Zwembaden

Realisatie van Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA
 1. Bijenpad 29
 2. 2450 Meerhout
 1. +32 (0)14 75 00 62
 2. [email protected]
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 10,9m x 3,5m x 1,5m
 2. Bodemplaat: 20 cm vezelbeton
 3. Wanden: gemetste beton blokken 30 cm dik
 4. Bekleding: isolatie 18 mm tegen binnenkant muur met daarop een op maat gemaakte folie zak 0.75mm dik ( alkor 2010 )
 5. Boordstenen: chinees grijze graniet
 6. Verlichting: RGB leds
 7. Filter: Triton II 100
 8. Pomp: MJB 100
 9. Afdekking: Aquatop PVC solar rolluik
 10. Warmtepomp: Hayward energyline pro

Een witte parel

In het verlengde van de terrasdeuren en parallel aan het fraaie witte poolhouse vormt dit zwembad een parel in de tuin. Zowel gras als haag, zwembad, terras, poolhouse als woning vormen strakke lijnen en figuren die een geometrische effect ressorteren. Het feit dat Schreppie er in slaagde om het rolluik op een zodanig strakke manier in te bouwen dat de waterline zeer hoog ligt, geeft een extra dimensie aan het geheel vermits zowel de woning als de beplanting fraai in het zwembad weerspiegeld worden.

TECHNIEK

Dat Schreppie niet alleen esthetisch weet wat ze doen, maar ook technisch zeer goed onderlegd zijn, bewijst de technische installatie en de duurzame keuzes die daarin gemaakt werden. Zo wordt het zwembad verwarmd via een Hayward Energy Pro pomp. Die pomp is in de eerste plaats handig in het gebruik. Ze bezit een touchscreen voor eenvoudige instellingen en is van op afstand bedienbaar. Je kan ze in beide richtingen gebruiken: het zwembadwater verwarmen bij koele temperaturen en afkoelen bij oververhitting. Je kan de pomp gebruiken tot temperaturen tot 5 °C dankzij de actieve ontdooiing. Bovendien is de pomp nagenoeg geruisloos wat niet alleen voor de eigenaars, maar ook voor de buren een pluspunt is.

ENERGIEARM

Om nog energiearmer te kunnen zwemmen werd een Aquatop PVC Solar rolluik geplaatst. Dit rolluik heeft een transparante toplaag en een zwarte onderlaag om zonnestralen optimaal te absorberen. Deze ecologische zwembadverwarming die het zwembadwater gemiddeld met 4 à 8 °C kan opwarmen is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Qua waterbehandeling werd gekozen voor een automatische Pool basic PH en Chloor dosering waardoor de zwembadeigenaar omzeggens geen omzien heeft naar het bad.