Zwembaden

Realisatie van Aquazure

Aquazure

  1. Brakelsesteenweg 530
  2. 9400 Ninove-Voorde
  3. +32 54 50 01 69
  4. info@aquazure.be
  5. http://www.aquazure.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 11 m x 4 m x 1,5 m en 9,55 m x 4 m x 1,5 m
  2. Verwarming: warmtewisselaar, warmtepomp, elektrische verwarmingselementen, zonnepanelen of een combinatie daarvan

Grondig overleg met de klant geeft optimaal resultaat

Bij Aquazure uit ninove en Wichelen kan je terecht voor een heel gamma aan wellnessproducten, gaande van monoblok zwembaden tot massagebaden, infraroodcabines en standaard of op maat gemaakte bio- en finse sauna’s. Qua zwembaden koos het bedrijf om met Belgische topproducten in zee te gaan. Je kan er dan ook terecht voor Zeydon Epoxy pools, Vita Pools en LPW Ceramic Pools.

Aquazure verkoopt uitsluitend zelfdragende, geïsoleerde monoblok zwembaden. Die zijn niet alleen veel sterker maar in combinatie met een thermische Covrex afdekking wordt het warmteverlies ook tot een minimum herleid. Dat is alvast zo bij de twee projecten waarvan sprake. Het betreft een Zeydon Epoxy pools en een Vita Pools zwembad, allebei gelegen in Roosdaal. De Zeydon Epoxy pools is 11 m x 4 m x 1,5 m en de Vita Pools meet 9,55 m x 4 m x 1,5 m. In beide gevallen werd er eerst grondig met de klant overlegd om de wensen precies in kaart te brengen en een project op maat uit te tekenen.

Ruime keuze verwarming
Wat de verwarming van haar zwembaden betreft, laat Aquazure de klant altijd de keuze tussen een warmtewisselaar, een warmtepomp, elektrische verwarmingselementen, zonnepanelen of een combinatie daarvan. In dit geval koos de ene klant voor een warmtepomp van PSA en opteerde de andere voor een warmtewisselaar eveneens van het merk PSA.

Technische installatie
Voor de waterbehandeling gebruikte men een volledig geautomatiseerd fi ltersysteem met ionisatie en UVfi ltering. Er is een afstandsbediening voorzien voor de bediening van het rolluik en de spots. Beide klanten kozen ook voor een overloopskimmer. Deze skimmer is onzichtbaar geïntegreerd in het rolluikgedeelte en zorgt ervoor dat het bad tot 3 cm onder de boordsteen gevuld kan worden. Hierdoor krijgt het bad bijna het uitzicht van een overloopbad.

Veiligheidsafdekking
In beide gevallen werd een Covrex thermische veiligheidsafdekking gebruikt omdat die afdekking zorgt voor een minimum aan warmteverlies, veilig is, algenvorming voorkomt en minder onderhoud vergt. Ze is bovendien bestand tegen hagel en heeft 5 jaar garantie op de lamellen en 3 jaar op de motor. De klant kan ook kiezen uit het volledige gamma van Aquatop rolluiken, gaande van de standaardlamellen tot de Polycarbonaat solar lamellen. Kiest hij graag voor een goedkopere oplossing dan kan hij opteren voor een manueel zeil.

Opties 
Talrijke opties gaande van Multi-color led-verlichting tot automatische pH-regeling, automatische niveauregeling voor het behoud van het gewenste waterpeil en tegenstroom zwemsystemen zijn mogelijk.

Korte installatietijd 
Voor beide zwembaden lag de installatieduur rond één week. Beide klanten kunnen uiteraard genieten van de uitstekende dienst na verkoop van Aquazure. Aquazure beschikt namelijk over een eigen onderhoudsdienst. Voor alle bijkomende onderhoudsproducten en toebehoren voor het zwembad kan men altijd terecht in de twee eigen winkels in Ninove en in Wichelen.