Zwembaden

Realisatie van 't Groene Plan

't Groene Plan

't Groene Plan
 1. Plassendonk 6
 2. 2260 Herenthout
 1. +32 (0)494 70 38 22
 2. [email protected]
Zwembad paspoort
 1. afmetingen: 10x4m
 2. diepte:1,5m
 3. bodem en wanden: betonblokken 29/19/19
 4. afwerking: Bodem in keramische tegel geplaatst in wildverband
 5. type pomp:intelliflo
 6. type filter:diepbed
 7. verwarming:warmtepomp 17Kw
 8. afdekking: Vloeibaar rolluik
 9. afboording:Massieve blokken in hardsteen
 10. terras:Kleiklinkers vande moortel Colosseum

Gezelligheid, harmonie en natuurlijk zwemmen

Gezelligheid, harmonie en natuurlijk zwemmen

Zoekt u een verfrissende zwemgelegenheid in eigen tuin, die ook nog eens esthetisch verantwoord hoort te zijn? Verwacht u daarbij niet minder dan het allerbeste op het gebied van materialen, design en service? Dan bent u een ideale klant voor de natuurlijke zwembadbouwer ’t Groene Plan uit het Kempense Herenthout. Deze professional specialiseert zich al enige jaren in bijzondere hybride baden, die het beste van zwembaden combineren met de troeven van zwemvijvers. En de populariteit van dergelijke Hybrid-Pools® boomt. Niet in het minst omdat ze prachtig mooi passen in zowel klassieke, landelijke als moderne woonprojecten.

Hybrid Pools, een Belgische innovatie
Kris Buggenhout van ’t Groene Plan heeft het concept van de Hybrid-Pools zelf ontwikkeld. Een hybrid-Pool biedt hetzelfde comfort én dezelfde pluspunten als een klassiek zwembad. U mag dus zeker zijn van perfect kristalhelder en verwarmd water met kraaknette wanden maar dan zonder het gebruik van chloor en zware mineralen, en zonder een hoge gebruikskost en grote belasting voor het milieu. De constructiewijze van een Hybrid-Pool is identiek aan die van hoogkwalitatieve zwembaden, met een dubbel gewapende betonnen vloerplaat, gegoten betonnen muren of gewapend metselwerk, standaard voorzien van isolatie én bekleed met ofwel folie, of EPDM, mozaïek of natuursteen.

Drie soorten van natuurlijke zwembaden
’t Groene Plan geeft u de keuze uit drie soorten natuurlijke zwembaden: de klassieke zwemvijver, het biologische zwembad en het hybride zwembad. Wat u ook verkiest, ’t Groene Plan geeft u meer dan een zwemgelegenheid. Er wordt een tuinproject ontworpen, waarbij een dynamische, organische buitenleefruimte ontstaat, met daarin een natuurlijk zwembad op zijn logische plek. Kris is immers tuinarchitect, en hij streeft naar een harmonieus geheel van de verschillende elementen: groenstructuren, terrassen, grasperken, bloemen, planten en het bad zijn versmolten tot een ervaring. Een extra kamer in uw tuin.

1. De klassieke zwemvijver is een vijver met moeraszone waarin waterplanten het water zuiveren. Het vervuilde water wordt uit de vijver overgeheveld naar de moeraszone waar de vervuiling wordt afgebroken door bacteriën die leven op en bij de waterplanten. Het water blijft helder maar bij dit soort zwemvijver is het niet uit te sluiten dat er zich een biofilm vormt op de wanden en dat er algenvorming optreedt.

2. Het biologische zwembad heeft geen plantenzone. De zuivering vindt plaats in een hoge diepbedfilter die het water zeer langzaam door een massa glasparels laat sijpelen, waar het zo zijn residuen afgeeft. Het water wordt wel nog behandeld via een uv-filter en via een eigen ontwikkeld en natuurlijk systeem dat een biofilter op de wanden en algen in het water tegengaat.

3. Het hybride zwembad is een zwembad met een plantenzone. Het bad heeft een dubbele functie. Tijdens het zwemseizoen fungeert het net als het biologische zwembad en wordt het op dezelfde manier gereinigd, ontsmet en vrijgehouden van algen en biofilm. De plantenzone wordt dan losgekoppeld van het zwembad. In de winter wordt de reinigings- en ontsmettingsinstallatie stilgelegd en wordt het bad verder gezuiverd door planten. Op deze manier heeft een hybride bad de voordelen van zowel een zwemvijver als van een zwembad: lekker warm en proper zwemmen in het seizoen en een fraaie, esthetische functie in de winter. Want het oog wil het hele jaar door wel wat.

Klassieke, landelijke of moderne schoonheid én ecologie
U geniet van uw woning en tuinomgeving. Tuinarchitect Kris Buggenhout kijkt er ook goed naar en kijkt verder dan de installatie van een zwemvijver of zwembad. Hij bezorgt u een totaalconcept, waarbij uw tuin een natuurlijk verlengstuk wordt van uw woonkamer, waar u met plezier én trots uw familie of vrienden ontvangt.

Tegelijk bent u zich heel goed bewust van uw ecologische voetafdruk. ’t Groene Plan gebruikt dan ook enkel duurzame materialen in zijn projecten. Er wordt gewerkt met ‘levend water’, waar uw huisdier zonder zorgen van mag drinken. De frequentiegestuurde pompen verbruiken tot 80% minder stroom en ook de ledverlichting is energiezuinig. Verder installeert ’t Groene Plan een ‘vloeibaar rolluik’: dat is een film over het water die bestaat uit ecologisch verantwoorde componenten en die zorgt voor 50% warmterecuperatie. U bent duurzaam bezig én vermijdt de aankoop van een peperduur rolluik. Ook in de winter geniet u van een prachtzicht op het water, zonder opstijgende damp.

Het beeldmateriaal van verschillende projecten van ’t Groene Plan toont aan dat dergelijke baden aan te passen zijn aan elke woonstijl. Bijvoorbeeld door de kleur van het water, de gekozen materialen en uitvoering. Wilt u nog wat dichterbij kijken, dan kan dat tijdens de opentuidagen van ’t Groene Plan op zaterdag 27 en zondag 28 juni. Of op elke zaterdag tussen 10 en 14 uur. Zelfs door de week, maar dan na afspraak, kunt u op onderstaand adres terecht voor het beste zicht op natuurlijk zwemmen.

’t Groene Plan
Leibeeklaan 8
2270 Herenthout
t +32 (0)14 70 61 51
[email protected]
www.groeneplan.be
www.hybridpools.be