Zwembaden

Realisatie van TVS Fiber

TVS Fiber

  1. Vogelsancklaan 267
  2. 3520 Zonhoven
  3. +32 11 79 42 84
  4. info@tvsfiber.com
  5. http://www.tvsfiber.com

NIVEKO Bouwkundige monoblok van de toekomst

Het Overpeltse TVS Fiber gaat met ingang van dit jaar in zee met de zwembadenproducent Niveko. Het bedrijf zal dus naast Starline polyester baden ook polypropyleen zwembaden aanbieden van deze fabrikant. Naar eigen zeggen omdat zaakvoerder Theo Vanbaelen heilig gelooft in dit nieuwe bad dat hij “Het zwembad van de toekomst” noemt: ‘De Niveko polypropyleenbaden hebben de voordelen van zowel de bouwkundige baden als van de monobloks, maar niet de nadelen.'

Theo Vanbaelen: ‘Een bouwkundig bad heeft het voordeel dat je het alle vormen kan geven. De klant kan vrij kiezen hoe zijn zwembad er uit zal zien. Maar de aanleg duurt lang, het is duur en weersafhankelijk. Een monoblokbad heeft dan weer het voordeel dat het goedkoper is en zeer snel geplaatst kan worden. De Niveko baden hebben al die voordelen en geen van de nadelen. Het is goed betaalbaar, zeer goed geïsoleerd, snel geplaatst en je kan er alle vormen en maten in kiezen. Deze baden worden – vaak met buffertank én technische ruimte aan het bad vast gelast – in één stuk geleverd en zeer snel geplaatst. Voor ingewikkelde vormen worden de stukken apart naar de site gebracht en ter plekke aan elkaar gelast. Maar ook dan nog schiet het werk goed op en ben je snel aan het zwemmen.

Exclusive Line
Aan het polypropyleen – dat overigens geproduceerd wordt bij Duitslands grootste producent van polypropyleen – worden extra uv- en chloorstabilisatoren toegevoegd zodat de kuip niet verkleurt en veel langer meegaat. Osmose is totaal onbestaand bij een Niveko zwembad. De zwembaden zijn verkrijgbaar in een Basic Line – standaardvormen - en in de Exclusive Line waar de klant de totale vrije keuze heeft in vormen en uitvoeringen. Je kan kiezen voor hoge waterlijnskimmers of voor diverse overloopgoten waaronder bijvoorbeeld de Whisper Overflow die extra geruisloos is voor binnenbaden, en je hebt een ruim gamma van zeer mooie inlooptrappen.

Concurrentiële prijs
Je hebt de keuze uit verschillende kleuren van bad gaande van wit over blauw tot grijs en beige en er zijn diverse soorten terrasstenen verkrijgbaar. Niveko heeft ook verschillende inbouwdelen, systemen voor waterbehandeling en zelfs een ePool Control waardoor je het zwembad volledig automatisch kan laten functioneren en van op afstand kan sturen: filtratie, backwash, waterkwaliteit … allemaal handig in te stellen en op te volgen via pc, laptop, smartphone of tablet.