Zwembaden

Realisatie van Flexline

Flexline

  1. Nieuwlandlaan 14F - B436
  2. 3200 Aarschot
  3. +32 (0) 16 62 26 16
  4. info@flexline.be
  5. www.flexline.be

Hedendaags, Belgisch design

Een veilig en moduleerbaar zwembad met een groot wateroppervlak en speelruimte voor de kinderen: dát waren de eisen die de klant stelde aan het zwembad dat het bestaande bad in de tuin moest vervangen. LPW kon meer dan afdoende ingaan op die vragen dankzij hun op maat aanpasbare Flexline monoblokbad met overloop rolluik. Met dit nieuwe bad van LPW kreeg hij er een perfecte waterdichting, een snelle plaatsing, een hedendaags design bij, en dat van een Belgische fabrikant.  

De prachtige tuin mét zwembad werd getekend door tuinarchi-tect Stijn Cornelie. Het bad, geplaatst door JDS Pools heeft een heel groot wateroppervlak waarin de kinderen én de volwassenen naar hartenlust kunnen zwemmen en plezier maken. Dankzij de grote plage en brede trappen hebben ze ook ruimte om te spelen in ondiep water én is er het bijkomende voordeel dat er minder water in het zwembad moet gepompt worden.

HELDER EN ZUIVER

Daar het zwembad voorzien is van een dubbele overloopskimmer over de hele breedte van het bad, wordt het vuil snel en efficiënt weggespoeld en blijft het water makkelijker helder en zuiver. Dat water staat tot tegen de boordsteen wat een zeer mooi effect geeft. Het zwembad is voorzien van een boordstenen rand van Belgische arduin. Die wordt aan vier zijden afgeboord met padouk hout dat naadloos overgaat in de spa die aan de zijkant van het bad werd gezet en in het overdekte terras. 

TECHNIEK

Het bad is een FLEXLINE zwembad, de nieuwst telg van de Belgische zwembadbouwer LPW uit Aarschot. Het bad is uitgevoerd in wit polypropyleen (PPM) en is dus zeer onderhoudsvriendelijk. De Adagio Spectravisium ledverlichting met inox omkadering dompelt het bad ’s avonds in een feeërieke sfeer. De gezondheid en kwaliteit van het water worden gewaarborgd door een Pentair II glasfilter en een energiebesparende Intelliflo pomp, ook van Pentair. Omdat die pomp haar snelheid aanpast aan het gebruik en dus de vervuiling van het zwembad, spaar je al gauw enkele
honderden euro’s per jaar uit.  

VEILIGHEID

Om de veiligheid van de kinderen te garanderen én om extra energiebesparend te werken, besloot de klant om een Covrex™ Classic rolluik te plaatsen. Ook Covrex™ is een Belgisch fabricaat. Het rolluik bestaat uit volle lamellen en soepele verbindingen die zeer onderhoudsvriendelijk zijn omdat algen geen kans krijgen om zich tussen de lamellen te nestelen. Het houdt in gesloten toestand ook de warmte – die gegenereerd wordt door een Zodiac warmtepomp - in het bad.

GARANTIES

De Flexline monoblok kuipen worden gemaakt uit polypropyleenplaten, die in de fabriek aan mekaar gelast worden. Zo kan het bad makkelijk aan het project van de klant en aan de vorm van de tuin aangepast worden. LPW  garandeert ook onopvallende naden. LPW is een Belgische fabrikant met een dicht net van gecertificeerde dealers die instaan voor een perfecte afwerking en een service na verkoop. Het bedrijf geeft bovendien forse garanties op de baden: 10 jaar waarborg op de waterdichtheid van de kuip en vijf jaar waarborg op het Covrex™ rolluik.