WellnessBouwer

Realisatie van Covrex® Pool Protection


Covrex® Pool Protection

  1. Nieuwlandlaan 14F, Zone B 436
  2. 3200 Aarschot
  3. +32 16 55 37 70
  4. info@covrex.com
  5. http://www.covrex.com

Wellness paspoort
  1. Afdekking: PMMA (blijft UV-bestendig op langere termijn), remote control aangedreven  via een automatisch onderwater aandrijfsysteem RVS 316L
  2. Afwerking: granieten boord en hoogwaardig composiethout rondom
-->


CovreX® Solar: Duurzamer en spaarzamer

Met de Covrex® Solar mengt Covrex® Pool Protection zich opnieuw in het debat over de meest duurzame zwembadafdekkingen. De Solar is de opvolger van de Classic die tot op heden gold als een van de meest isolerende roldeks. Het unieke concept met volgespoten lamellen uit PVC-schuim en met flexibele polyurethaan verbindingen is wijd en zijd bekend en biedt door het mooi rechte design de perfecte oplossing voor overloopzwembaden.

Iedereen die op de dag van vandaag er aan denkt om een zwembad te laten installeren, heeft oog voor het ecologische en economische aspect ervan. Duurzaamheid in de materialen en duurzaamheid qua energieverbruik zijn twee aspecten die een steeds grotere rol spelen. Om aan die verzuchtingen tegemoet te komen ontwikkelde Covrex® de Solar zwembadafdekking. Deze roldek heeft drie grote troeven om te slagen.

PMMA
Voor het ontwikkelen van deze nieuwe zwembadoverdekking gebruikte het R&D team van Covrex® niet meer het klassieke PVC als grondstof, maar stapte over op PMMA. Dit materiaal heeft het grote voordeel dat het na een aantal jaren niet poreus wordt. Het blijft UV-bestendig op langere termijn. 

Meer opwarmende oppervlakte 
Door het unieke concept van de Solar slaagden de ingenieurs van Covrex® er in om alle vier de kamers in de scharnieren te gebruiken als verwarmend oppervlak. Bij de klassieke roldekscharnieren wordt één kamer opgeofferd als scharnierkamer. Bij de Solar hoeft dat dankzij de superieure soepele verbindingen niet meer. Het gevolg is dat de Solar 20 tot 30% méér warmte doorgeeft aan het water en dus economischer is in het gebruik.

Soepele scharnier
Dat soepele scharnier zorgt er ook voor dat de Covrex® Solar een enorm onderhoudsvriendelijke roldek is. Omdat de lamellen veel nauwer tegen elkaar aansluiten ontstaat er vrijwel geen ruimte meer voor ophoping van vuil of voor algenvorming. Dat betekent dat je je roldek minder vaak moet kuisen en dat het poetsen veel makkelijker gaat. Het project op deze foto’s is een testproject in Watermaal-Bosvoorde. Hier zal het onderzoeksteam van Covrex® Pool Protection een jaar lang gegevens verzamelen om het product nog te verfijnen. Het zwembad werd afgewerkt met een granieten boord en hoogwaardig composiethout rondom. De zwembadafdekking wordt bediend via een remote control en aangedreven via een automatisch onderwater aandrijfsysteem RVS 316L.