Zwembaden

Realisatie van Vijverbouwer Wiltae

Vijverbouwer Wiltae

  1. Emiel Clauslaan 69
  2. 9800 Deinze
  3. +32 9 386 90 76
  4. info@vijverbouwerwiltae.be
  5. http://www.vijverbouwerwiltae.be

Natuurlijke pret in een leuke vorm

Vijverbouwer Wiltae won brons op de wedstrijd Beste Zwembad, Sauna- en Zwemvijverbouwer van 2011. Wiltae is één van de weinige geregistreerde aannemer-vijverbouwers van België met bijna 20 jaar ervaring én een specialiteit in zwemvijvers. Het bedrijf geniet een uitstekende reputatie en kan uitpakken met een uitgebreid klantenbestand waarvoor ze zowel siervijvers als luxueuze architectonische zwemvijvers plaatsten.

Het bekroonde project was een architectonische zwemvijver in Sint-Martens-Latem. De klant had zich gewend tot Wiltae omwille van de diensten die het bedrijf aanbiedt, met name het advies en ontwerp bij het plaatsen van een zwemvijver en de ervaring in het aanleggen van zwemvijvers met een biologische filtering.

Geen chloor
De vraag van de klant was: ontwerp en plaats een waterpartij voor het hele gezin waarbij geen chloor of chemische toevoegingen nodig zijn én die veel respect toont voor de natuur.

Bijkomend gegeven was dat de zoon des huizes mindervalide is en toch op een vlotte manier de zwemvijver moet zien te betreden.

Fraai waterterras
Wiltae werkte een concept uit dat zowel tegemoet kwam aan de eisen van de klant als het esthetische aspect niet uit het oog verloor. De vorm van de zwemvijver en de plaatsing van de filterzone passen perfect bij de omgeving. Dankzij het fraaie waterterras kan het gezin op een optimale manier genieten van al het moois dat hun zwemvijver te bieden heeft.

Enkel biologische filtratie De zwemvijver is immers volledig natuurlijk opgevat. Hij werd gebouwd met betonblokken en zwarte rubberfolie, maar is voor de rest helemaal bio. Omwille van het sterke milieubewustzijn van de klant werd er geopteerd om geen verwarming te plaatsen en te  zwemmen van zodra de watertemperatuur dit toelaat. De waterbehandeling gebeurt zuiver biologisch. Er komt geen UV of anti-draadalgapparaat aan te pas. Het water wordt gezuiverd door een biologische filter met planten, energiezuinige pompen en door de regelmatige toevoeging van nuttige bacteriën. Om het natuurlijke aspect te behouden, werd er geen poolhouse gebouwd of afdekking gebruikt. Het gevolg is een bijzondere zwemvijver met een heel natuurlijke look & feel die de jury inspireerde om te schrijven: ‘De vorm van deze zwemvijver koppelt het geometrische aan het organische en het water is zo helder dat je er wel van zou willen drinken.’