Zwembaden

Realisatie van Ollevier en co bvba

Ollevier en co bvba

Ollevier en co bvba
 1. Gerhees 34
 2. B-3945 Ham
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 11,5 m x 4,5 m x 1,5 m, Overloopzijde = 1,80 meter hoog.
 2. Bodem: betonplaat dubbel bewapend, 25 cm dik.
 3. Muren: stepoc, 30 cm breed.
 4. Bekleding: steenstrips Black quartz.
 5. Boordstenen: Moulon (Grove gekapte steen uit de streek)
 6. Terras: Moulon + bankirai hardhout
 7. Varia:
  1. Filter: Aquascenic sugar valley pakket HD 3
  2. Pomp: Speck Badu Profi Eco vs (filtratie), Badu Resort 70 (overloop)
  3. Verwarming: Zodiac ZS500/8 4 seizoenspomp
  4. Afdekking: Vloeibare afdekking Heat cover, automatisch gedoseerd

‘real’ Infinity Pool op unieke locatie

Het meest unieke aspect aan dit overloop zwembad is de ligging. Het overloopbad ligt aan een afgelegen vakantiewoning op een steile berg in de Ardennen. Om dit te realiseren was er volharding en durf nodig:

 • Onbereikbaar met vrachtwagens ( betonmixer, materialen, … )
 • Een zeer steile hellingsgraad die het nauwelijks toeliet om te stappen
 • Onbetrouwbare ondergrond ( we moeten graven tot op de ‘harde’ berg ) …

Het resultaat is echter wel de moeite waard. Een infinity pool wordt wel vaker gebouwd, maar boven op deze steile berg komt de term ‘infinity’ pas echt tot zijn recht. Het achterliggend waterreservoir ligt 1,80 meter lager. Dit verval zorgt er echt voor dat het water in het oneindige verdwijnt.

Voor de eigenaar is het een droom die uitkomt. De afgelegen vakantiewoning in de Ardennen is bedoeld om natuurlijke rust te brengen in een druk zakenleven. Met het zwembad hebben we doorgebreid op deze lifestyle en de omgeving. Het zicht van het water, het geluid van de kabbelende waterval, de ingebouwde kleurverlichting,…

Het hele systeem wordt dmv van een wifi-module vanop afstand gemonitord door onze onderhoudstechnieker. Voor de eigenaar betekent dit zorgeloos genieten…

Door de helling en ondergrond hebben we alles wat robuuster moeten maken. De twee betonplaten zijn 25 cm dik en dubbel bewapend. We hebben twee platen gegoten op twee niveaus omdat het verschil tussen zwemgedeelte en waterreservoir te hoog was. Voor de wanden gebruikten we Stepoc blokken van 30 cm breed, die we extra bewapenden en volgoten met beton. Een waterdichte antraciet betoncire maakt de afwerking uniek en natuurlijk.

De overloopwand is betegeld met black quartz steenstrips. Als het water hierover stroomt zorgt dit visueel voor een wild effect ( geen mooie gladde waterfilm). Het kabbelende geluid van het water wordt hierdoor ook versterkt. Tot groot plezier van de eigenaar. De acht inbouwspots met zestien instelbare kleuren zorgen voor de gewenste sfeer.