Zwembaden

Realisatie van Ideal Pool nv

Ideal Pool nv

  1. Oostjachtpark 9
  2. 9100 Sint-Niklaas
  3. +32 03 766 56 66
  4. info@idealpool.be
  5. http://www.idealpool.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 11 x 3,7 m en 1,50 m diep
  2. Randafwerking: terrastegel uit geschuurde Ierse arduin
  3. Verwarming: warmtepomp
  4. Afdekking: inbouw lamellenafdekking
  5. Varia: volautomatische filterinstallatie, automatische chloor- en pH-regeling, Intellipool besturing

Kwaliteit van een polypropyleenbad

Met meer dan twintig jaar ervaring is Ideal Pool een gevestigde waarde binnen de zwembadwereld. Als dynamisch bedrijf is het steeds geïnteresseerd in innovatieve technologieën. Zo introduceerde Ideal Pool naast zijn gekende monoliet betonbaden ook polypropyleenzwembaden.

Alle vormen en afmetingen
Het feit dat polypropoyleen antibacterieel en zeer resistent is, maakt het uitermate geschikt als materiaal voor zwembaden. Polypropyleenzwembaden zijn duurzaam en te verkrijgen in diverse kleuren, vormen en standaardmaten. Voor wie dat wenst, wordt een zwembad op maat gemaakt. Polypropyleen is gekleurd in de massa en krijgt een extra anti-UV-behandeling. Dit sluit verkleuring of een vuile badrand uit. Ook bij het verwerken heeft polypropyleen een extra troef ten opzichte van polyester: het is immers mogelijk om een zwembad te creëren van eender welke vorm of afwerking. Een trap, een extra zit- of ligbank, een overloopzijde … alles is te realiseren. Het probleem van rotting of osmose doet zich bovendien niet voor bij polypropyleen, wat bij diverse polyestertoepassingen dikwijls wél een probleem vormt. Nog een voordeel van polypropyleenzwembaden is de korte installatietijd.

Duurzaam & zuinig
Polypropyleen is ook geschikt voor grote zwembaden. Het is niet corrosief, onbreekbaar en bestand tegen grote temperatuur- en drukverschillen. Dit zwembad meet 11 x 3,7 m en heeft een diepte van 1,50 m. De bodem en zijwanden van het zwembad zijn geïsoleerd, waardoor het verwarmen van het water minder energie vraagt.

Randafwerking
Het terras rondom het zwembad is strak en heel gedetailleerd afgewerkt. De bouwheer koos voor een terrastegel uit geschuurde Ierse arduin. Deze werd doorgetrokken tot onder het waterniveau.

Ontsmetting & filtering
Het zwembad is voorzien van een volautomatische filterinstallatie, een automatische chloor- en pH-regeling en een Intellipool besturing voor optimale waterkwaliteit. De zandfilterinstallatie is gevuld met glasmedium voor een extra fijne filtratie van het water. Met de variabele filterpomp wordt het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden.

Verwarming 
De verwarming van het zwembad gebeurt door middel van een warmtepomp, die ook bij zeer lage buitentemperaturen voldoende rendement geeft om in het voor- en najaar het zwembad op een aangename temperatuur te houden.

Afdekking
Als afdekking plaatste Ideal Pool een inbouw lamellenafdekking achter een scheidingswand in het zwembad. De lamellen zijn vervaardigd uit hagelvast polycarbonaat. De aandrijfmotor is ingebouwd in de rolluikas.

Toonzaal
Ideal Pool beschikt over een indoor showroom waar je enkele modellen kunt bezichtigen. Het enthousiast team verschaft je met plezier de nodige uitleg. Duik dus zeker eens binnen!