Zwembaden

Realisatie van Pool Cover

Pool Cover

  1. Zone Industrielle 26
  2. 5660 Couvin (Mariembourg)
  3. +32 60 41 23 91
  4. poolcover@poolc over.net
  5. http://www.poolcover.be

Altariva: De Rolls-Royce onder de overkappingen

Pool Cover viert bijna zijn zilveren jubileum en mag terugblikken op een mooi parcours. Het Waalse bedrijf dat zwembadoverkappingen produceert in Mariembourg, kende een kleine terugval tussen 2008 en 2010, maar is nu weer helemaal terug en wel met een gamma aan onklopbare topproducten. Of zoals eigenaar Rudy Lange zegt: “Niémand maakt een kwalitatief topproduct zoals onze Altariva zwembadoverdekking.”

Pool Cover trachtte enkele jaren om standaardtypes te ontwikkelen en te ‘spelen’ op de prijs. Maar in dat laatste, zo merkten het, was de strijd met de Oostbloklanden en het Verre Oosten niet te winnen. Rudy Lange: “In 2010 hebben we het roer drastisch omgegooid en zijn we beginnen te werken aan kwalitatieve topproducten. Van de prijs hebben we ons niets meer aangetrokken. We zijn gaan werken aan een product waarvan wij vonden dat het hét absolute summum zou zijn op het vlak van zwembadoverkappingen.” Het resultaat zag in juli 2012 het levenslicht en mag gerustg bestempeld worden als de Rolls-Royce onder de overkappingen: de Altariva.

Gemoedsrust
Rudy Lange: “De Altariva is de overdekking zoals wij ons die gedroomd hadden. Op ieder gebied gingen we na waar we onze standaardmodellen een upgrade konden geven in die mate dat je een eindproduct krijgt dat iedereen omver blaast. We wilden een product voorstellen dat met ieders verbeelding op de loop gaat en dat bovendien van een superieure kwaliteit is. Het eerste exemplaar maakten we voor een klant die al een standaardoverdekking gekocht had en aan wie we de aanpassingen hebben voorgesteld die we voor ogen hadden. Hij zei onmiddellijk ja. Intussen hebben we er zo al zeven verkocht, zonder ook maar voor één cent publiciteit gemaakt te hebben. De deal was telkens te danken aan mondreclame.”

Milimeterwerk
Als ware het om dat te bewijzen, valt er onaangekondigd een klant binnen die ter plekke een Altariva bestelt. Het team van Pool Cover zal verder met hem afspreken om precies na te gaan hoe de overkapping er in hun specifieke geval zal moeten uitzien. Het zal resulteren in een voorstel dat tot op de millimeter nauwkeurig is aangepast en uitgetekend. “Geen enkel zwembad is hetzelfde en ligt al zeker niet in dezelfde omgeving. Iedere overdekking kan daarom worden aangepast aan de omstandigheden en de persoonlijke eisen van de klant,” zegt Lange.

Domotica
Pool Cover biedt sowieso een uitvoering aan in hoogwaardig gelakt aluminium. De overkapping heeft glazen vensters, 50 tot 200 kleine ledlichtpunten binnenin en acht vochtbestendige powerledlampen met variabele kleuren aan de buitenkant. De verlichting is volledig stuurbaar. Ze is aangesloten op 220V, maar wordt via een transformator teruggebracht naar 24V. “Ons bedrijf voorziet ook een geluidsinstallatie van Bose en een versterker van Kenwood. Een domoticasysteem bedient niet alleen de verlichting, het geluid, de mogelijke dvd en het vochtbestendige plasmascherm, maar ook de binnenhuisverlichting, de verwarming, de huisaudio én de bewakingscamera’s,” legt Lange uit. “Je kan er tot duizend apparaten en systemen op aansluiten. En die zijn allemaal te regelen via PC, tablet of smartphone. Eender waar je je bevindt.”

Vijftien jaar garantie
Pool Cover verkoopt zo’n driehonderd hoogwaardige overdekkingen per jaar. Dat zijn er een stuk minder dan sommige concurrenten, maar dat vindt Rudy Lange niet erg: “Wij hebben een uniek product. Niemand maakt overdekkingen zoals de Altariva. Wij gaan niet voor kwantiteit maar kwaliteit. Onze grootste afzetmarkten zijn België, Nederland, Engeland, Oostenrijk en Duitsland. In dat laatste hebben we de meeste klanten. En die zeggen ons allemaal dat wij op vlak van kwaliteitszorg en technische afwerking Duitser zijn dan zijzelf. En dat moet ook. Onze producten hebben een prijs, maar daarvoor koopt de klant een topproduct dat weinig of geen service nodig heeft. Wij verkopen gemoedsrust. Wij geven vijftien jaar garantie en moéten dus wel kwaliteit en zekerheid leveren, anders gaan we failliet aan onze service naverkoop.”