Zwembaden

Realisatie van D.L. De Cock zwembaden en Co

D.L. De Cock zwembaden en Co

 1. Industriepark Brechtsebaan 16
 2. 2900 Schoten
 3. contact@decockzwembaden.be
 4. http://www.decockzwembaden.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 13 x 6 m
 2. Bodemplaat: gewapende betonplaat 30 cm
 3. Wanden: gewapende beton 34 cm met geïntegreerde goot
 4. Bekleding: glasmozaïek Bisazza 20 x 20 mm, gevoegd met epoxy
 5. Boordstenen: Carriere de hainaut, enostyl, wildverband
 6. Verwarming: Dubbelwandige platenwarmtewisselaar SWEP 80 kW, gevoed door CV installatie woning
 7. Verlichting: POW LED 54 W - zoutwaterbestendig RVS (zwembad) - RGB spotjes (trap)
 8. Filter: Triton Clear pro 100
 9. Pomp: Sta-Rite intelliflo SW5P6R VSD met intellicom

Een diamant in de tuin

Dit zwembad-annex-spa in Brasschaat schittert letterlijk als een diamant in de tuin. Het ligt er bij als een dure ring met de ingewerkte spa als briljant. De prachtige uitstraling van de glasmozaïek Bisazza in samenwerking met de chemisch verouderde boord- en terrasstenen Carrière de Hainaut tilt de tuin op een hoger niveau.  

Tekst: Dirk Hermans  //  Fotografie: De Cock Zwembaden

De initiële vraag van de klant was een ruim, landelijk zwembad met een whirlpool in synergie afgewerkt. Het was het tweede zwembad dat De Cock DL voor deze klant mocht uitvoeren. Hij wist dan ook heel goed wat hij wou en wat hij kon krijgen. Hij beschouwt zijn zwembad immers trots en terecht als een van de paradepaardjes van De Cock zwembaden. Zowel zwembad als whirlpool zijn als onderloop uitgevoerd, met beiden een solar rolluik, onafhankelijke buffertank, filtergroep, verwarming en waterbehandeling. De waterbehandeling gebeurt zoals in het vorige bad via zoutelektrolyse. 

MOZAÏEKMIX
Het prachtige aan dit bad is het feit dat de spa geïntegreerd werd in het geheel waarbij gebruik gemaakt werd van dezelfde mozaïekmix als in het zwembad, maar dan een formaat kleiner. Ook het wildverband van de boord- en terrasstenen geeft het geheel een rustieke dynamiek. De whirlpool heeft een volledig aparte circulatie in plaats van een gecombineerde. Op die manier kan de spa heel het jaar door worden gebruikt, ook wanneer het zwembad in winterrust is. De spa heeft een  automatisch rolluik wat veel praktischer is dan een isolerende cover die handmatig moet worden op- en afgelegd. 

CONSTANTE METING
Voor de waterbehandeling werd gekozen voor een zoutelektrolyse Pool Pilot soft touch aangestuurd door een Prominent Dulcodos meet- en regelsysteem, inclusief een automatische pH dosering.  Zoutelektrolyse zorgt immers voor zachter en stabieler water en dankzij de Prominent Dulcodos ben je altijd gerust want de voortdurende bijsturing op basis van volgehouden meting is praktischer en betrouwbaarder dan andere systemen.