Zwembaden

Realisatie van Exclusive Pools

Exclusive Pools

  1. Betekomsesteenweg 124
  2. 3200 Aarschot
  3. + 32 (0) 479 90 30 00
  4. info@exclusivepools.be
  5. http://www.exclusivepools.be
Zwembad paspoort
  1. Verwarming: Duratech DURA 18Kw warmtepomp
  2. Filter: Pentair Targelus II Clear Pro
  3. Pomp: type Pentair Superflo (0.75Kw-1Pk)
  4. Terrastegels: granieten terrastegels 
  5. Varia: ledverlichting van het merk Aqua Delight Compact in wit, rustbank in de lengte van het zwembad

Trots genieten van exclusiviteit

BB Pools veranderde onlangs zijn naam in ‘Exclusive Pools’. Terecht: de monoblok KevlarLine die het plaatst, is immers een exclusief zwembad met een middenkern die versterkt is met Dupont™Kevlar® Carbon en Basalt-glasvezels. De klant krijgt dan ook een levenslange fabrieksgarantie op de constructie en op het vermijden van osmose. Het gebruik van een 3D-gelcoat aan de binnenzijde zorgt bovendien voor 30 jaar garantie op de kleurvastheid van het zwembad. Met een uitgelezen team van specialisten plaatst Exclusive Pools je zwembad. Na afloop ben je de fiere bezitter van een exclusief zwembad waarin het trots genieten is.

Het project dat hier wordt beschreven ligt in Embourg (Luik). De klant wilde een strak zwembad - liefst in zandkleur - dat perfect zou passen in zijn aangelegde tuin. De specialisten van Exclusive Pool gingen ter plekke kijken en stelden vast dat de niveauverschillen in de tuin - mits het gebruik van een muurtje en een trap - esthetisch mooi konden worden opgevangen. Gekozen werd voor de kleur Ivory Sands. Die kleur is perfect in harmonie met het materiaal dat gebruikt werd voor het muurtje en contrasteert bijzonder mooi met het meer donkere bruin van het terras uit bamboe. De keuze voor een overloopskimmerbad zorgt voor een hoge waterlijn die de inpassing in de rest van de tuin nog meer benadrukt.

Uniek geheel
Het in zandkleurige steen opgetrokken muurtje vormt een mooie afbakening tussen het tuin- en het zwemgedeelte. Het heeft een robuuste uitstraling, maar geeft in samenwerking met de bamboe toch een licht frivole toets aan het geheel. Het contrast met de granieten terrasstenen benadrukt de zin voor esthetiek. Op deze manier slaagde Exclusive Pools erin om van het zwembad een uniek geheel te maken dat toch bijzonder fraai accordeert met de woning en de tuin. In rust is het net alsof het blauwe rolluik de hemel weerspiegelt. Dit rolluik van polycarbonaat solarlamellen isoleert bijzonder goed en geeft tegelijkertijd de warmte van de zon terug aan het water. Zo wordt flink wat dure energie bespaard. Voor de initiële opwarming van het water zorgt de Duratech DURA 18Kw warmtepomp.

Praktisch
Het hele project werd gerealiseerd in zes werkdagen. De grondwerken, de plaatsing van het bad, het begin van de stabiliseringswerken met verstevigingsnetten in de terrassen én de technieken werden op dag één aangevat. Exclusive Pools is zich zeer bewust van het belang van een goede waterkwaliteit en koos daarom voor een waterbehandeling via ionisatie met een minimum verbruik aan chloor. De filter is een Pentair Targelus II Clear Pro en de pomp is van het type Pentair Superflo (0.75Kw-1Pk). Het bad wordt verlicht door ledverlichting van het merk Aqua Delight Compact in wit. De wand van het zwembad werd behandeld met een speciaal product om bacteriënvorming tegen te gaan. Er is dus geen interactie tussen de wand en het zwembadwater. Dat maakt dat dit zwembad bijna geen chemicaliën nodig heeft.

Veiligheid
Veiligheid staat hoog in het vaandel van Exclusive Pools. Daarom werden de granieten terrastegels op voorhand geborsteld en gebrand zodat zich een antisliplaag kon vormen. Het rolluik is voorzien van een veiligheidsrand en in het zwembad – dat in diepte varieert van 1,28 m tot 1,72 m – is een starand voorzien op 60 cm waar de kleinsten veilig op kunnen uitrusten. Er bevindt zich ook een lange rustbank in de lengte van het zwembad zodat er veel ruimte is voor ontspanning zonder dat dit de zwemlengte vermindert.