Zwembaden

Realisatie van De Jaegher Zwembaden

De Jaegher Zwembaden

  1. Lindestraat 61
  2. 9636 Nederzwalm
  3. +32 55 61 09 64
  4. info@dejaegherzwembaden.be
  5. http://www.dejaegherzwembaden.be
Zwembad paspoort
  1. Triton II filter en twee Speck pompen
  2. Verlichting: 3 Adagio witte lampen
  3. Boordstenengevlamde Belgische blauwsteen
  4. RolluikCovrex Classic

Project Semmerzake

Ontspannen en sporten

Dit project van De Jaegher Zwembaden (voorheen All Techniek) in Semmerzake had een dubbel doel: de klant zocht een zwembad om met zijn familie lekker te relaxen, maar tegelijkertijd wilde hij ook zijn conditie op peil houden door iedere dag de nodige baantjes te trekken. Het werd een zwemkanaal van vier bij twaalf meter waarin ontspanning en sportieve prestaties beide mogelijk zijn.

Werner De Jaegher timmert al jaren aan de weg en beschikt over een uitstekende reputatie in de wereld van zwembaden. Getuige daarvan is de eervolle vermelding die hij vorig jaar bij de wedstrijd Beste Zwembad-, Zwemvijver- en Saunabouwer kreeg. Werner zweert dan ook bij een heel persoonlijke benadering: ‘Ik vind het vertrouwen tussen de klant en mezelf enorm belangrijk. Ik volg ook iedere stap in het proces zelf op. Ik onderhandel het contract, werk mee aan het voorstel en ben er bij als er gegraven en beton gestort wordt en bij de afwerking en oplevering. Zo was het op mijn voorstel dat er een inox watergordijn ge.nstalleerd werd omdat ik weet dat zoiets een erg ontspannende werking heeft en goed doet na een sessie baantjes trekken.’

Esthetisch

Het zwembad is een skimmerbad met lichtgrijze polyester. De Jaegher Zwembaden zorgde zelf voor het uitgraven, het plaatsen van de bekisting en het gieten van de betonplaat met wachtijzers voor de wanden van 25 cm dikte en voor de waterkeerplaat. Voor die bekisting gebruikt het bedrijf de eigen bekistingplaten omdat Werner De Jaegher wil dat alles tot op de millimeter klopt. Het water in het zwembad wordt gereinigd via een Triton II filter en twee Speck pompen. Voor de verlichting gebruikte men drie Adagio witte lampen. Die doen de lichtgrijze polyester mooi uitkomen. Rondom werd het zwembad afgewerkt met gevlamde Belgische blauwsteen die het bad een esthetische meerwaarde geeft. Ook de buitendouche - met boiler - werd geplaatst op zulke blauwe hardsteen.

Veiligheid

Voor Werner De Jaegher is de veiligheid van een zwembad een absolute prioriteit. Daarom raadt hij ook iedere klant aan om een gedegen rolluik te plaatsen. Bij dit project koos men voor een Covrex Classic. De nieuwe silex grey kleur van Covrex past perfect bij de kleur van het zwembad. Werner De Jaegher: ‘Ik raad een Covrex rolluik aan omdat het veilig is, de waterverdamping tegen gaat en door zijn volle lamellen de warmte van het water langer vasthoudt.