Zwembaden

Realisatie van De Jaegher Zwembaden

De Jaegher Zwembaden

 1. Lindestraat 61
 2. 9636 Nederzwalm
 3. +32 55 61 09 64
 4. info@dejaegherzwembaden.be
 5. http://www.dejaegherzwembaden.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 11 x 4 m
 2. Binnenafwerking: grijze polyester 
 3. Roldek: Covrex
 4. Terras: blauwsteen
 5. Boordstenen: gevlamde graniet met rechte overhangende neus
 6. Verwarming: warmtepomp
 7. Filterinstallatie: geavanceerde poolrelax van Bayrol met extra UV-lamp
 8. Sturingskasten: standaardkast of een kast met touchscreen

Project Merelbeke

De Jaegher Zwembaden is gespecialiseerd in zwembaden en toebehoren: zowel aanleg van het terras als de poolhouse en het installeren van een totaal wellnesscenter. Zaakvoerder Werner De Jaegher komt uit de polyesterindustrie waar hij veel betonnen zwembaden heeft afgewerkt in polyester en kennis maakte met de fascinerende wereld van zwembaden.

Niet alleen met zwembaden maar ook met alles dat eromheen zit. Zo kreeg ik op een gegeven moment van een klant de vraag of ik zijn filterinstallatie eens wou nakijken. Dát was de start van All Techniek,’ licht Werner De Jaegher toe. 

Naast een gedegen kennis en know how van de technieken die een zwembad prettig zwembaar maken, is All Techniek gespecialiseerde in mozaïektechnieken. Het esthetische van een zwembad hangt vaak mede af van het uitzicht en de uitstraling van de kuip en daar scoort All Techniek bijzonder goed. 

Gestart als een pure zwembadbouwer, ontwikkelde All Techniek zich langzaam aan richting totaal projecten: ‘De naam All Techniek dekt de lading niet meer volledig. De technieken van een zwembad zijn zéér belangrijk en daar gaat onze aandacht ook naartoe. Maar gaandeweg zijn we meer werken rondom het zwembad beginnen uitvoeren. Door cursussen te volgen heb ik mij gespecialiseerd in een aantal disciplines die belangrijk zijn bij de bouw van een zwembad. Zo gieten we de zwembaden in kwalitatieve beton met bewapening en eigen bekisting. Op die manier kan ik altijd goed controle houden op de vordering van de werken, de opleveringstijd en de kwaliteit van het eindproduct. Ik ga ook altijd mee op de baan. Ik ben er bij als het contract onderhandeld wordt, als er gegraven en gestort wordt tot bij de eindafwerking en de oplevering. Mensen kunnen mij altijd aanspreken. Dat is een van de dingen die ons onderscheiden van de collega’s.’ 

Het zwembad in kwestie bevindt zich in Merelbeke. Het is een eenvoudig skimmerzwembad van elf op vier meter. Binnenafwerking is gebeurd in grijze polyester en voorzien van een roldek van Covrex. Het terras werd geplaatst met blauwsteen en boordsteen in gevlamde graniet met rechte overhangende neus. Zwembadverwarming wordt verzorgd door een warmtepomp.

Om het water te filteren wordt gebruik gemaakt van een traditionele filterinstallatie met automatische dosering: de geavanceerde poolrelax van Bayrol met extra UV-lamp. De sturingskasten worden door All Techniek zelf geassembleerd. De klant heeft de keuze uit een standaardkast of een kast met touchscreen.