Zwembaden

Realisatie van EW tuinontwerp & advies

EW tuinontwerp & advies

  1. Dode dreef 56
  2. 2360 Oud-Turnhout
  3. +32 14 42 13 90
  4. eric@ericwouters.be
  5. http://www.ericwouters.be

Relaxen tussen de waterlelies

De klant uit Oud-Turnhout kwam bij EW Tuinontwerp & Advies voor een zwemvijver in de binnentuin van hun bed & breakfast. Bedoeling was om een ontspannende sfeer te scheppen en het verschil te maken met andere B&B’s. En of dat gelukt is. Deze strakke, esthetisch bijzonder aantrekkelijke zwemvijver is een parel aan de kroon van de B&B en zal in de toekomst veel klanten iets geven om thuis over te vertellen.

In een B&B zoek je rust en ontspanning. De persoonlijke, ongedwongen manier van handelen in een B&B geeft je het gevoel dat je écht op vakantie bent. De vijver versterkt dat heerlijke vakantiegevoel nog door een brug te slaan naar de ontspannende werking van stromend water en van wuivende waterplanten. Daar zorgen de twee watervallen die uit de lelievijver stromen wel voor. De zachtjes heen en weer deinende waterlelies roepen een sfeer van 1001 nacht op.

Twee filterzones
De zwemvijver bestaat uit een bad met twee skimmersystemen die overlopen in twee verschillende filterzones, eentje binnen de muren van de tuin en een die onder de muur door naar de buitenkant loopt. De wanden en de vloer van het bad werden eerst met drukvaste isofoam bekleed alvorens de EPDM te plaatsen.

Sfeer
Om nog meer sfeer te geven, plaatste men op verschillende plekken in de wand ledlampen zodat het volledige bad oplicht als men ‘s avonds nog wil genieten van een frisse duik. Het terras zweeft hier en daar over het water. Dat versterkt het leuke effect van het licht.

Uitdaging
De beide filterzones zijn tot de rand gevuld met lava en hebben een 12 volt pomp die het water constant laat circuleren. De gele lissen en andere helofyten zorgen mee voor de goede filtering. Omdat het om een bestaande ommuurde binnentuin ging, was het een hele uitdaging om het bad en de filter uit te graven. Het bad en de filters zijn met betonblokken op een gewapende betonplaat gemetst. Nadat de rubber folie ingewerkt was, werd de rand van de vijver en de opstaande kant van de lelievijver met blauwe steen afgewerkt. Die steen accordeert op een prachtige manier met de hardhouten terrasvloer.

 

Meer realisaties