Zwembaden

Realisatie van BoGarden BVBA

BoGarden BVBA

  1. Trompstraat 26
  2. 9190 Stekene
  3. +32 3 789 28 10
  4. info@bogarden.be
  5. http://www.bogarden.be

Schitterend kleinood in de Kempense heuvels

Bogarden staat al sinds jaar en dag garant voor stijlvolle poolhouses die telkens op maat van de klant worden gemaakt. Kernwoorden bij Bogarden zijn kwalitatieve materialen, maatgemaakt design en een esthetische uitstraling. Een poolhouse van Bogarden is altijd meer dan een plek om je om te kleden, te douchen of om te chillen in het loungegedeelte. Het is een parel aan je tuin en je zwembad. Het is een esthetische ervaring die je zwembadbeleving extra versterkt.

Bogarden ontwerpt en bouwt riante poolhouses die de vergelijking met een villa makkelijk kunnen doorstaan, maar ook vrij eenvoudige constructies waarbij functionaliteit en schoonheid hand in hand gaan.

Tijdloos
Dit poolhouse, ergens in het glooiende Kempense landschap, is daarvan een fraai voorbeeld. De klant wilde een vergunningsvrij bijgebouw met een kleedruimte dat ook dienst kon doen als berging en technische ruimte voor het zwembad. Bovendien kwam er een overkapping die als loungeruimte gebruikt wordt. Het geheel mocht vrij sober blijven. Dat belette de architect van Bogarden echter niet om er een kleinood van te maken dat op een fraaie manier opgaat in de omgeving en de pracht van de woning benadrukt. De stijl is mooi in evenwicht met het tijdloze karakter van het woonhuis. 

Padoek hardhout
Het poolhouse is opgebouwd uit crepie en padoek hardhout. Dat is een zeer stabiele houtsoort die niet werkt en nauwelijks vervormt. Het kernhout van Afrikaans padoek is fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd. Bij blootstelling aan het licht verkleurt deze tint snel tot vaal roodbruin en op de lange duur tot zilvergrijs. Dat contrasteert mooi met de crepie en de witte boord die de strakke vorm van het gebouw benadrukt. De houten latjes zijn zodanig bevestigd dat ze het geheel een zwevend effect geven. Ingebouwde spots geven ’s avonds een heel eigen sfeer aan het gebouw. Het geheel staat op een vloer uit polybeton die aansluit bij het zwembad dat ook in hetzelfde materiaal werd gegoten. Omdat het terrein nogal heuvelachtig is, ligt het poolhouse iets lager dan het zwembad. Dat geeft, vanuit de loungezetels, een erg speciaal uitzicht.