WellnessBouwer

Realisatie van The Waterhouse


The Waterhouse

  1. Lekestraat 25
  2. 9190 Stekene
  3. +32 800 30 305
  4. info@sunlighten.eu
  5. http://www.sunlighten.euDe eerste slimme infraroodsauna ter wereld

Wie dacht dat er op vlak van infraroodcabines nog weinig vernieuwd kon worden, heeft het grondig mis! Dat bewijst de Sunlighten mPULSE-serie met zijn bijzonder geavanceerde technologie. Doordat je de korte, middellange en lange infraroodgolven apart kan instellen, creëer je je eigen, gepersonaliseerde programma. Zelfs biofeedback is mogelijk. Dames en heren, mogen wij jullie voorstellen, het neusje van de zalm ...

Als Oprah Winfrey op televisie enthousiast reageert na het testen van jouw infraroodcabine, dan is je succes verzekerd. Het Amerikaanse Sunlighten werd met zijn revolutionaire technologie dan ook een wereldspeler op vlak van infraroodsauna’s. Niet geheel verwonderlijk, want de Sunlighten-cabines hebben heel wat meer te bieden dan de standaard infraroodsauna. Ze wonnen dan ook op verschillende beurzen awards als innovatief product.

Binnen Europa is de Belgische Steve Heykers de exclusieve invoerder van Sunlighten Europe. “De mPULSE-serie is de eerste en enige intelligente infraroodcabine op de markt waarbij de gebruiker de lange, middellange en korte golfstraling afzonderlijk kan regelen”, zegt hij vol trots. “Tot nog toe ging men er immers altijd van uit dat bepaalde combinaties van stralingen het meest effectief zijn, maar Sunlighten heeft die gedachtegang omgedraaid. Het is uitgegaan van het feit dat er verschillende redenen zijn waarom mensen een infraroodsauna gebruiken en het heeft de cabine daarom aangepast aan zijn gebruiker.” 

Infrarood op maat
De verschillende golven kan je dus via het handige lcdtouchscreen zelf combineren, maar je kan ook een van de vooraf ingestelde programma’s kiezen. In totaal zijn er zes: cardio, ontgifting, pijnbestrijding, ontspanning, gewichtsverlies en huidverbetering. Studies hebben namelijk aangetoond dat de korte golflengte het meest effectief is voor de behandeling en genezing van de huid. Infraroodlicht met een korte golflengte stimuleert de collageenproductie om rimpels te verminderen en verbetert de algemene look van de huid. 
De middellange IR-golven kunnen de bloedcirculatie dan weer versnellen tot twee keer de normale waarde. Je hart slaat sneller en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een paar infraroodbeurten per week volstaan om de bloeddruk te doen dalen. De lange golven dringen tot slot diep in je lichaam en zorgen ervoor dat je van binnenuit opwarmt. Het helpt je ontspannen en kan pijn verlichten. Bovendien hebben studies aangetoond dat je met een infraroodbeurt van 30 minuten tot 700 kcal kan verbranden. Wat je doelstelling dus ook mag zijn, met de mPULSE-serie ben je zeker dat je ze bereikt. Om je gebruiksgemak nog te vergroten, kan je ook een persoonlijk profiel samenstellen en opslaan voor een volgende keer.

Biofeedback
Het touchscreen heeft nog meer unieke functies. De digitale techniek die erachter zit, maakt het namelijk mogelijk om je biometrische gegevens – hartslag, verbruikte calorieën en verbrande lichaamsvet – af te lezen. Meer nog, je kan ze zelfs opslaan of draadloos doorsturen naar een website waar je gegevens gemonitord worden, zodat je tips kan krijgen om je saunagebruik nog te optimaliseren. Op die manier kunnen sportmensen bijvoorbeeld aan cardiotraining doen in de speciaal daarvoor voorziene eMPOWER-uitvoering. Het enige dat je nodig hebt, is de bijpassende Intelliwatch die draadloos contact maakt met de cabine.

Entertainment
Ben je niet goed in gewoon stilzitten? Geen nood, je kan het touchscreen ook gebruiken om naar een dvd te kijken of je kan via het geluidssysteem naar de radio of een cd luisteren. Naast het geluidsvolume regel je ook zelf de temperatuur en de lichtsterkte in de cabine. Zo kan je je wellnesservaring helemaal aanpassen aan je verlangens op dat moment.

Design
De Sunlighten-cabines zijn niet alleen technologische hoogstandjes, er is ook heel wat aandacht besteed aan design en details. Zo is er bijvoorbeeld gedacht aan het ecologische aspect en is er gekozen voor hout met een FSCof PEFC-certificatie. Je had al de keuze uit ceder-, linde- en teakhout, maar dit jaar zijn de makers er bovendien als enige in geslaagd om een infraroodsauna in eucalyptus te maken. Alweer een primeur voor Sunlighten!