Zwembaden

Realisatie van De Jaegher Zwembaden

De Jaegher Zwembaden

 1. Lindestraat 61
 2. 9636 Nederzwalm
 3. +32 55 61 09 64
 4. info@dejaegherzwembaden.be
 5. http://www.dejaegherzwembaden.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 12,50 m x 3,50 m
 2. Bodemplaat: 30 cm
 3. Muren: 30 cm
 4. Materiaal: beton
 5. Wandbekleding: donkergrijze liner
 6. Boordsteen: zwarte Basalt
 7. Varia: warmtepomp, rolluik, watergordijn, ledverlichting

Verlengstuk woonkamer

De Jaegher Zwembaden uit Nederzwalm timmert al jaren aan de weg. Of beter gezegd: bouwt al jaren aan zijn reputatie als aannemer van de betere zwembadprojecten. De jongste jaren tekent Werner De Jaegher steeds meer voor totaalprojecten waarbij hij zowel het zwembad (bouwkundig of monoblok), het poolhouse als de tuin voor zijn rekening neemt. Samen met de klant wordt bekeken wat de wensen en mogelijkheden zijn en steeds komt men tot het best mogelijke resultaat.

Bij dit project in Drongen wist de klant precies wat hij wilde: een overloopzwembad dat aansloot bij het huis. Hoe een en ander moest gebeuren wist hij ook, want hij is bouwpromotor van beroep. En toch legde hij de hele uitvoering van zijn droomzwembad in handen van All Techniek. Werner De Jaegher: “Vertrouwen tussen mij en de klant is de basis waarop ik altijd al gewerkt heb. Ik ga ook altijd mee op de baan. Ik ben er bij als het contract onderhandeld wordt, als er gegraven en gestort wordt tot bij de eindafwerking en de oplevering. Mensen kunnen mij altijd aanspreken. Dat is een van de dingen die ons onderscheiden van de collega’s.”

Milimeterwerk

Dit bouwkundig zwembad meet 3,5 m x 12,5 m en is van 1,2 m tot 1,5 m diep. De betonnen bodemplaat van 30 cm is dubbel gewapend en voorzien van een waterkering en van wachtijzers voor de wanden. Ook de wanden zijn 30 cm dik en bestaan uit in één stuk gegoten betonplaten. Daarvoor gebruikt De Jaegher zijn eigen bekistingplaten omdat hij er zo zeker van is dat alles tot op de millimeter klopt. Bovendien kan hij op die manier altijd goed de controle houden op de vordering van de werken, de opleveringstijd en de kwaliteit van het eindproduct. De afwerking gebeurde met een donkergrijze liner, wat een zeer mooi effect geeft.

Rolluik

Bij het gieten van het zwembad werd meteen rekening gehouden met het rolluik. De opbergruimte daarvan werd in één keer meegegoten en bevindt zich nu onder het betonnen dek. Het rolluik zelf zit dus verdoken onder water. Voor de waterdichtheid werd aan de buitenkant van het zwembad een waterdichte laag aangebracht. Aan de binnenkant werd er extra textieldoek voorzien tussen het beton en de liner zodat er absoluut geen lekken kunnen ontstaan. In het zwembad zijn rvs-inspuiters voorzien. Ook de rgb-verlichting is geplaatst in roestvrijstalen armaturen zodat ze stevig zijn en er toch geen roest kan ontstaan. Rondom het zwembad werd een zone aangelegd in blauwstenen terrastegels van 1 m x 1 m. Die werden gelegd in gestabiliseerd zand. Ook hier werd met minutieuze aandacht gewerkt zodat de grote stenen tot op de millimeter juist in verband liggen.