Zwembaden

Realisatie van Exclusive Pools

Exclusive Pools

  1. Betekomsesteenweg 124
  2. 3200 Aarschot
  3. + 32 (0) 479 90 30 00
  4. info@exclusivepools.be
  5. http://www.exclusivepools.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 9.40m x 4.20m of 1.40m x 4.25m
  2. Verwarming: warmtepomp Duratech, type Dura 18Kw
  3. Afdekking: zilverkleurige solar-polycarbonaat lamellen
  4. Boordsteen: granieten boordsteen, anti-slip geborsteld en gebrand, gecombineerd met stukken in basalt
  5. Varia: Power Led verlichting, Pentair Tagelus II zandfilter met ClearPro technologie, zwembadpomp type Pentair Intelliflo

Dromen, plannen, ... Realiseren volgens afspraak!

U heeft een droom... Exclusive Pools stelt de hoogst mogelijke eisen om uw droom te realiseren. Deze firma werkt met een breed gamma aan modellen en een nieuwkomer binnen hun gamma is de ExclusiveLine. Deze lijn maakt gebruik van Epoxy, waardoor het aan de strengste kwaliteitsnormen op de markt voldoet. Een volledige garantie van 35 jaar op zowel de constructie, tegen osmose als op kleurvastheid bewijzen dit. Volgend project werd gerealiseerd in Hulshout en de klant droomde van een hoogwaardig zwembad met weinig onderhoud en wilde liefst zo weinig mogelijk chemische producten in het water gebruiken. Ook veiligheid voor de kinderen speelde een belangrijke rol.

Het zwembad is een Epoxy monoblok uit de Exclusive-Line. Het is een ruim en breed zwembad van 9.40m x 4.20m. Dit zwembad is ook verkrijgbaar in de grotere afmeting 11.40m x 4.25m. Het zwembad heeft een overloopskimmer in RVS. De waterstand is tot vlak onder de boordsteen. Epoxy is in zestien verschillende 3D kleuren verkrijgbaar. Hier opteerde de eigenaar voor een 3D in azuur blauw. Epoxy geeft een garantie van 35 jaar op de kleurvastheid en heeft daarenboven nog een ander voordeel: het is gladder en vraagt daardoor minder onderhoud en dus minder chloor omdat er geen interactie is tussen de wand van het zwembad en het zwembadwater. Esthetisch gezien koos de constructeur, in overleg met de bouwheer, voor twee symmetrische inlooptrappen. Er zijn geen staranden voorzien omdat dit extra onderhoud vergt. Een zwembad dient niet enkel om baantjes te trekken. Ook liggend relaxen in het water kan deugd doen. Daarom integreerde men twee lig-/zitzones. Deze bevinden zich in de hoeken zodat ze uiteraard geen belemmering vormen voor de zwemlengte. Alle inbouwdelen die gebruikt werden in dit bad, zijn in RVS 316. Het geheel wordt bij valavond sfeervol verlicht door de Power Led verlichting, hier in een witte kleur. De waterkwaliteit van je zwembad is zeer belangrijk. Groei van bacteriën, insecten en larven kan je best vermijden. De waterbehandeling gebeurt hier door ionisatie. Dit systeem is ook geschikt voor personen die allergisch zijn aan chloor. We kunnen het chloorverbruik met ongeveer 80 % verminderen t.o.v. een traditioneel zwembad. Dit verminderde chloorverbruik is ook dankzij het gebruik van een betere zandfilter, De Pentair Tagelus II filter met ClearPro technologie en biedt maar liefst 10 jaar garantie! Traditionele zandfilters verwijderen deeltjes met een grootte van 50 tot 100 micrometer maar deze ClearPro technologie verwijdert deeltjes die meer dan vijf keer kleiner zijn, kleiner dan je ogen kunnen waarnemen. De pomp die het water naar de filter stuurt is van het type Pentair Intelliflo. Deze Intelliflo is zonder meer de nieuwe standaard inzake zwembadpompen. Dankzij zijn geïntegreerde intelligentie, baanbrekende motortechnologie en superieure vormgeving is dit de meest zuinige en stilste zwembadpomp momenteel beschikbaar.

De opwarming van het zwemwater gebeurt met een warmtepomp van het merk Duratech, type Dura 18Kw. Om de warmte van het water niet verloren te laten gaan wordt het zwembad automatisch afgedekt met zilverkleurige solar-polycarbonaat lamellen die het water tegelijkertijd opwarmen. De inbouw van de afdekking gebeurde met een RVS frame zodat de boordsteen doorloopt over het rolluik voor een mooiere esthetische afwerking. De draagkracht van het rolluik wordt vergroot door een brede veiligheidsrand in te bouwen zodat de veiligheid voor de kinderen gegarandeerd wordt. De zilveren kleur van de lamellen is perfect in harmonie met de kleur van de granieten boordsteen. Deze boordsteen is anti-slip geborsteld en gebrand en heeft een gezoete afgeronde neus. Vermits het een groot oppervlak is werd de graniet gecombineerd met stukken in basalt voor een mooi contrast.