Zwembaden

Realisatie van LPW Pools

LPW Pools

  1. Nieuwlandlaan Zone B 436
  2. 3200 Aarschot
  3. +32 16 62 26 16
  4. info@lpw.be
  5. http://www.lpw.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 835cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H)
  2. Rolluik: type Covrex® Solar+
  3. Warmtepomp: LPW Pools
  4. Varia: 4 gekleurde ledlampen, voor gemonteerd technisch pallet

Project Vrouwenpolder (NL)

Het zwembad dat LPW Pools installeerde bij een klant in Vrouwenpolder (NL) moest beantwoorden aan de droom van een grote, sportieve familie die weinig of geen tijd had om in het onderhoud van het bad te steken. Bovendien moest het water snel opwarmen. Een kolfje naar de hand van LPW Pools, de Belgische ontwerper van monoblok zwembaden sinds meer dan 55 jaar.


Er werd gekozen voor het type Carre van 835 (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H). Het strakke design van dit bad met zijn zes ronde hoektreden past perfect bij de moderne look van de woning. Het overloopsysteem in roestvrij staal dat over de volledige breedte van het zwembad is geplaatst, geeft een hoge waterstand zonder dat het water over de boordstenen loopt en zorgt voor een fraaie, esthetische look. De vier gekleurde ledlampen zorgen bij avond voor extra sfeerverlichting. Omwille van het sportieve karakter van de familie suggereerde LPW Pools de plaatsing van een tegenstroomsysteem om sportief zwemmen en trainen mogelijk te maken.

Automatisering

Door de inzet van een e-pool systeem en een automatisch meet- en doseersysteem voor pH en chloor, vergt het bad nagenoeg geen onderhoud. Het e-pool systeem is een applicatie die het mogelijk maakt om het zwembad van op afstand via pc, tablet of smartphone te beheren. Je meet er de pH en chloorwaarden mee, beheert de verlichting en de watertemperatuur, bepaalt de uren van filtratie en schakelt de warmtepomp aan of uit. In dit specifieke geval werd een verbinding gelegd met de installateur die een e-mail waarschuwing ontvangt als vooraf ingestelde waarden op vlak van pH en chloor en temperatuur niet worden gehaald of overschreden worden.

Energie-efficiëntie

Het geïntegreerde rolluik van het type Covrex® Solar+ neemt de warmte van de zon op en geeft die door aan het water. De Covrex® Solar+ onderscheidt zich van andere rolluiken door de holle PMMA (polymethylmethacrylaat) lamellen die slagvaster zijn en een langere levensduur hebben dan andere rolluiken. Bovendien hebben ze tot 35 % meer opwarmende oppervlakte en zorgen de soepele polyurethaanverbindingen ervoor dat je geen ophoping van algen krijgt en je dus weinig onderhoud hebt aan je rolluik. In combinatie met de LPW Pools warmtepomp zorgt de Covrex® Solar+ voor een snellere opwarming van het zwembadwater en een reductie van de energiekosten. Die kosten worden nog meer gedrukt door de honingraatstructuur van de kuip die zorgt voor een zeer efficiënte isolatie en warmteverlies door de wanden van het zwembad minimaliseert.

Voor gemonteerd technisch pallet

Het voor gemonteerde en hierdoor zeer snel geplaatste technisch pallet bevat alle apparaten die nodig zijn voor een goede en gezonde werking van het zwembad. Dit technisch pallet omvat een compleet zandfiltersysteem, een bypass voor de warmtepomp en installaties voor ionisatie en uv desinfectie.

Garantie

Omdat  de zwembaden van LPW Pools en rolluiken hun deugdelijkheid al sinds lang bewezen hebben, geeft het bedrijf dan ook de langste waarborgen op het gebied van zwembaden: levenslange garantie op de waterdichtheid van de vinylester kuip en tegen osmose en 3 jaar op de Covrex® Solar+ afdekking. Wie zich overigens wil overtuigen van de kwaliteit van dit in België geassembleerd product, kan altijd contact opnemen voor een fabrieksbezoek.