Zwembaden

Realisatie van Pooltech

Pooltech

  1. Smisstraat 11
  2. 3665 As
  3. +32 89 65 65 40
  4. info@pooltech.be
  5. http://www.pooltech.be/
Zwembad paspoort
  1. Verwarming: solar verwarming in combinatie met een warmtepomp

Totaalprojecten duurzaam en op maat

Het zwembad ligt er bij als een pareltje. Door de leuke cottage stijl, ingepast in een groene omgeving krijg je er dadelijk een sfeer van relaxen in de natuur. Het hout dat gebruikt wordt voor zowel poolhouse als voor de onmiddellijke zwemomgeving voelt warm aan. Het is FSC gelabeld hout en dat vindt Jos Crijns belangrijk. Hij gaat er prat op dat zijn zwembaden, pool- of tuinhuizen en sauna’s zo duurzaam als mogelijk zijn. Zowel in materialen als in technieken.

Pooltech is actief in de wereld van zwembaden, tuinhuizen, sauna’s en tuinspa’s. Met als insteek dat alles wat ze doen maatwerk is. Zowel zwembaden, poolhouses, zwembadomgeving als de wellnesstuinen die ze bouwen worden gemaakt volgens de wensen van de klant.

Één aanspreekpunt
Jos Crijns: ‘Wij bieden dan ook vrijwel altijd totaalprojecten aan waarbij we alles zelf in de hand houden. Dat heeft als voordeel dat de klant maar één aanspreekpunt heeft en dat we zelf nauwlettend kunnen toezien op de kwaliteit van het geleverde werk en op de opleveringstermijn. We gaan ook altijd ter plekke kijken hoe de situatie er is en welke mogelijkheden dat geeft. Daarna maken we een aangepast plan op. Zo hebben we een klant in Maastricht die midden in het centrum woont. Hij beschikt maar over een héél kleine tuin en wou toch een zwembad om te werken aan zijn conditie. Dus hebben we daar een zwembad van twee op vijf met een zwemmachine geplaatst en de tuinomgeving op maat aangepast.’

Ecoplan
Pooltech plaatst zowel bouwkundige baden als monobloks uit kunststof en inox. Jos Crijns komt uit de bouwwereld en met Ecoplan heeft hij een zusterbedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met het organiseren en uitvoeren van verbouwingen en zwembadrenovaties. Hij beschikt dus over de nodige knowhow om een bouwkundig bad te bouwen dat alle bouwcriteria kan doorstaan. Daarnaast plaats hij ook ceramische monoblok zwembaden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een woord dat hoog in het Pooltech vaandel geschreven staat. Ook bij dit project in As. Jos Crijns: ‘Qua verwarming hebben we hier gekozen voor een solar verwarming in combinatie met een warmtepomp. Dat is energiezuinig en levert toch voldoende energie op om moeiteloos van april tot oktober te kunnen zwemmen. De vloeistof in de solar lamellen wordt op de juiste snelheid rondgepompt door frequentiegestuurde pompen zodat ze nooit kan bevriezen. De vloeistof in de solar panelen brengt de warmte over op de ingebouwde warmtewisselaar die het water een hoge temperatuur geeft en zorgt voor een hoog rendement. De installatie kan zelfs gecombineerd worden met de huisinstallatie. Het is een duurder systeem, maar de kostprijs wordt op enkele jaren terugverdiend.’

FSC en Europees thermisch behandeld hout 
De pool- en tuinhuizen die Pooltech plaatst zijn allemaal gebouwd uit duurzame houtsoorten zoals ceder, inlandse eik, padoek en iroko. Alle hout is FSC gelabeld.