Poolhouses

Realisatie van CBC Zwembaden bvba


CBC Zwembaden bvba

CBC Zwembaden bvba
  1. Baalsesteenweg 50
  2. 3130 Begijnendijk
  1. +32 16 60 46 17
  2. info@cbc-zwembaden.beProject Destelbergen

U droomt, wij plaatsen!

CBC zwembaden staat garant voor een passend “zwembadproject” voor ieders budget. De eigenaar van dit project in Destelbergen droomde van een gebruiksvriendelijk zwembad met voldoende zwemlengte vermits hij een fervent zwemmer is. CBC zwembaden heeft meer dan 20 jaar vakkennis, en staat borg voor kwaliteit en afwerking. Na enkele gesprekken tussen bouwheer en CBC zwembaden werd een esthetisch en vooral praktisch ontwerp voorgesteld en gecreëerd.

Het bad is een met polyester bekleed skimmerbad. De verlichting is op basis van led-technologie. Als filter koos men hier voor een Kripsol Balear zandfilter. De bijhorende pomp is eveneens van Kripsol. Om het project tot een goed einde te brengen, werden verschillende stappen gezet. Vooreerst werd een bronbemaling geplaatst om het grondwater op verschillende plaatsen op te pompen en af te voeren. De grondwaterspiegel moet immers altijd voldoende laag zijn om met de grondwerken te kunnen starten. Dit was hier geen eenvoudige klus. Het grondwater stond immers zo hoog dat men twee pompen nodig had om al het grondwater weg te krijgen.

Voor een gelijkmatige spreiding van het gewicht over een groot oppervlak werd een dubbel gewapende funderingsplaat gegoten. Op deze vloerplaat werden nadien de betonwanden door middel van een aluminium bekistingsframe gevormd. Na de ontkisting, konden de leidingen aangebracht worden voor onder andere water, verlichting en aansluiting op de technische ruimte. Eens deze leidingen goed vast lagen, kon men met schuimbeton het uitvullen van het zwembad starten. Schuimbeton is licht, makkelijk verwerkbaar en past zich naadloos aan de hoeken en kanten in de ruimte aan en ook geeft dit een bijkomend isolerend effect. Nadien werd de polyesterafwerking in het zwembad aangebracht. Om een mooi strak geheel te krijgen werden het zwembad en de terrastegels gescheiden door aluminium gemoffelde L-profielen. Hierdoor werd een esthetisch en modern geheel verkregen. En dan … “le moment suprême”: het vullen van het zwembad! Naast de aanleg van een zwembad, opteerde de eigenaar van dit project ook voor de aanleg van een poolhouse. Hiervoor werd er ook een fundering voorzien vooraleer het geplaatst kon worden. De techniek van het zwembad werd in en achter dit poolhouse ondergebracht.

Een “all season” warmtepomp van het merk Zodiac in combinatie met een warmtewisselaar zorgen voor een aangename temperatuur, zelfs tijdens koudere periodes. Het strakke, sobere poolhouse, afgewerkt in hout werd aan het uiteinde van het bad geplaatst om zo weinig mogelijk plaatsverlies te hebben. Het doet eveneens dienst als kleedruimte dus sanitair en verwarming werden voorzien. De buitenwanden ervan werden opgebouwd uit thermowood. Tussen de kepers werd isolatie aangebracht en de binnenzijde werd voorzien van een multiplex bekleding. Het plat dak werd afgedicht met Renolit Alkorplan dakfolie. Om de warmte van het zwemwater zoveel mogelijk te behouden, werd gekozen voor een ingebouwde rolluik met solar lamellen. Op die manier wordt de zonnewarmte opgevangen en direct aan het water afgegeven.

Een extra opwarming van het water én meteen ook een extra bezuiniging op je verwarmingsfactuur! Helder en gezond zwembadwater is een must voor veilig waterpret. De waterbehandeling gebeurt hier door een automatisch systeem van Hanna Instruments. De Hanna Security Pool biedt een automatisch meet- en doseersysteem voor pH én chloor. Dit is een handig en betrouwbaar systeem voor wie in alle gemoedsrust wil genieten in het water. Hier is het ook uitgebreid met een automatische toedoening van vlokmiddel.

CBC Zwembaden combineert de wensen van de klant met de mogelijkheden van de tuin. Deze firma werkt uitsluitend met eigen mensen en beschikt over al het nodige materiaal. Om de wellnesservaring nog completer te maken, kan CBC Zwembaden ook kwalitatief hoogstaande spa’s en sauna’s leveren en plaatsen. Voor alle bijkomende onderhoudsproducten en toebehoren kan je terecht in de winkel met toonzaal en testcenter te Begijnendijk.