Zwembaden

Realisatie van CBC Zwembaden bvba

CBC Zwembaden bvba

 1. Baalsesteenweg 50
 2. 3130 Begijnendijk
 3. +32 16 60 46 17
 4. info@cbc-zwembaden.be
 5. http://www.zwembaden-cbc.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 10 m x 4 m en 1,5 m diep
 2. 2 geïntegreerde ligzetels
 3. Zelfaanzuigende centrifugaalpomp en een zandfilter type Balear, beide van Kripsol
 4. Powerfirst warmtepomp van ZODIAC
 5. Boorsteen: granieten steen met afgeronde neus en anti-slipafwerking
 6. 4 ledlampen van 24 W, ingebouwd in de inspuiters
 7. Ingebouwde afdekking met solarlamellen

Een creatief totaalconcept op maat

Toen de bewoners van dit huis aanklopten bij CBC Zwembaden hadden ze nooit durven hopen dat hun lange, smalle tuin zo’n vakantieparadijs kon worden. Dat het resultaat zo’n succes was, heeft alles te maken met het talent van Staf Cumps, zaakvoerder van CBC Zwembaden, om de droom van iedere klant om te zetten in een haalbaar en betaalbaar ontwerp.

Een verwilderde tuin, een vijver die te veel onderhoud vroeg… De bewoners van dit rijhuis lieten er geen twijfel over bestaan, ze wilden een totale makeover. Waar ze van droomden? Een tuin die een vakantiegevoel oproept, met weinig onderhoud, een zwembad en een strook gras om golfslagen te oefenen. Toen CBC Zwembaden hen dit ontwerp voorstelde via 3D tekeningen waren ze verkocht.

Het Monoblok bad

Het blauwe, polyester ‘Madrid’ bad van Decopiscines Emporda is 10 m x 4 m en 1,5 m diep. Het heeft 2 geïntegreerde ligzetels, voorzien van jets voor een heerlijke hydromassage. De wanden en de bodem van het bad zijn verstevigd met een honingraatstructuur, de rechte inlooptrap is voorzien van een anti-slipafwerking.

Technische installatie

Het water wordt gefilterd door een zelfaanzuigende centrifugaalpomp en een zandfilter type Balear, beide van Kripsol. Een schakelkast met differentieelbeveiliging en instelbare filtertijden zorgt voor een optimaal gebruiksgemak. Een powerfirst warmtepomp van ZODIAC ten slotte zorgt op ieder moment voor een aangename zwemtemperatuur.

Afdekking

Om de warmte van het water zoveel mogelijk te behouden, werd gekozen voor een ingebouwde afdekking met solarlamellen. Deze transparante lamellen slaan de warmte van de zon op en geven ze af aan het water zodat dit extra opwarmt.

Afboording en verlichting

Het bad werd afgeboord met een granieten steen met afgeronde neus en anti-slipafwerking. Wie het liever wat strakker wilt, kan opteren voor dezelfde boordsteen maar met een rechte rand. De 4 ledlampen van 24 W, ingebouwd in de inspuiters, zorgen voor sfeervolle avonden.

Het poolhouse

Het strakke, sobere poolhouse werd helemaal achteraan de tuin geplaatst en herbergt de technische installatie, een douche, een toilet en een bergruimte. In het plafond werden 4 infrarood terraswarmers gemonteerd zodat zelfs een frissere avond geen reden is om naar binnen te vluchten. De warmtepomp werd ingenieus in het dak van het poolhouse ondergebracht en is toegankelijk via een luik in de technische ruimte.

Zo formuleerde CBC Zwembaden een creatief antwoord op alle uitdagingen die deze ommuurde tuin bood, afgestemd op de wensen van de klant. CBC Zwembaden werkt bovendien enkel met eigen mensen en beschikt over al het nodige materiaal, inclusief een kraan om de materialen over het huis te tillen. Een bewuste keuze die de prijs van hun projecten ten goede komt.