Zwembaden

Realisatie van Pool Service

Pool Service

  1. Kortrijksesteenweg 130
  2. 9830 Sint-Martens-Latem
  3. +32 9 282 81 28
  4. info@poolservice.be
  5. http://www.poolservice.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 12,5 m x 4 m  x 1,6 m diep
  2. Verwarming: Zodiac Edenpac 5 warmtepomp
  3. Afdekking: ingebouwd solar rolluik
  4. Waterbehandeling: Hayward Aquarite Pro 95

Pool Service tovert zwemvijver om tot sfeervol zwembad

‘De luxe van uw eigen zwembad betaalbaar maken’, dat is het motto van Pool Service. Deze zwembadbouwer is gespecialiseerd in de aanleg van privézwembaden: van houten over bouwkundige naar polypropyleen. Ook wie een bestaand zwembad wenst te renoveren, is bij Pool Service aan het juiste adres. Het bedrijf verdedigt hierin een ijzersterke reputatie. In het winkel- en adviescentrum te Sint-Martens-Latem kan je dan weer terecht voor deskundig advies, tal van technische onderdelen en onderhoudsproducten, zwembadspeelgoed en diverse wellnessartikelen.

Het project dat Pool Service dit jaar voorlegt, is dat van een bestaande zwemvijver die omgebouwd werd naar een modern, functioneel zwembad waarin de hele familie kan sporten en ontspannen. De absolute voorwaarde was dat het bad onderhoudsvriendelijk moest zijn.

Perfecte integratie
De zwemvijver was een rechthoekige, betonnen kuip zonder inbouwdelen. Pool Service plaatste een inlooptrap en laste ter plekke de liner, een grijze Alkorplan, in het bad. De bestaande constructie was niet voorzien op de inbouw van een rolluik en daarom werd deze één meter langer gemaakt. Zo kon het rolluik onder de inlooptrap worden gemonteerd. Het nieuwe bad heeft daarmee de forse afmetingen van 12,5 m lang bij 4 m breed en 1,6 m diep. De padoukbekleding rondom het bad werd gekozen in functie van de integratie binnen de tuin en het landelijk karakter van de woning. Op die manier creëerde Pool Service een modern uitziend en toch sfeervol zwembad dat perfect in de omgeving past.

Minimale controles & zwembadrobot/zwembadreiniger
Omdat de klant had aangegeven onvoldoende tijd te hebben om het zwembad intensief te onderhouden, werden de filterinstallatie en waterbehandeling zo gekozen dat minimale controles volstaan voor duurzaam onderhoud. Daarenboven vervangt een zwembadrobot het manueel reinigen van de wanden en de bodem. Pool  Service plaatste kleurrijke ledlampen van Spectravison die vanop afstand te bedienen zijn.

Een half jaar warm zwemmen
De keuze van het type verwarming hangt af van de inhoud van het zwembad en de gewenste temperatuur. Hier gaf de klant aan dagelijks te willen zwemmen en dit over een zo lang mogelijke periode. Om ook op koudere dagen toch warmpjes te kunnen zwemmen adviseerde Pool Service de plaatsing van een Zodiac Edenpac 5 warmtepomp. Ze is geluidsarm en geeft in dit geval het beste rendement. 

Afdekking met rendement
Vanuit een energiebesparend standpunt werd dit bad ook voorzien van een ingebouwd solar rolluik. Zo’n afdekking draagt bij tot de opwarming van het water en beperkt in zonnige periodes dus het gebruik van de extra verwarming door de warmtepomp. Naast een isolerende heeft zo’n rolluik ook een beschermende functie: als het bad buiten gebruik is, draagt het bij aan de veiligheid van kleine kinderen. Vanuit esthetische overwegingen is zo’n afdekking bovendien mooier dan een bubbelfolie.

Zoutelektrolyse van Hayward
De waterbehandeling bij dit zwembad gebeurt middels zoutelektrolyse en een automatische pH-regeling. Pool Service installeerde hier een Hayward Aquarite Pro 95. Dit toestel baseert zich op een voortdurende meting van de redox. Ook het pH-gehalte wordt voortdurend gemeten en wordt bijgestuurd wanneer nodig. Pool Service werkt graag met de Hayward Aquarite omdat het een volautomatisch systeem is met een vrij lage zoutconcentratie. De concentratie aan ontsmettingsmiddelen is hierdoor gemeenzaam lager dan bij baden waar deze manueel worden toegevoegd. Afsluitend is een ontsmetting op basis van zoutelektrolyse juist door die lage concentratie bijzonder interessant voor mensen met allergieën en huidaandoeningen.