Zwembaden

Realisatie van TVS Fiber

TVS Fiber

 1. Vogelsancklaan 267
 2. 3520 Zonhoven
 3. +32 11 79 42 84
 4. info@tvsfiber.com
 5. http://www.tvsfiber.com
Zwembad paspoort
 1. Type: Starline-monoblok
 2. Afmetingen: 10,30 m x 4 m x 1,50 m
 3. Afdekking: Solarlamellen
 4. Afboording: grijze granieten boordsteen
 5. Terras: tegels van 60 cm x 40 cm
 6. Verwarming: warmtepomp
 7. Varia:  RGB-lampen in de zijkanten, 2 extra halogeenspotjes aan de trap, jetstream

Rurale rust en een tevreden klant

“Een klant mag geen kopzorgen hebben.” Dat is hét adagio van Theo Vanbaelen van TVS Fiber. Deze zwembadbouwer uit Overpelt tekent samen met het Buitenhuys en Groenbedrijf Van Vlierden voor kwaliteitsvolle totaalprojecten. Dat de klant en kwaliteit centraal staan, merk je al wanneer je de toonzaal in Overpelt binnenstapt. Je voelt je dadelijk opgenomen in een ontspannen sfeer.

De toonzaal ziet er piekfijn en opgeruimd uit. Er is voldoende licht en ruimte en de tentoongestelde spa’s, het aangelegd zwembad, de (infrarood)sauna’s en de mooie grote foto’s geven je onmiddellijk een gevoel van rust. Hier ben je op de juiste plek. Op dit bedrijf kan je bouwen. Zeker als je even later ziet dat TVS Fiber zijn lot verbonden heeft aan Starline, de Nederlandse koningin onder de monoblokzwembaden en buur van TVS Fiber. De ultramoderne polyesterfabriek waar de Starline Monoblok-zwembaden geproduceerd worden, ligt immers op goed 500 m van TVS Fibers showroom. Het zorgt voor een nauwe relatie tussen producent en zwembadbouwer. Die laatste heeft zo ook de mogelijkheid om de fabriek te bezoeken met klanten die dan het volledige productieproces kunnen meemaken. Theo Vanbaelen begon negentien jaar geleden als zelfstandig zwembadbouwer omdat hij een heel eigen idee had - en nog steeds heeft - van hoe een zwembadbouwer met zijn klanten dient om te gaan. Hij speurde de markt af naar materiaal waarvan de kwaliteit gegarandeerd was en kwam terecht bij Starline: “Ik weet dat ik niet de gemakkelijkste weg gekozen heb. Starline-zwembaden zijn niet de goedkoopste. Maar ik wil te allen tijde naar mijn klanten kunnen gaan om gezellig een een kop koffie te drinken en niet om miserie op te lossen.”

Wellnesseffect
Het project dat Theo ons hier voorstelt ligt in het landelijke Bocholt. Vanop het terras kijk je uit op uitgestrekte weiden waarvoor ‘rust’ geen ijdel woord is. Het hele project is daarop gericht. Een leuk zwembad, een groot houten terras tussen woonhuis en poolhouse, loungeruimtes binnen en buiten, een sauna én een spa moeten zorgen voor een heerlijk wellnesseffect. Het zwembad is een Starline-monoblok van 10,30 m x 4 m x 1,50 m met een afdekking met solarlamellen van dezelfde producent. Het is afgeboord met een grijze granieten boordsteen en tegels van 60 cm x 40 cm die in bouwkundig verband zijn gelegd. Het wordt verwarmd via een warmtepomp en verlicht via RGB-lampen in de zijkanten. Twee extra halogeenspotjes geven extra verlichting aan de trap. Een zware jetstream die flink wat tegenstroom geeft, maakt het bad erg sportief.

Rustiek
Het poolhouse werd in samenspraak met de klant ontworpen door TVS Fiber. Het moest rustiek zijn om te passen bij de gerestaureerde hoeve die als woonhuis dient. De houten materialen passen perfect bij de rurale sfeer die het woonhuis uitstraalt. Het poolhouse is voorzien van alle luxe: een kleine keuken, een sauna, een spa, toiletten en douche, een binnenruimte met gezellige zetels en een buitengalerij waar de tafel steeds gedekt staat.