Zwembaden

Realisatie van Eddy Van de Kerkhof

Eddy Van de Kerkhof

 1. Winkel 42
 2. 2300 Turnhout
 3. +32 14 85 33 75
 4. info@eddyvandekerkhof.be
 5. http://www.eddyvandekerkhof.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 15 m x 4 m
 2. Bodemplaat: 30 cm
 3. Muren: 30 cm
 4. Materiaal: beton
 5. Wandbekleding: mozaïek
 6. Boordsteen: Belgische blauwsteen
 7. Varia: zoutelektrolyse, intellipool aansturing, solar rolluik

Whaaw effect

Dit project dat Eddy Van de Kerkhof realiseerde in de Kempen won terecht de gouden medaille in de categorie +75.000 van de wedstrijd Beste Zwembadbouwer 2013. De combinatie van zwembad, terras en poolhouse ontlokt bij de meeste bezoekers onmiddellijk een “Whaaw”-effect. Eddy Van de Kerkhof combineerde hier het beste van zijn technisch kunnen en esthetisch inzicht en maakte van dit zwembad een absoluut visitekaartje voor zijn bedrijf.

De vraag van de klant was vrij eenvoudig: hij wilde een modern overloopbad dat moest passen in zijn tuin en bij zijn woning. Eddy Van de Kerkhof ging onmiddellijk aan de slag en onderkende de mogelijkheid om er een soort infinitybad van te maken met een overloop die de indruk geeft dat het bad op een natuurlijke manier overvloeit in de tuin. Hij lichtte het zwembad ietwat op uit het terras wat die indruk nog versterkt, voor een panoramisch zicht zorgt en de zwemmer een uniek gevoel geeft.

Esthetisch gevoel

De afwerking van het zwembad versterkt het esthetische gevoel dat je spontaan ervaart als je in de tuin binnenwandelt. De Belgische blauwsteen die het zwembad afboordt contrasteert op een prachtige manier met de grote, lichtgrijze terrasstenen. De lichtgrijze Ezarri mozaïek zorgt op zijn beurt voor een heldere uitstraling van de hele zwembadomgeving. Die wordt ’s avonds nog versterkt door de RGB ledverlichting die het bad een fee.riek uitzicht geeft.

Energiebesparing

Ook op technisch vlak is dit bad stateof-the-art met een Intelliflo Whisperflo pomp van Pentair die vrijwel geruisloos draait en door zijn unieke werking voor een ruime energiebesparing zorgt. In combinatie met de Triton II Clear filter en het volautomatische Intellipool systeem zorgt hij ervoor dat het water op alle momenten proper en gezond is. Qua afdekking koos Eddy Van de Kerkhof voor een solar polycarbonaat rolluik dat enerzijds de veiligheid garandeert en anderzijds het energieverbruik drastisch beperkt.

Wellness

Volledig in stijl met het zwembad en de woning werd een ruim poolhouse gebouwd met alle voorzieningen om je comfortabel om te kleden en te douchen, .n met een ruime wellnessvoorziening waarin je jezelf na het zwemmen lekker kan verwennen.