Zwembaden

Realisatie van Heeren Starline Zwembaden

Heeren Starline Zwembaden

  1. Heuveneindeweg 70
  2. 3520 Zonhoven
  3. +32 11 24 31 20
  4. info@heerenpools.be
  5. http://www.heerenpools.be
Zwembad paspoort
  1. Type: overloopbad
  2. Materiaal: gegoten in beton, bekleed met Delifol-liner
  3. Afboording:  Chinese graniet
  4. Verwarming: klassieke CV en een warmtepomp
  5. Varia: volautomatische SEM-doseerinstallatie, VitroSphere glasparelfilter van Starline

Mooi

Het wellnesscentrum Maison Beau uit Zonhoven is inmiddels een goed jaar open en Heeren Starline Zwembaden mag terecht fi er zijn op dit project. Het centrum heeft een geheel eigen karakter dat het midden houdt tussen een oosters mysterieus en een strak trendy design. Het centrum heeft een groot buitenzwembad, een spa die buiten is opgesteld en een panoramische sauna met zicht op het buitengedeelte. Voorts bevat het een loungehoek en infraroodstralers. Wie dat wenst kan er bovendien overnachten. Always kiss me goodnight!

Van monoblocks tot totale wellness projecten
Reeds 42 jaar is Heeren Zwembaden uit Zonhoven actief in de sector van zwembaden en wellness. Een heuse eminence grise dus, die zich al die jaren heeft laten voorstaan op kwaliteit. Zowel op het vlak van Monoblocks als op dat van bouwkundige baden, maar ook spa’s, sauna‘s of infraroodsauna’s gold altijd één belangrijke stelregel: niet de klant maar ‘wij’ bepalen de kwaliteit. En die moet altijd van het hoogste niveau zijn. Geen wonder dus dat Heeren in 2012 in de prijzen viel tijdens de Belgische Zwembad-, Sauna- en Zwemvijverbouwerwedstrijd. Met het totale wellnessproject Maison Beau in Zonhoven kaapte het bedrijf zilver weg.

Maison Beau is een commercieel wellnesscentrum waar de eisen bijzonder hoog lagen. De klanten moeten zich immers de koning te rijk voelen in dit complex en Heeren Starline Zwembaden heeft daar met verve voor gezorgd.

Overloopbad
Het zwembad is een bouwkundig overloopbad, gegoten in beton en bekleed met Delifol-liner, met van het beste dat er op de markt beschikbaar is. Delifol blijft altijd zacht, verduurt niet en gaat bijzonder lang mee. De boord van het bad bestaat uit Chinese graniet. Voor de waterhygiëne koos Heeren voor een volautomatische SEM-doseerinstallatie en een VitroSphere glasparelfilter van Starline. Die filter houdt het vuil veel beter tegen dan een klassieke zandfilter en vervuilt zelf niet zo snel zodat er minder backwash nodig is en je dus goedkoper zwemt. Voor de verwarming werd gekozen voor een combinatie van de klassieke CV en een warmtepomp.

Maatwerk
Het wellnesscenter is een ontwerp dat Heeren Starline Zwembaden zelf maakte, vanzelfsprekend in samenspraak met de eigenaar. Esthetiek en functionaliteit moesten hand in hand gaan. De spa werd zorgvuldig gekozen om te kunnen voldoen aan de hoge eisen van de bezoekers en zowel de sauna als de infraroodcabine werden op maat gemaakt. De infaroodstralers zijn in de muur ingebouwd en voorzien van een makkelijke zit zodat de stralen hun helende werking optimaal kunnen inzetten. In de stoomcabine werd gebruikgemaakt van waterdichte LUX-panelen die werden bezet met mozaïektegels.

Starline Monoblock zwembaden
Naast bouwkundige baden verkoopt Heeren ook Starline Monoblockzwembaden die bekend staan als een topproduct in de markt. Monoblockbaden worden vaak geplaatst omwille van hun isolerende eigenschap en omwille van de snelheid van plaatsing. In week 1 wordt de kuip in de grond verankerd. In week 2 wordt het zwembad afgewerkt en in week 3 kan al gezwommen worden. Met een Starline Monoblockzwembad bespaar je wezenlijk op je energiekosten omdat het bad is gemaakt van 2 cm dikke wanden die geen warmte doorlaten. Om de energiebesparing nog te verhogen, kan je kiezen voor een Starline Roldeck. De nieuwste generatie isoleert niet alleen goed, de solar- of doorschijnende polycarbonaatlamellen geven ook nog eens warmte af en zijn hagelbestendig.

Meer realisaties