Zwembaden

Realisatie van B&K Zwembaden

B&K Zwembaden

  1. Onderwijslaan 85
  2. 3950 Diepenbeek
  3. koen@bkzwembaden.be
  4. http://www.bkzwembaden.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 12,5 m x 3 m x 1,5 m
  2. Afboordsteen: Chinees graniet
  3. T&A Aquatop-rolluik met een in de as ingebouwde motor

Project Bilzen

Verfrissend, gezellig en vooral veilig B&K Zwembaden

Niets zo leuk als op een warme dag in een zwembad duiken. Er samen met het gezin, familie of vrienden een gezellig moment van maken. Of zien hoe de kinderen en hun vriendjes zich ongelooflijk amuseren. B&K Zwembaden zorgt ervoor dat het leuk blijft. Dat jouw zwembad veilig is en eventuele narigheid vermeden wordt. Door steevast een childproof rolluik te installeren. En door te zorgen dat je water altijd van een onberispelijke kwaliteit is. Want zaakvoerders Bart en Koen komen uit de sector van waterbehandeling. Zij weten dus waarover ze praten. Als je dan ook nog weet dat ze op de koop toe mooie, fraai afgewerkte zwembaden afleveren en zorgen voor een ruime service, dan mag niets u nog tegenhouden om hen vrijblijvend te contacteren voor een offerte. Bart en Koen zijn ondernemers die zowel hun vak als hun klanten ernstig nemen. Daarom steken ze veel tijd in het voortraject van een zwembad. 

B&K: “Wij willen dat de klant na de oplevering méér dan tevreden is. Maar daarvoor moet hij eerst weten wat hij precies wil. We gaan daarom met iedere klant op voorhand zwembaden met de afmetingen die hij ook in gedachten heeft, bekijken. Diverse baden met verschillende afwerkingen in gevarieerde zwembadomgevingen. Na acht jaar en zo’n dertig baden per jaar hebben we wel wat plaatsen waar we kunnen gaan kijken. Op die manier krijgt de klant in de praktijk zicht op wat mogelijk is en kan hij zijn eigen idee vormen van wat hij precies wil.”

Ingegoten roldek

Het bad in kwestie ligt in Bilzen en meet 12,5 m x 3 m x 1,5 m. Het is gegoten in één stuk. Daarbij werd ook ruimte voorzien in de betonnen constructie om het rolluik in op te bergen. Het roldek zit dus onder het beton in een nis en onder de waterlijn. B&K: “We houden eraan bouwkundige baden te plaatsen met liner (Alkorplan 2000). Daardoor is het mogelijk om in elk type van ondergrond een solide en waterdicht zwembad te plaatsen.” Het zwembad heeft een heel hoge waterspiegel, iets tussen een overloopbad en een klassiek bad in. Dit jaar nog begint B&K Zwembaden met het plaatsen van overloopbaden. Maar even graag staan ze zelfbouwers bij met materialen en technische uitleg.

Veiligheid voor alles

De afboording bestaat uit Chinees graniet dat gevlamd en geborsteld is zodat er zich een antisliplaag gevormd heeft. Dit is voor de veiligheid, net zoals het T&A Aquatop-rolluik met een in de as ingebouwde motor. Het kan moeiteloos een volwassene dragen. De solarlamellen zijn transparant met een zwarte onderlaag en creëren zo een serre-effect. Zij warmen, afhankelijk van de geografische locatie, een zwembad tot 4 à 8 °C extra op. AquaTop draagt ook bij tot het zuiverder houden van het zwembad. Het resultaat is dat je minder chemicaliën moet gebruiken.

Waterhygiëne is een must

Veiligheid en functionaliteit hebben de hoogste prioriteit bij B&K. Daarom kiezen Bart en Koen ook altijd voor een allinpakket voor de waterbehandeling met een automatisch doseringssysteem. B&K: “Wij vinden een veilige waterhygiëne een absolute must. Je hebt als zwembadeigenaar een zware verantwoordelijkheid ten opzichte van al wie er komt zwemmen. Je zou toch niet willen dat een neefje of vriendinnetje na een zwembeurt ziek wordt? Het handmatig bijhouden en controleren van de waterkwaliteit gebeurt vaak niet of onvoldoende goed. Wij adviseren de eigenaar dan ook dat niet zelf te doen. De hygiëne en de veiligheid van het water worden automatisch gecontroleerd en op punt gehouden door o.a. een uvlamp en een automatische doseerpomp voor pH en chloor.”

Persoonlijke begeleiding

Een B&K-zwembad wordt altijd gebouwd onder persoonlijk toezicht van een van de twee zaakvoerders. B&K: “Een van ons tweeën is er altijd bij. Van in het begin. We leggen samen een traject af waarbij wij ook vaak raad geven op vlak van inplanting van het zwembad in de tuin. Sommige architecten houden te weinig rekening met het wezen van een zwembad. Ze leggen het bijvoorbeeld in een tuingedeelte waar niet veel zon komt. Dat sturen wij dan bij. We leggen ook zelf alle leidingen zodat we naderhand altijd weten waar wat ligt. Dat maakt het handig om dingen terug op te sporen. Door zelf mee te werken en op te volgen, kunnen we ook een hoge kwaliteit garanderen. We zijn zelf de eerstelijnscontroleurs en staan erop ook het eerste contact te zijn wanneer het om service gaat. ‘s Zomers kan men ons iedere dag, ook op zaterdag en zondag, bereiken. Want wij willen dat onze klanten altijd kunnen genieten van hun zwembad.