vertelt marktleider T&A. Steeds vaker bestellen ook mensen met een zwemvijver een afdekking. “Ze vinden het water van hun zwemvijver te koud en verwarmen het, meestal met een warmtepomp. Bij nader inzien willen ze ook een afdekking om energie te besparen.”

Aquatop lamellen, opbouw of inbouw

Opbouw
Bij een bestaand zwembad installeert dit systeem zich het eenvoudigst op het terras aan de rand van je bad. Je kan het rolluik omkasten met pvc op een aluminium onderstructuur ofwel met een fraaie bank in tropisch hardhout. Dankzij een fotovoltaïsch zonnepaneel (in optie) vermijd je de aanleg van elektriciteitskabels naar de aandrijving.

Inbouw
Moet je jouw zwembad nog plaatsen, dan kan je het rolluik inbouwen. Dat kan in een nis achter het zwembad. Het rolluik binnenin de zwembadkuip installeren kan ook, weggewerkt achter een kap of een scheidingswand. Aquatop dekt het af met een loopplatform in pvc of hardhout. Helemaal mooi zijn de systemen waarbij je het rolluik in de wand van het zwembad zelf inbouwt, of in een nis in de bodem. Het rolluik ingebouwd onder een ‘strand’ of onder een inlooptrap resulteert eveneens in een fraaie oplossing. Het creëert een heerlijke relaxplaats.

Solar lamellen: zonneserre
Meer dan de helft van de afdekkingen die Aquatop levert bestaat uit solar lamellen. Die lamellen fungeren als een uitgestrekt serresysteem. De doorzichtige bovenzijde laat het zonlicht door. De zwarte onderlaag absorbeert de zonnewarmte en geeft die af aan het water. De temperatuur van je zwembadwater stijgt hiermee met vier tot acht graden, afhankelijk van de hoeveelheid zon of schaduw over het water. Sinds twee jaar maakt Aquatop solar lamellen in polycarbonaat, naast pvc. Polycarbonaat is nog sterker en duurzamer dan pvc en het is bestand tegen extreme temperaturen, tot 130 °C (in Zuiderse landen kan het in zo’n serre heet worden…). 

Aquaguard zeildoek
Het gewapend zeildoek van Aquaguard doorstaat alle seizoenen. Het is ook 100 % veilig: het zeildoek draagt verschillende mensen tegelijk. Het sluit bovendien hermetisch af: geen dennennaald glipt er nog onder. Het is beschikbaar in diverse kleuren zodat het fraai kan aansluiten bij je tuinomgeving. Ook bij Aquaguard kies je voor opbouw of inbouw. Het zeildoek op- of ontrollen gebeurt naar keuze manueel of automatisch. Voor met name zwemspa´s bestaat Spaflex: een extra isolerend zeil met PU schuim dat de soms zware spadeksels probleemloos vervangt voor een automatisch systeem.

Elios zonnepanelen
T&A ontwikkelde nóg een ecologische toepassing om zonnewarmte te recupereren: Elios. Je zwembadwater vloeit door zwarte matten van oersterk EPDM of siliconen rubber dat heet wordt onder de zon. Elios zonnepanelen leveren een temperatuursstijging van circa vijf graden op indien je ze combineert met een isolerende afdekking. Je integreert Elios in het filtersysteem van je zwembad en je kan het combineren met een klassieke verwarming of met een warmtepomp. Op het dak van je tuinhuis, op je carport: montagemogelijkheden genoeg. Reken ongeveer 75 % van de oppervlakte van je zwembad om te weten hoeveel Elios panelen je nodig hebt.

TopLock
Schrik dat je per ongeluk het rolluik kapot trekt bij het opstarten, omdat het nog op slot zat? Dat hoeft voortaan niet meer met Toplock, een volautomatische vergrendeling waarmee Aquatop de veiligheid van haar lamellenafdekking nog méér garandeert.