Zwembaden

Realisatie van RVS Swimming Pools

RVS Swimming Pools

  1. Industrieweg 5b
  2. 2880 Bornem
  3. +32 9 361 83 91
  4. info@rvssimmingpools.com
  5. http://www.rvsswimmingpools.com
Zwembad paspoort
  1. Type: inox overloopzwembad
  2. Afdekking: PC (polycarbonaat) afdekking 
  3. Waterbehandeling: UV-C sterilisatie en (minieme) chloorontsmetting
  4. Verwarming: warmtepomp van RVS Swimming Pools

Zwemmen in stijl

De inox zwembaden en jacuzzi’s van RVS Swimming Pools zijn stuk voor stuk maatwerk en doen de wildste dromen uitkomen. Omdat RVS Swimming Pools zijn baden zelf produceert in het atelier in Bornem, zijn bijna alle afmetingen mogelijk. Of het nu om een ‘zwemkanaal‘ gaat of een meer ‘klassiek‘ formaat, een ‘skimmer‘ of een ‘overloop‘ systeem, het gebruik van inox zorgt telkens voor een sober, tijdloos en verfijnd design dat perfect samen gaat met andere materialen.

Dit inox zwembad is gelegen midden in een landelijke gemeente rond Gent. De klant heeft op aangeven van diens tuinarchitect geopteerd voor de tijdloze en stijlvolle look van een inox overloopzwembad. Het onderhoudsvriendelijk en duurzame karakter was mooi meegenomen.

Elegantie overlooprand
Het water loopt over een inox rand van 4 cm en verdwijnt tussen deze rand en de randafwerking. De inox goten leiden het water naar de buffertank waarna het aangezogen wordt door de pomp en gefilterd wordt.

Isolatie
Het zwembad moest ook warm aanvoelen. Aan die vraag was makkelijk tegemoet te komen omdat de bodem en wanden van het inox zwembad de temperatuur van het water aannemen, dankzij de PU-isolatie vlak tegen de inox plaat. Dit is uniek aan RVS Swimming Pools, er moeten immers geen dikke wanden opgewarmd worden zoals bij andere zwembaden. Die extra isolatielaag helpt mee om de onderhoudskost van een inox zwembad laag te houden.

PC afdekking
Er werd een PC (polycarbonaat) afdekking voorzien van OCEA, een erkende leverancier die reeds meermaals bewees over een hoogstaande en gedegen kwaliteitslijn te beschikken. Dankzij de ‘solar’ lamellen die zonnewarmte opvangen en doorgeven, zorgt de afdekking niet alleen voor extra isolatie en een verhoogde zuiverheid van het zwemwater, maar ook voor extra warmte.

Waterbehandeling en verwarming
Als waterbehandeling koos men voor een combinatie van een UV-C sterilisatie en (minieme) chloorontsmetting. Het water wordt door middel van een frequentiegestuurde pomp traag door het filtervat met GFM (glaskorrels) gepompt. Dit alles zorgt voor een gezond, fris en kristalhelder zwemwater. Zwembadwater dat tevens energiezuinig verwarmd wordt met de hoogrenderende warmtepomp van RVS Swimming Pools.