Zwembaden

Realisatie van DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv
  1. Haarbemdenstraat 2
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 (0)11 25 04 92
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 12,50 m op 5,00 m
  2. Afloop: van 1,30 m tot 1,70 m

Perfect geïntegreerd in bosrijke omgeving

De Cock E & C bestaat sinds 1965 en kan terugblikken op meer dan 3000 gerealiseerde zwembaden. Het bedrijf kan een pak ervaring in de weegschaal leggen. Of je nu kiest voor een openlucht- of een overdekt zwembad, traditioneel of overloop of zelfs een swimspa, De Cock E & C zorgt ervoor dat je zwembad aan al je wensen beantwoordt. En sedert meer dan 25 jaar maken ook sauna’s, stoombaden en massagebaden/whirlpools deel uit van hun activiteiten zodat je voor je hele wellnessgebeuren bij deze Hasseltse firma gebeiteld zit.

Perfect geïntegreerd

Dit zwembad ligt midden in een bosrijke omgeving in Heusden Zolder. De klant vroeg aan De Cock E & C om een overloopzwembad te installeren met een duurzame afwerking en gebruiksvriendelijke technieken. Het zwembad moest perfect geïntegreerd zijn en één geheel vormen met de omgeving van het klassieke woonhuis.

Op maat gemaakt

Er werd een kuip in waterdicht gegoten beton geplaatst met een spleetoverloop over de hele omtrek van het zwembad. Vloer en wanden werden afgewerkt met donkergrijze email mozaïek om een natuurlijk uitzicht te verkrijgen dat goed past bij de groene omgeving. De rand is afgewerkt met Belgische blauwe steen die gezandstraald werd om een antislip afwerking te verkrijgen. Deze werd op maat gemaakt om passtukken te vermijden. De rest van de terrassen werd uitgevoerd in kleiklinkers om het geheel niet te zwaar te maken en aan te laten sluiten bij de omgeving.

Zitbanken en tussentreden

Het zwembad meet 12,50 m op 5,00 m en loopt af van 1,30 m tot 1,70 m. De ondiepe zone werd speciaal voorzien voor balspelletjes, de diepe zone om te duiken. In het zwembad werd een inlooptrap voorzien met 2 zitbanken en 3 tussentreden. Op die manier kan de trap tevens dienen om te relaxen en om met kleine kinderen te spelen. Om een minimum aan plaats te verliezen werkte men met tussentreden.

Onzichtbaar rolluik

De kleurenleds zorgen ervoor dat het zwembad ook ’s avonds zijn blauwe kleur behoudt. Wanneer het zwembad niet gebruikt wordt, overdekt men het met een rolluik dat onzichtbaar is ingebouwd in de wand van het zwembad. Het rolluik bestaat uit lamellen type 15/80 in solar polycarbonaat met transparante eindkappen. Dit soort rolluik is veilig, gemakkelijk te bedienen en bespaart energie door zijn isolerende waarde enerzijds en de hoge afgifte van warmte door de solar lamellen anderzijds. De waterkwaliteit wordt verzekerd via een volautomatische doseerinstallatie Dinotec Logo Visual die permanent de waterkwaliteit controleert en corrigeert.

Wellness

Om de wellness ervaring compleet te maken koos de klant voor een spa van Masterspas type Legend Series LSX 700 die dankzij zijn 3 massagepompen, 1 ligplaats en 3 zitplaatsen waarvan 1 X-treme seat een tot op heden ongeëvenaarde massage biedt.