Zwembaden

Realisatie van Alpha Industries AWT bvba

Alpha Industries AWT bvba

Alpha Industries AWT bvba
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 30 13 80
  2. [email protected]

Hammam

Een hammam benadert de 100% vochtigheidsgraad, en zuivert je dus niet enkel door het zweten. De stoom wordt ook ingeademd, waardoor slijmen en bacteriën worden vernietigd. Zo zweet je niet enkel van binnen naar buiten, maar ook van buiten naar binnen. Moderne stoombaden voegen hierbij natuurlijke oliën en zoutoplossingen toe in de stoompomp. Deze worden rechtstreeks met de stoom mee in de hammam geblazen, en zorgt voor een bijkomend zuiverend effect van de luchtwegen. 

Zittende cardio

Een tweede voordeel van de stoom: je lichaam warmt door de condensatie ook op langs de buitenkant. Hierdoor creëer je een kortstondig koortseffect. Je lichaam reageert hierop door alles te doen om die temperatuur naar beneden te halen: je hartslag verhoogt en je bloed wordt sneller door je aders gepompt. Op die manier creëert de hammam net hetzelfde effect als een goede cardiotraining. Je komt dus niet enkel ontspannen, herbronnen en verfrist uit een hammam, je komt er ook fitter uit. En je immuunsysteem wordt er sterker van. 

 Ergonomische banken

Een bezoek aan een hammam moet aangenaam zijn. Twintig minuten lang rechtop zitten op een bankje is dat niet. De bankjes van Dr. Kern zijn gewelfd vormgegeven, zodat je lichaam een natuurlijke en ontspannende houding kan aannemen. De bankjes worden met mozaïek getegeld om deze vorm te kunnen waarborgen. De variabele ledverlichting onder de bankjes en in het plafond zorgt in combinatie met de witte stoom voor een versterking van dit ontspannend effect.  

Geen temperatuurverlies

De muren van de hammam worden opgemaakt uit EPS-hardschuim en een cementlaag. Hiertegen wordt een laag van zo dun mogelijk tegelwerk bevestigd. Doelstelling: zo weinig mogelijk temperatuurverlies. In een gemetste hammam of een hammam opgebouwd uit een acrylbad, gaat er immers veel energie verloren.