Zwembaden

Realisatie van Aquazure

Aquazure

  1. Brakelsesteenweg 530
  2. 9400 Ninove-Voorde
  3. +32 54 50 01 69
  4. info@aquazure.be
  5. http://www.aquazure.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 9,45 m x 4 m x 1,6 m en 9 m x 4 m x 1.5 m
  2. Verwarming: PSA-warmtepomp
  3. Afdekking: Covrex®-rolluik
  4. Varia: Zeydon-hoektrap, waterterras

Veilig en energievriendelijk plonzen

Aquazure uit Ninove en Wichelen is hét adres wanneer je op zoek bent naar een zwembad of naar wellness bij je thuis. Je kan er terecht voor een heel gamma aan producten, gaande van monoblokzwembaden tot massagebaden, infraroodcabines en standaard of op maat gemaakte bio- en Finse sauna’s. Voor zijn zwembaden koos het bedrijf om met Belgische topproducten in zee te gaan. Je kan er dan ook terecht voor zwembaden van Zeydon Epoxy Pools, Vita Pools en LPW Ceramic Pools.

In de winkels in Ninove of Wichelen kan je terecht voor HotSpring-massagebaden, Health Mate-infraroodcabines, VSB-sauna’s en alle toebehoren en onderhoudsproducten. Maar zeker ook voor zwembaden want Aquazure is al jaren gespecialiseerd in uitermate sterke, goed geïsoleerde Belgische monoblokzwembaden van de merken Zeydon Epoxy Pools, Vita Pools en LPW Ceramic Pools. Deze baden hebben allemaal dezelfde voordelen: ze zijn zelfdragend, in één stuk gegoten in de fabriek en zeer snel geplaatst. Een week na de aanvang van de werken kan je bij wijze van spreken al in je eigen zwembad plonzen. Ook niet onbelangrijk in deze tijden van hoge energiekosten: de zwembaden zijn zonder uitzondering goed geïsoleerd en in combinatie met een Covrex®-rolluik wordt het warmteverlies tot een minimum herleid. Zo blijven je energiekosten binnen de perken. In deze reportage stellen we twee projecten voor: een Majorca van LPW (links) en een Zeydon P30+ (onder).

Heerlijk zonnen
De Majorca van LPW bevindt zich in Zele en is een pracht van een zwembad. De afmetingen zijn 9,45 m x 4 m x 1,6 m. Er werd een hoektrap in voorzien om niet te veel zwemruimte te verliezen. Het bad is voorzien van een PSA-warmtepomp die haar energie uit de lucht haalt. De pomp verbruikt slechts een minimum aan elektriciteit. Het bad is voorzien van een Covrex® Classic-rolluik. Het Zeydon P30+ zwembad ligt in Roosdaal-Borchtlombeek. Het meet 9 m x 4 m x 1.5 m en heeft de unieke Zeydon-hoektrap en een waterterras om lekker te kunnen zonnen in het water. Op die manier geef je ook een vleugje wellness aan je bad. Ook dit bad laat zich verwarmen door een PSA-warmtepomp en zich afdekken door een Covrex®-rolluik.

Zwembadverwarming
Klanten kunnen bij Aquazure altijd een zwembad op eigen maat bestellen. Althans, wat de randapparatuur betreft. Zo kan je voor de verwarming van je bad kiezen voor een warmtewisselaar, een warmtepomp, elektrische verwarmingselementen, zonnepanelen of een combinatie ervan. Voor de waterzuivering werd geopteerd voor een volledig geautomatiseerd filtersysteem met ionisatie en UV-lamp. Op die manier wordt het chloorgehalte tot een minimum beperkt. De spots en het rolluik kan je vanop afstand bedienen. Beide klanten kozen ook voor een overloopskimmer. Deze is onzichtbaar geïntegreerd in het rolluikgedeelte en zorgt ervoor dat het bad tot net onder de boordsteen gevuld kan worden. Hierdoor krijgt het bad bijna het uitzicht van een overloopbad.

Veiligheidsafdekking
Veiligheid is een belangrijk gegeven voor Aquazure. Steeds worden de klanten begeleid in het zo veilig mogelijk maken van hun zwembad. In vele gevallen kiest men voor een Covrex® thermische veiligheidsafdekking omdat die zorgt voor een minimum aan warmteverlies, veilig is, algenvorming voorkomt en weinig onderhoud vergt. Ze is bovendien bestand tegen hagel en heeft 5 jaar garantie op de lamellen en 3 jaar op de motor. De klant kan ook kiezen uit het volledige gamma van Aquatop-rolluiken, gaande van de standaardlamellen tot de polycarbonaat solarlamellen. Kiest hij graag voor een goedkopere oplossing dan kan hij opteren voor een manueel bedienbaar zeil.

Opties
Talrijke opties zijn mogelijk. Het gaat dan om bv. multicolor ledverlichting over een automatische pHregeling en een automatische niveauregeling tot een tegenstroominstallatie. Aquazure kan ook uw hele project in handen nemen en zowel het zwembad als de poolomgeving verzorgen.

Korte installatietijd
Voor beide zwembaden lag de installatieduur rond één week. Beide klanten kunnen uiteraard genieten van de uitstekende dienst na verkoop van Aquazure. Het beschikt immers over een eigen onderhoudsdienst. Voor alle bijkomende onderhoudsproducten en toebehoren voor het zwembad kan je altijd terecht in de twee eigen winkels in Ninove en in Wichelen.