Zwembaden

Realisatie van Ideal Pool nv

Ideal Pool nv

 1. Oostjachtpark 9
 2. 9100 Sint-Niklaas
 3. +32 03 766 56 66
 4. info@idealpool.be
 5. http://www.idealpool.be
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 10 x 4,60 m en een diepte van 1,50 m 
 2. Boordsteen van 35 cm breed in basalt 
 3. Terras: blauwe hardsteen
 4. Verwarming: warmtepomp
 5. Afdekking: rolluik op de bodem van het zwembad met solar lamellen in hagelvast polycarbonaat
 6. Varia: volautomatische filterinstallatie, automatische chloor en pH-regeling, Intelli-pool besturing, variabele filterpomp 

Kwaliteit van een polypropyleenbad

Met meer dan twintig jaar ervaring, is Ideal Pool een gevestigde waarde binnen de zwembadwereld. Als dynamisch bedrijf steeds geïnteresseerd in innovatieve technologieën. Zo introduceerde Ideal Pool naast hun gekende monoliet betonbaden ook polypropyleen zwembaden.

Alle vormen en afmetingen
Het feit dat polypropyleen antibacterieel en zeer resistent is, maakt het uitermate geschikt als materiaal voor zwembaden. Polypropyleen zwembaden zijn duurzaam en kunnen verkregen worden in diverse kleuren, vormen en standaard maten. Desgevraagd worden zwembaden op maat gemaakt. Polypropyleen is gekleurd in de massa en extra anti-UV behandeld, hetgeen verkleuring of een vuile badrand uitsluit. Ook bij het verwerken heeft polypropyleen een extra troef ten opzichte van polyester: het is immers mogelijk om een zwembad te creëren van eender welke vorm of afwerking. Een trap, een extra zit of ligbank, een overloopzijde (zie foto), …, alles is realiseerbaar. Tevens kan het probleem van rotting of osmose niet optreden bij polypropyleen, wat bij diverse polyester toepassingen dikwijls een probleem vormt. Nog een voordeel van polypropyleen zwembaden is de korte installatietijd.

Duurzaam & zuinig
Polypropyleen is niet corrosief, onbreekbaar, bestand tegen grote temperatuur- en drukverschillen, en dus ook geschikt voor grote zwembaden. Zo ook dit bad. Het meet 10 x 4,60 meter en heeft een diepte van 1,50 meter. Bodem en zijwanden van het zwembad zijn geïsoleerd, waardoor het water zuiniger te verwarmen is.

Randafwerking
Voor de randafwerking koos men voor een boordsteen van 35 cm breed in basalt met aansluitend een terras in blauwe hardsteen.

Ontsmetting & filtering
Het zwembad is voorzien van een volautomatische filterinstallatie, een automatische chloor en pH-regeling en een Intelli-pool besturing voor optimale waterkwaliteit. De zandfilterinstallatie is gevuld met glasmedium voor een extra fijne filtratie van het water. Met de variabele filterpomp wordt het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden. Zo gebeurt de filtratie bij open rolluik via de overloop van het zwembad. Wanneer men het rolluik sluit gaat de verlichting automatisch uit en zal de filtratie via de overloop stoppen en overgaan naar filtratie via bodemaanzuiging.

Verwarming
De verwarming van het zwembad gebeurt door middel van een warmtepomp, die ook bij zeer lage buitentemperaturen voldoende rendement geeft om in het voor en najaar het zwembad op een aangename temperatuur te houden.

Accessoires
Dit zwembad heeft een aantal leuke accessoires zoals een UWE inbouw tegenstroom type Bambo, een ruime hexagonale hoektrap met ingewerkte massagefunctie, inox handrailing, en een bodempot met bladopvangsysteem. Een combinatie van halogeenspots en RGB LED verlichting geeft aan dit bad een feeërieke sfeer..

Afdekking
Als afdekking plaatste Ideal Pool een rolluik op de bodem van het zwembad met solar lamellen in hagelvast polycarbonaat. De aandrijfmotor is ingebouwd in de rolluik as. Ideal Pool beschikt over een showroom waar je terecht kan voor professioneel advies en de aankoop van tal van producten om je zwembad en whirlpool goed te kunnen onderhouden.