Zwembaden

Realisatie van BVBA Beyens Wim

BVBA Beyens Wim

  1. Ommegangstraat 37
  2. 9770 Kruishoutem
  3. info@wimbeyens.be
  4. http://www.wimbeyens.be
Zwembad paspoort
  1. Afdekking: solarrolluik met polycarbonaat lamellen
  2. Verwarming: warmtepomp

Speciale bezetting versterkt de schittering van het zonlicht

Door de schittering van de zon in het water waan je je op een strand op de Seychellen. Dat krijg je als je een zwembad van Wim Beyens met een wel héél speciale bezetting laat installeren. Wim Beyens bvba heeft het alleenrecht in de Benelux voor de verkoop van dit unieke Australische product.

Wim Beyens is een zwembadbouwer uit Oost-Vlaanderen wiens wortels in de bouw liggen. Zijn ouders hadden een handel in bouwmaterialen en zelf was hij eerst aan de slag als aanlegger van terrassen en vloeren. Toen de vraag van klanten kwam om kelders te gieten, ging hij meteen aan de slag. Vanuit die activiteit werd hij vervolgens gevraagd of hij ook een bouwkundig zwembad kon gieten. Ook dáár ging hij gretig op in. De klant was achteraf zo tevreden dat Wim van het aanleggen van zwembaden zijn kernactiviteit gemaakt heeft.

Glasstructuren
Mond-aan-mond reclame deed zijn werk met het gevolg dat zijn bedrijf momenteel zo’n twintig zwembaden per jaar aanlegt: zowel bouwkundige als polyesterzwembaden. De betonzwembaden worden afgewerkt met folie of mozaïek. Sinds kort is er ook een speciaal materiaal dat afkomstig is uit Australië en in Europa voor het eerst in Portugal toegepast werd. Een collega van Wim Beyens heeft het exclusief invoerrecht voor Europa en Wim verkreeg via hem de licentie voor plaatsingen in de Benelux. Wim Beyens: ‘Het betreft een soort cementpleister met polymeren die gekleurd zijn in de massa en waarin glasstructuren vermengd zijn. Het geheel is waterdicht en geeft dank zij de glaselementen een heel speciale schittering aan het water.’ 

Anders dan gangbaar 
Dat zie je bij een project dat zich in Aalter bevindt. Dit zwembad ligt er in de tuin te schitteren als een azuurblauwe parel. Het geheel past perfect als een sierraad gekoppeld aan de prachtige woning. Wim Beyens: ‘De klant had een mooi en opvallend bad gevraagd zodat het totaalproject er anders zou uitzien dan wat gangbaar is. We plaatsten er een betonbad dat ter plaatse gestort werd en bekleedden het met die speciale bezetting. Daardoor krijgt het water in het bad bij zonlicht inderdaad een heel mooie schittering. Deze glittering accentueert de mooie witte natuursteen Pierre de Lens die als afboording gebruikt werd. Deze tegels werden daarvoor speciaal op maat gezaagd.’

Policarbonaat
Voor de afdekking werd een solarrolluik gebruikt met polycarbonaat lamellen. Die afdekking zorgt er voor dat het zwembadwater extra verwarmd wordt. Polycarbonaat is ook bijzonder stevig zodat de afdekking beter bestand is tegen hagel en eventueel vallende takken bij een storm. Voor de verwarming werd gekozen voor een warmtepomp die eveneens het sanitair warm water produceert en de vloerverwarming voorziet in het poolhouse.

Chloorvrij
Het poolhouse is opgetrokken in cederhout, werd grondig geïsoleerd en binnenin afgewerkt met gyproc zodat het geschilderd kon worden naar de wensen van de klant. Het doet eveneens dienst als technisch lokaal waar de waterbehandelingsinstallatie zich bevindt. Hierbij werd gekozen voor ionisatie in combinatie met zuurstofoxidatie. Dat resulteert in een chloorvrije waterbehandeling en maakt het zwemmen heel aangenaam.